syyskuuta 20, 2013

Open Day

Eilen vietettiin perinteistä Martelan Open Day tapahtumaa pääkonttorillamme Pitäjänmäen Takkatiellä. Hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua vieraita alkoi saapua molemmista
sisäänkäynneistä sankoin joukoin hieman sateisesta päivästä huolimatta.Toimitusjohtaja Heikki Martela toivotti vieraat tervetulleiksi Open Day tapahtumaan pienen puheen kera ja sitten alkoikin illan varsinainen ohjelma.

Arkkitehti Rainer Mahlamäki (Arkkitehtitoimisto Lahdelma ja Mahlamäki) esitteli Puolan juutalaisten historiallinen museon rakennusprojektia ja itse rakennusta. Täytyy sanoa, että äärimmäisen vaikuttava tämä suuren arkkitehtuuri kilpailun vuonna 2005 voittanut rakennus on sekä hieno kunnianosoitus juutalaiselle historialle Puolassa ja upea muistomerkki holokaustin uhreille.

Juutalaisten historiallisen museon sisäänkäynti kuvaa symbolisesti Punaista merta, joka aukeaa kulkutieksi juutalaisille. Museorakennus on lasipintainen ja osin läpinäkyvä. Se on ylhäältä valaistu. Valaistus muuttaa julkisivua ja kohdistuu myös rakennusta vastapäätä sijaitsevaan juutalaisgheton sankareiden muistomerkkiin. Varsinaiset museon näyttelytilat sijaitsevat maan alla. Maan päällä on kolme kerrosta, joissa sijaitsevat kirjasto, mediateekki, auditorio ja konserttisali.

Museorakennus teki minuun syvän vaikutuksen näiden esityskuvien välityksellä ja ehdottomasti siellä on joskus päästävä käymään. Hieno saavutus myös suomalaisilta arkkitehdeiltä Mahlamäki ja Lahdelma parjätä kansainvälisessä kilpailuissa, johon kuitenkin osallistui 245 työtä 36 maasta. Omat kuvia on otettu korkealta "yhdyssillalta" talossamme joten niiden perspektiivi on hieman outo.
Seuraavaksi esiintymisvuorossa oli hollantilainen Casper Schwartz, joka puheenvuorossaan käsitteli Activity Based Office konseptia.
Minun täytyi tässä vaiheessa vetäytyä hetkeksi istumaan. Kiireisen päivän takia en ollut ehtinyt syödä yhtään mitään ja nyt tuntui siltä, että päässä huimasi. Onneksi kollegalta löytyi banaani nostamaan verensokeriani nopeasti. Lisäksi vielä lasi vettä sekä lepohetki niin huono oloni meni melko nopeasti ohi. Harmittaa vähän kun en kuullut kokonaan Casperin luento mutta tämän nettilinkin kautta näkee hänen toimistonsa toteuttamia kohteita. Upeita!Dress codeni Open Day iltaan oli beige mekko ja musta pikkujakku. Käsilaukku kirpparilöytö ja kengät Oisin tältä syksyltä. Varsinaiset The Wizard of Oz - säihkyballerinat.

Omien uutustuotteidemme esittelyn jälkeen alkoi sitten illan odotettu epävirallisempi osuus. Hyvää ruokaa ja juomaa buffetpöydästä sekä mainiota livemusiikkia soittava Into-jazzyhtye. Vieraita sekä kotimaasta että maan rajojen ulkopuolelta Venäjältä, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista, Hollannista, Puolasta ainakin. Mielenkiintoisia keskusteluja illan luennoista sekä uutuustuotteista.Kiva oli myös nähdä omia kollegoita ympäri Suomea ... ootte te ihanaisia kaikki :)


Kiitos myös Didrichsenin Marialle, Peterille ja Eevalla Facebook-arvonta voitostani eli nyt on liput ArtHelsinki messuille  :) Sitä se viime viikkoinen lautasen rikkominen tiesi.

Ilta oli mukava päättää saamaani mukavaan positiiviseen palautteeseen :)
Kiva syysilta ja Open Day!


4 kommenttia:

 1. Kiva juttu, upeita + kuvia sekä kuvakulmia mukavasta illasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvakulmat luennoista eivät ihan parhaita mahdollisia eli pahoittelut vääristyneistä kuvista niiden osalta.

   Poista
 2. hienot ballerit ja laukku. Näytti hyvältä...safkat yms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ballerinat todella säihkyy.
   Sain muuten kuittauksen kollegaltani laukusta "Mistäs nyt tuulee kun Angel-laukku?". Yleensä hän kommentoi mun niittilaukuista ja tämä kuulemma "liian kesy" :D HUOM! meidän välistä pikkunaljailua... :D

   Poista