maaliskuuta 31, 2015

Ylijäämä munat ja muuta mutinaa

Viime sunnuntaina, siis Palmusunnuntaina meillä vieraili tasan tarkkaan YKSI virpoja. Kummityttö 7v. oli ilmoittanut hyvissä ajoin etukäteen tulevansa heti aamusta koska virpomispaikkoja oli paljon käytäväksi päivän mittaan ja minullehan se sopi hyvin. Virvon varvon tuoreeks terveeks vitsa sulle palkka mulle :) toivotettiin niin kirkkaan heleästi. Oikein kaunis pääsiäisoksa tulikin ja virpojan pinkkiin koriin sujahtivat pääsiäismunat. Ei tainnut olla ensimmäinen virpomispaikka päätellen korin runsaasta sisällöstä....


Sen jälkeen sitten odoteltiin ja odoteltiin mutta ovikello ei soinnut yhtään kertaa päivän aikana joten nyt sitten taloudessamme on pääsiäismunia melko reilusti. Illalla kuuden aikaan kun olimme lenkillä huomasin kaksi virpomasta tulevaa poikaa (olivat ihan sonnustautuneet kissoiksi), joilla oli toinen kori vielä täynnä virpomisvitsoja ja toinen pääsiäismunia. Koska olimme niin kaukana kotitalostamme eikä minulla ollut virpomispalkkaa mukana en raaskinut pyytää poikia piipahtamaan vielä meillä koska muuten olisivat kyllä saaneet reilusti pääsiäismunia ja minä vitsoja maljakkoon.
Kaivelin hetki sitten kaapista lasiset pääsiäiskanat sekä puput ja kuurailin ne vuoden pölystä puhtaiksi. Täytän sitten varmaan pääsiäismunilla kanat ja puput ja asettelen loput munat esille vaikka kulhoon. Eiköhän ne pääsiäisenä siitä sitten häviä vähitellen kun vieraille iskee suklaanhimo.
Olen myös miettinyt pääni puhki mihin ihmeen varmaan säilytyspaikkaan olen viime pääsiäisen jälkeen säilönyt ovikranssin, jossa on sulkia ja pääsiäismunia. Sitä ei nimittäin löydy mistään? Ovikranssi on itse tehty ja harmittaa jos se on hävinnyt jonnekin. Täytyy vielä tarkistaa kerran kellarin uumenista olisiko siellä tai jos ei löydy niin sitten ulko-oveen pääsee riippumaan pupukoriste tuunattuna parilla koristepääsiäismunalla.

Valkoisen lumisateen jälkeen on kaikki taas muuttunut kuraisen vetiseksi ja Minnie on todella likainen ulkolenkkien ja koirapuiston jälkeen. Ihan hyvä etten siis pessyt sitä viime viikolla. Pesuoperaatio on kuitenkin suoritettava vielä ennen pääsiäistä jotta koiruudesta saadaan yhtä siisti ja hyväntuoksuinen kuin tässä pääsiäiskuvassa kahden vuoden takaa. Hysss.....ei silti mainita pesuun joutuvalle mikä häntä odottaa ennen perjantaina koska pesut eivät ole neidin mieleen.

4 kommenttia:

 1. ihania helmililjoja. täällä ei koristella. onneksi virpojiakaan ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmililjat on todella kauniita :) Vietetäänkö siellä mitenkään pääsiäistä....

   Poista
 2. Minniellä on epäilevä ilme... Taitaa aavistaa tulossa olevan kylvytyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä.... :) tosin tuo kuva on kahden vuoden takaa kun likainen koira ei kuviin sopinut :D

   Poista