maaliskuuta 04, 2015

Kahvia ja kukkia ranskalaisittain

Otsikon lainasin suoraan Uudenmaankadulla sijaitsevan Fleuriste kahvila-kukka-ateljen omilta kotisivuilta koska se kiteyttää juuri sen mitä tämä hurmaava paikka itse asiassa on. Vilkkaalta Uudenmaankadulta on kiva pujahtaa hetkeksi täysin erilaiseen miljööhön ja istahtaa ranskalaistyyliseen hieman ehkä boheemiinkin mutta silti niin aah, eleganttiin kahvilaan. Täällä on aina kahvittelijoita ja todella mukava tunnelma.

Viimeksi kun kävin siellä ystäväni kanssa viereisessä pöydässä istui iso joukko ehkä noin 65-70 vuotiaita rouvia, jotka iloisesti nauraen suunnittelivat tulevaa luokkakokoustaan :) Mietin mielessäni, että olemmeko mekin tuollaisia nauravaisia ystävieni kanssa vielä eläkeiän ylitettyämme? Näillä rouvilla oli iloinen ote elämään.Fleurist kahvila-kukka-ateljella on myös melko jännittävä tausta. Paikan perustaja on ex-diplomaatti ja nainen, joka halusi luoda onnellisemman maailman. Sellaisen, jossa on enemmän iloa ja rakkautta. Oikein mainion ja elämyksellisen paikan hän onkin onnistunut luomaan. Kahvila-kukka-ateljeehen ovat tervetulleita myös karvaiset nelijalkaiset ystävämme ja olenkin siellä joskus törmännyt omistajan omaan labbikseen. En toistaiseksi ole vielä uskaltanut viedä omaa russeliriiviötäni sinne mutta ehkä jonain päivänä. Tästä linkistä voitte kurkata Fleuristen tarinaa tarkemmin.Kahvilassa suositaan luomua ja reilun kaupan tuotteita kestävän kehityksen edistämiseksi - erittäin hyvä ja tärkeä juttu! Tarjolla näytti olevan herkkuhetkeen ainakin ihania korvapuusteja, quichea, toscakakkua - slurps, juustokakkua ja vaikka mitä muuta hyvää. Me päädyimme lopulta ottamaan korvapuustit kahvin kera. Kahvi Fleuristessa keitetään aina tuoreista pavuista ja erilaisia teelaatuja on tarjolla teenystäville. Paikasta saa myös todella ihania smootheja, jotka tehdään tuoreista kotimaista marjoista. Mikä parasta myös mehut on puristettu tuoreista hedelmistä! Ihan luksusta sanoisin :)
quichet

quichet
quichetPaikka on idyllisen pieni ja jos haluaa ikkunapöydän Uudenmaankadulta puolelta se todella kannattaa varata etukäteen. Osuimme sellaiseen aikaan paikalle, että kahvila oli melkein viimeistä istumapaikkaa myöden täynnä. Päädyimme sitten kahvittelemaan takatilaan, jossa  on ihania kirjoja selattavaksi siinä istuskelun lomassa. Käteeni osui myös Helsinki Kawaii Guide - design, cafes and other lovely finds ja siinä mukana Fleuriste myös :)

Kesällä Fleuristen sisäpihalta löytyy todella rauhallinen terassi, jossa voi nauttia brunssia tai lounasta. Se on varsinaisen piilopaikka istuskella vaikka lasillisella ennen illan muita menoja. Tai ensimmäisille romanttisille deiteille....Fleuristen brunssit ja aamiaiset ovat myös todella käymisen arvoisia. Kahvittelun lomassa mietin, että siitä kun edellisen kerran olen nauttinut täällä brunssia on kauan koska sen on täytynyt olla ennen bloggailujeni aloittamista koska muuten siitä olisi takuuvarmasti juttua blogissa :) Asia täytyy korjata tässä tulevien kuukausien aikana. Brunssille kannattaa kyllä varata paikka etukäteen koska ne ovat yleensä melko täynnä ja on kiva mahtua istumaan kun on vaikka Espoosta saakka lähtenyt stadiin.

Myös Fleuristen lounassalaatit ovat äärimmäisen tuoreita ja ne voi koota myös vähän omien makumieltymysten mukaan. Kala-allergikko voi saada salaattinsa ilman kalaa eikä vaihtamisesta tunne oloaan yhtään vaivaantuneeksi kun sitä pyytää. Jossain paikoissa vieläkin kun itse ilmoitan pähkinä-manteli-selleri-omena allergiastani tunnen jotenkin olevani vaikea tapaus, jonka takia täytyy alkaa kiireessä soveltamaan....Fleuriste palveluasenne on myös siis kohdillaan!Fleuriste on oivallinen paikka järjestää oma yksityistilaisuus jos sellaiselle on tarvetta. Yksi ystävistäni on kerran osallistunut palaveriin, joka järjestettiin juurikin siinä samassa takahuoneessa missä me ystäväni kanssa kahvittelimme ja höpötimme naisten tärkeitä juttuja täti-ihmisten järjestellessä luokkakokoustaan vieressä pitkässä pöydässä nauraen. Kahvilassa pidetään myös konsertteja, näyttelyitä, kursseja ja kirjallisuusiltoja. Nytkin seinällä oli mielenkiintoisia maalauksia ihailtavaksi vaikka lounastunnilla.

Fleuriste on mielestäni aivan hurmaava paikka myös siksi, että siellä soi vienosti ranskalainen musiikki - taisi olla chanson kun kävimme - ja siellä piipahdettuasi voi hetken melkein aistia pariisilaisen korttelikahvilan ilmapiiriä ja tunnelmaa keskellä Helsinkiä. Mukaansa voi toki ostaa myös ranskalaisittain sidotun kukkakimpun tai leikkokukan ja viedä kotiin palan tätä ranskalaisuutta.

Merci mille fois Fleuriste!

Kahvilassa järjestetään myös näyttelyitä, kursseja, kirjallisuusiltoja ja konsert


Kahvilassa järjestetään myös näyttelyitä, kursseja, kirjallisuusiltoja ja konsertteja

4 kommenttia:

 1. Tuommosille kaffeloille aina tykkäys, mihin saa koirakamutkin tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Ansku! Koiraihmisenä haluan aina silloin tällöin koiralenkillä poiketa kaffelle ja silloin koiria suosivat kahvilat on mieluisia :)

   Poista
 2. Fleuriste on yksi lempparikahviloitani. Sijaintinsa takia olen muutenkin suosinut sitä, sinne kun on helppo piipahtaa vaikka kesken työpäivän ystäviä tai äitiä tapaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvasin, että piipahdat täällä sijainnin vuoksi päiväsaikaan, Meidän pitää joku lounasaika treffata ja päivittää taas vähän kuulumisia.... :D

   Poista