syyskuuta 21, 2013

Harvest Action

Vaikka aikatauluni kuluvalle päivälle oli melko kiireinen olin ehdottomasti päättänyt sisällyttää siihen piipahtamisen Teurastamolla. Yhtenä Design Weekin tapahtumana oli nimittäin syksyinen sadonkorjuurieha Harvest Action Työpajankadulla.





Harvest Action tapahtumassa oli mahdollista ostaa tuotteita suoraan pientoimittajien kojuista. Ihanan värikkäitä myyntipöytiä kauppiailla olikin ja mikäs sen parempaa mainosta :) Ystävällistä ja opastavaa palvelua. Kun ihailin näitä kurpitsoja - en tosin ostamismielessä ollenkaan - sain todella yksityiskohtaisia ohjeita miten kurpitsa valmistetaan ja mitä siitä voisi tehdä. Aloin jo puntaroimaan mielessäni kurpitsan ostamista...todella hyvän myyntipuheen myyjä siis piti.

Minulle uusi tuttavuus olivat tällaiset tomaatit. Lapussa luki hillotomaatti (mustikkatomaatti) 4.50€ kilo. Otin näistä kuvan ja kauppias oli silloin juuri varattuna joten päätin mennä kojulle takaisin myöhemmin kysymään tämän lajikkeen alkuperästä mutta unohdin. Jos joku teistä tunnistaa tämän niin valaiskaa epätietoista mistä on oikein kyse? Google ei tunne "mustikkatomaattia" mutta olin yllättynyt miten paljon erilaisia tomaattilajikkeita maailmassa oikein on!



Ostin kotiin salaattia, kurkkua ja punaisia tomaatteja. Niistä tehtiin salaattia höystettynä kanalla mutta se on jo kadonnut vatsoihin. Lantut ja perunat näyttivät myös herkullisilta.




Chilipöytä oli myös äärimmäisen mielenkiintoinen. Oli pulleampaa ja ohueampaa chililajiketta.


Tänään järjestettiin myös Kellohallissa sienitapahtuma suomalaisista ruokasienistä klo 10-16. Valitettavasti sinne en ehtinyt mutta onneksi Harvest Action tapahtumassa oli myös sienipöytä. En ole vielä tehnyt yhtään kunnon sieniretkeä metsään tänä syksynä. Kesällä keräsin aamuiselta koiralenkiltä kanttarelleja yhden kastikkeen verran mutta siihen on sienestys toistaiseksi jäänyt. Asia on korjattava mitä pikimmiten koska sienikastike sipulilla ja kermalla on ihan herkkuani. MUMS!


Niin sievissä pinoissa lampaankääpiä, suppilovahveroita, kangas- ja haapasieniä ja karvalaukkuja. Kerään itse myös näitä ryöpättäviä rouskuja.

Ja sitten näin jotain sellaista jota en koskaan ennen ole nähnyt livenä. M A T S U T A KE


Eipä tästä ole montaakaan viikkoa kuin luin artikkelin tästä himotusta tuoksuvalmuskasta, joka on kotoisampi nimi matsutakelle. Tämän yksilön olisin saanut 30 eurolla tai myyjä oli myös valmis puolittamaan sen 15€ paloihin. Hän tuumaili tyynesti, että jos tämä jää myymättä vie sen illalla tuparilahjaksi tuttavaperheelle, joka valmistaa siitä sitten herkkuruokaa. Minulta sieni jäi ostamatta mutta ehkä joku toinen lunasti tämän herkkusienen tai onnellinen tupariperhe sai sen :)

Jänniä hunajapurkkeja löytyi seuraavalta pöydältä. En ole hunajan ystävä mutta pöydällä oli tosi eksoottisia purkkeja: salmiakkihunaja, lakriksihunaja! Huhtasrinteen Hunaja taitaa olla erikoistunut makuhunajiin :)



Yksi myyntipöytä notkui uuden sadon hillopurkeista ja mehupulloista. Näistä tuli ihan mieleen oma isoäiti ja mehumaija ja marjatalkoot mökillä :)

Ruokatarjontaa näytti paikallaolijoille olevan melko paljon. Itse tyydyin kupilliseen kahvi sekä Minkakan porkkanakakkuun. Oli oikein hyvää kakkua :) Ruuasta en osaa sanoa mitään mutta ainakin tätä makkarakeittoa näytti moni syövän. Toki oli mahdollista mennä nappaamaan lounasta myös Antto Melasniemen Kellohalli ravintolaan.



Tapahtuman yhdeydessä oli paljon erilaista ohjelmaa myös lapsille: poniratsastusta, parkour-rata, katukorista, työpajoja, kirjastofillari ja trampoliini. Ponille oli leikattu sydänkuvio selkäkarvaan mutta eläin liikkui sen verran vikkelästi etten saanut tätä symppiksestä yksityiskohdasta kuvaa. Oikein kiltti poni oli ja sain taputtaakin sitä :)


Oli kiva käydä Harvest Action tapahtumassa ja seuraavaksi on merkitty kalenteriin Villa Elfvikin luomumarkkinat 20.10.2013.








4 kommenttia:

  1. kaunista, värikästä, terveellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysvärejä selkeästi :) kaipa tässä kohta on alettava tunnustamaan alkava syksy....mutta ei vielä. Hetki sitten tultiin Minnien kanssa aamulenkiltä ja aurinkoinen sää <3

      Poista
  2. Kiva juttu taasien mukavien kuvien kera - kiitos <3

    VastaaPoista