maaliskuuta 06, 2015

Fashion SS2015 by Stockmann

Torstai iltapäivällä pääsin inspiroitumaan ihanasta Stockmannin SS2015 muodista Aleksilla. Olimme Lumon kanssa ensin bloggaajien omassa tilaisuudessa, jossa muotinäytöksen asut koonnut stylisti Minttu Vesala kertoi kevään ja kesän trendeistä. Näimme myös ennakkoon Stockmannin kevätkampanjan Raidat vs. Pallot mainosvideon. Tästä linkistä voitte käydä katsomassa videon pitkän version. Stockmannin tavarataloihin tulee koko ajan uutta keväistä vaatetta muistutti Minttu joten nyt jos koskaan on hyvä aika alkaa siis päivittämään vaatekaappiaan kuntoon :) Jo pelkästään tuossa videossa näkyi monia "pakko saada tuotteita" :) 

Stockmannin viestintäosaston mukavat tytöt kertoivat myös tulevista muutoksista yrityksen viestinnässä. Aiemmin kaksi kertaa vuodessa julkaistu Premiere lehti alkaa ilmestymään päivittäin verkossa. Verkkojulkaisuun pääsee www.stockmann.com kautta ja yläpalkista valitsemalla Premiere. Hyvältä näyttää verkkolehti kun kävin kotiin päästyäni vähän vakoilemassa sen ensimmäistä julkaisua. 

Ja sitten siirtyminen naisten jalkineosastolle seuraamaan muotinäytöstä by Minttu Vesala.
Ensimmäinen Mintun valitsema trendi oli graafinen mustavalkoisuus yhdistettynä rentoon sporttisuuteen. Jalassa malleilla oli catwalkilla reilusti tennareita mm. Michael Kors, Vagabond, Diesel ja laukkuina reppuja, jotka näyttävät tehneen myös paluun. Pilottitakkeja oli yhdistetty rohkeasti myös hameisiin! Toki myös valuvia trenssejä näkyi suorien housujen kanssa. 

Pallo- ja raitakuosien lisäksi näkyi jänniä hieman etnisiä mustavalkoisia kuviointeja. Myös digitaalisuutta oli vaatteissa. Itse ihastuin ihan suunnattomasti yhden mallin jalassa olleisiin Pura Lopezin huikeisiin korkokenkiin, jossa korko ja kengän takaosa olivat musta-valkoiset. Matalia "terveyskenkämäisiä" sandaaleita näkyi mallien jaloissa ja myös hopeisina. Hopea näyttää tulleen jalkineisiin uutena värinä.Kuva lainattu www.stockmann.com nettisivuilta.


Seuraava Mintun trendeistä taitaa olla minun suosikkini. Ihania valuvia vaniljan ja puuterin sävyjä, nude värejä yhdessä ja erikseen. Todella leveälahkeisia housuja yhdistettynä huikean korkeisiin korkoihin, housupukuja, jakkupukuja (ei todellakaan perinteisiä), kauniita käsilaukkuja useilta eri valmistajilta, naisellisuutta, ilmavuutta, vaaleutta, keveyttä kankaissa, laskeutuvia materiaaleja, silhuetteja, tyylikkyyttä. Oih, nämä olivat niin kauniita kaikki! Osa housuista oli vajaamittaisia, joista itse olen vähän kaksijakoisella mielellä. Ehkä niihin taas tottuu vähitellen....

Kolmas Mintun trendi oli väriblokit eli isot väripinnat vaatteissa, jota Minttu kutsui myös Bauhaus-tyyliksi. Selkeitä perusvärejä punainen, sininen, keltainen ja vihreä. Itse ihastuin tässä trendissä mm. tuohon vihreään jännästi leikattuun takkiin. Muistatte varmaan, että ostin jo reilu vuosi sitten vihreän takin sekä käsilaukun joten taisin siis olla vähän edellä muotia :) Keltainen takki oli myös hauska ja koska pidän väreistä niin tästä trendistä tulee varmaan otettu myös osia omaan pukeutumiseen.

Näytöksessä oli myös tyylikäs punainen takki, joka vilahtaa jossain kuvassani taka-alalla olevan mallin päällä. Siinä oli myös graafinen ja hauska leikkaus. Näytöksen jälkeen löysin myös osastolta niitä kenkiä, joita olin ihaillut mallien jaloissa ja napsin kuvia. Pollinin sähkönsiniset sandaalit ja oranssit korkkarit jäivät kaivelemaan. Kuvista löydätte nämä molemmat ihanuudet.

Neljäs Mintun trendeistä oli kukka- ja pitsivaatteet. Kukka-aiheet tässä näytöksessä olivat vielä melko suuria mutta jossain oli huomaavinani, että myös pienet mummokukat tulevat muotiin. Ehkä myös näitä kukka-aiheita nähdään sitten enemmän kun Stockmannillekin alkaa tulla kesän 2015 vaatteita. Pitsistä vaatteissa olen aina pitänyt ja näytöksessä oli muutamia minua kiinnostavia mm. pitsinen hame ja raidallinen jännä hame-pusero yhdistelmä, jossa oli yhdistetty raitoja ja pitsiä yhteen. Myös pitkiä hameita näkyi näytöksen tässä osiossa ja nehän ovatkin mukavia juuri kesällä. Minttu oli jännästi stailannut myös mukaan teepannuja mallien käteen ja syömäpuikkoja hiuksiin sillä Stockmannilla vietetään nyt myös Asian Fusion ruokatapahtumaa. Reseptejä voitte kurkkia linkistä 
aasialaiseen ruokaan www.stockmann.com/delikatessen.Ja lopuksi vielä kaikki SS2015 trendit by Minttu Vesala ja mallien yhteinen catwalk kävely sekä aplodit Mintulle ja malleille upeasta showsta. Huomasin juuri etten ollut ottanut yhtään kuvaa näytöksen kolmesta miesmallista, joita Minttu jossain vaiheessa puhutti "kuumiksi isännäksi". Stockmann tarjosi meille shampanjaa ja suussa sulavia macaroneja melkoisen makeissa väreissä. Musiikista vastasi Otto Talvio soittaen jazzia. Kiitos Lumolle, että sain tulla aveciksi tähän muotikavalkadiin. Vähän tietyt vaatteet ja kengät jäivät polttelemaan.....joten koskahan Marjon matka suuntautuu taas Aleksille ja neljänteen kerrokseen :) ehkä piankin.....


Jouduin itse lähtemään näytöksen jälkeen kotona odottavan koiruuden luo joten en valitettavasti päässyt näkemään tätä klo 19.00 esitettävää 4D-muotinäytöksestä Stockmannin Aleksin sisäänkäynnin lipan päällä ja seinällä. Samat tanssijat, jotka avasivat muotinäytöksen sisällä tanssivat nyt lipan päällä ja seinälle heijastettiin koko muotinäytös. Kuvat on ottanut paikan päällä ollut ystäväni Sari - kiitos hänelle näistä otoksista  :)6 kommenttia:

 1. No ehditpä ottaa paljon kuvia, mulla ei ole kuin muutama näpsäys... mutta hauska tilaisuus. Kiitos seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi vielä kerran - kiva tilaisuus! Siinähän mä näpsin ja varmasti sun kuvat on laadullisesti paljon parempi kuin nämä räsähdykset....

   Poista
 2. Tämä oli kiva tilaisuus ja näytös, olit kattavasti kirjoittanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) minustakin oli kiva tilaisuus ja olin positiivisesti myös yllättynyt siitä miten hauskoja kokonaisuuksia Minttu oli kasannut. Tilaisuus tempaisi niin mukaansa etten osannut kirjoittaa lyhyesti....

   Poista
 3. Vihje Stockmannille. Eiköhän muotinäytökset voisi jatkossa pitää kävelykadun puolella? Ei ollut mukavaa juosta bussille, kun ratikat oli häädetty pois Aleksilta. Onneksi sentään ystävällinen vartija tuli kertomaan asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho kurja juttu jos näin kävi. Itse en ollut katsomassa ulkonäytöstä mutta varmaan vaikutti liikenteeseen :(

   Poista