syyskuuta 15, 2013

Lauantai Kaapelitehtaalla

Viime torstaina starttasi taas Helsinki Design Week ja tästä 22.syyskuuta saakka riittää tapahtumia ympäri kaupunkia design nälkäisille. Ensi viikon suurin tapahtuma on luonnollisesti Habitaren huonekalu-, sisustus- ja designmessut Pasilan messukeskuksessa, jossa kuhinaa taas riittää yllin kyllin. Minua työllistää torstaina 19.syyskuuta järjestettävä Open Day at Martela House, jota odotan jo innolla ja tuttujen tapaamista siellä.

Eilen kävin piipahtamassa Kaapelitehtaalla Design Market tapahtumassa, joka on muuten auki vielä tänään. Paikalla runsaasti ihmisiä kiertelemässä ja joukossa toki taas tuttuja tosi paljon. Kiva oli nähdä teitä kaikkia vaikka kiireestä huolimatta kaikkien kanssa ei ehditty jutella kuin "Moimoi, säkin oot täällä. Palataan." :)

Tässä pientä kuvakoostetta Design Market annista eiliseltä.

Nerokon iloinen Blanko koirakaveri on asunut meilläkin jo vuoden verran. Koirakoteihin kestävää designiä, laadukkaita koiranpetejä vaihtopäällyksillä, käytännöllisiä ruokakuppeja ja kestäviä leluja, jotka valmistetaan läpinäkyvästi ja vastuullisesti Suomessa.


Napa Gallery & Shop osastolla kehotus osallistua flipbookin tekoon ja kilpailuun.Pirteitä kotimaisia yhden naisen unelmasta syntyneitä Johtoi-tuotteita. Miksi sähköjohtojen pitäisi muuten olla valkoisia? Väriä kotiin :) Esteettisyyden lisäksi Johtoin arvoja ovat laatu, kestävyys ja eettisesti kestävät tuotteet. Hauskoja johtokaappareita, valoroikkia ja pistorasioita auttamaan kodin piuhaviidakkoa.

Saana ja Olli on turkulainen muotoilijapariskunta. He suunnittelevat omaa, läpinäkyvästi Suomessa valmistettua hampputekstiilimallistoaan ja ovat olleet mukana useissa muotoiluprojekteissa eri mantereilla. Kuten Saana ja Olli toteavat nettisivuillaan "Inspiraatiomme lähteenä on menneen ajan suomalainen elämä yhdistettynä maagisiin elementteihin: vanha outo Suomi, jota ei koskaan ollut. Haluamme kunnioittaa kotimaista tekstiiliperinnettä kehittämällä sitä nykypäivän ja -maailman vaatimuksia vastaavaksi." Ihania "painettuja ristipistotöitä" tekstiileissä.


Mielestäni uutta oli viinibaari - tai sitten tämä on vain aiempina vuosina mennyt minulta ohi!

Erik Bruun on kyllä ihailtava persoona. Vielä 86 vuoden iässäkin hän suunnittelee ja toteuttaa edelleen projekteja. Ostin edellisestä Design Market tapahtumasta viime syksynä Jaffa-julisteen, joka vielä etsii paikkaa kodissani. Nämä vain ovat NIIN nostalgisen ihania!


Kaapelilla kyllä kuhisi koko ajan mutta leppeissä tunnelmissä mentiin ruuhkasta huolimatta.My o My osastolla olisi ollut houkutuksia vaikka kuinka paljon..,. Stella McCartney, Pedro Garcia, MMó by Martin Margiela, Robert Clergerie, Tsumori Chisato...kenkiä puoleen hintaan! IIK!!!!


Minna Parikan osaston ympärillä kuhisi ihan koko ajan :) mikä ei liene yllätys meille kenkäfriikeille ollenkaan. Harmikseni oman kokoni malleja  oli hyvin rajallisesti myynnissä joten nyt joudun toteamaan, että Marjon matkaan ei tästä tapahtumasta lähtenyt yhtään paria. Voitte silti uskoa, että kuolasin sekä laukkuja että kenkiä. Kyllä Minnan tuotanto vaan on NIIN ihanaa!Lumi laukut kiinnostivat muotitietoisia naisia joten kuvasaalista jäi osastolta kovin niukaksi pienen ruuhkan takia laukkujen äärellä. Lumi laukun nahka tuntui kädessä niin ihanan pehmoiselta ja upea konjakinruskea väri mielytti minua myös.Yhden pysähdyksen taktiikalla oli aika ottaa vähän hiukopalaa Pop Up kahvilassa.
 Kul Design osasto täynnä ihania printteja lapsille ja lapsenmielisille.Leppeä Eero Aarnio Pony Melajan osastolla.


Laser Cut Studion osastolla käsittämättömän upeita puisia kännykän kuoria ja hirvenpää.
Myös kaiverretut skeittilaudat ihastuttivat.


Oli aika kivuta parvelle katsastamaan tarjontaa siellä. Bagnanas osastolla oli printtikasseja jokaiseen käteen. "Joten jos haluat kantokaveriksesi kassin, joka ei leviä kuin Jokisen eväät ja joka saa venymään suupielet leveään hymyyn, toivotamme sinut tervetulleeksi ostoksille Bagnanas Shoppiin."

Itse vihaan muovikasseja ja yritän välttää niiden ottamista kaupoista. Printtikassit ovat kestäviä ja säästävät luontoa. Like a lot!


somaNETin osastolla puolestaan kaikkea kivaa.Totesin kuitenkin, että voin elää ilman PUPU-teippitelinettä ja HEPO-muistiota.

Varm Countryn osaston kettu logo ja slogan "I'm so foxy" saivat minut kiinnostumaan virolaisen parinkunnan Anni ja Taavi Varmin tuotannosta lähemmin.Ihania kettukorviksia ja jos minulla olisi reiät korvissa niin olisin ehdottomasti hankkinut tällaiset.


Varm Countrylla oli esillä myös mielenkiintoisia puusta valmistettuja magneetilla toisiinsa kiinnittyviä kappaleita, joista voi rakentaa kukkamaljakon, kynttilän jalan ja kakkuvadin. Varm Countryn omilla sivuilla on videopätkiä näistä tuotteista. Erittäin sympaattinen pariskunta!


Kännykkäni hälytti jo, että parkkiaika oli loppumassa joten säntäsin autolle sillä olinhan viettänyt messuilla jo melkein kaksi tuntia. Paljon kauniita esineitä tuli nähtyä ja mielenkiintoisia keskusteluja käytyä eli sellaisia kotiin viemisiä tällä kertaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti