syyskuuta 22, 2013

Habitare 2013 satoa

Habitare on nyt päättynyt ja tässä satoa Messukeskuksen annista. Tuli räpsittyä älyttömän paljon kuvia taas jälleen kerran ja oli vähän vaikeutta valita mitä kaikkea sitä esittäisi täällä blogissa. Päätin keskittyä tässä postauksessa vain hallien 6 ja 7 antiin.

 PH Artichoke ja PH 5-4½ & PH 6½-6 by loius poulsen


Zzzoolight Cat ja Elephant pöytävalaisimet

Innolux Murakka riippuvalaisin by Juho Pasila

 


BeoPlay A9 langaton ja BeoLab 5 Hi-End kaiutin by Bang & Olufsen


Musta Classic-hylly Lundian saaristo- ja merihenkisellä osastolla.


Upeita uutuuslakanoita by Balmuir.


Lundia ja Balmuir valittiin parhaiksi messuosastoiksi omissa kokoluokissaan sisustustoimittajien suosikkeja haettaessa. Molemmat osastot miellyttivät myös minun silmääni ja Lundian uusi musta näytti piristävän erilaiselta heidän mallistossa.

Hauskoja Navar printtityynyjä by Lennol

Kansainvälinen kohtaamispaikka" ahead! design alue" kuhisi väkeä koko ajan.


Purppurahämy, suunnittelija Klaus Haapaniemi by Suomen Käsityön Ystävät Oy. Akustiset ryijyelementit ovat lisääntyneet sekä julkisten tilojen että kotien sisustuksissa. M2 ryijykonseptilla suunniteltu ja taidekutojien tekemä ryijy oli upea!


Scavolinin keittiössä voi reseptejä kirjoittaa suoraan liitutaulumaalilla maalattuihin kaapin oviin.


Kirkkaita perusvärejä maustamassa valkoista Muuramen osastolla.


Punavuoren Puuhevonen lanseerasi Habitaressa ensimmäisen oman mallistonsa. jota ovat olleet luomassa suunnittelijat Antti Kotilainen ja Heikki Ruoho sekä keraamikko Heini Riitahuhta.


Vähän erilaista viherseinään by Kekkilä.


Eco Design osastolta poimin seuraavat minua eniten kiinnostaneet tuotteet.

Woven wood -tuoli by Juan Cappa Kolumbia, tuoli syntyy pujottelemalla siten ettei liimaa käytetä lainkaan. Materiaali paikalliselta sahalta hankittu massiivisaarni, luonnonmukaisesti käsitelty nahka ja teräs.


Kori by Julia Tolvanen Suomi/Yhdysvallat. Kahvilatuoli, jonka innoittajana on koivukori.


Aallo vaateripustin by Juri Karinen Suomi. Höyrytaivutettu massiivipuu ja pellavavöitä tai vaikka romutettavien autojen turvavöitä. Toimii myös tilanjakajana.


Carry me home -pöytä by Tero Kuitunen & BROS Suomi. Pöytä koostuu kahdesta toisistaan irrotettavista osista: tarjotin ja jalkaosa, jotka ovat nahkaa ja puuta. Jakoi Suomen Messusäätiön toisen palkinnon Rudi Merzin kanssa.


Vakka by Elina ja Klaus Aalto, Suomi. Ihanan sympaattisia vanhoista matkalaukuista innoituksensa saaneita vanerisäilyttimiä.


Suunnittelunkilpailuun osallistuneista 2013 finalisteista haluan ehdottomasti nostaa esille unesSANOMA teoksen suunnitelleen Mira Köymärin Aalto-yliopistosta. Sympaattinen Mira kertoi kuinka tämä Hesarin sivuista tehty pesämäinen teos oli saanut alkunsa. Mira laskeskeli käyttäneensä sen tekemiseen 500-600 työtuntia. Huh huh! Erittäin vaikuttava teos. Hyvä Mira!


Habitare kokoelmassa oli myös mielenkiintoisia juttuja.  

TANABATA fabric by Reiko Sudo & Tomoko Miura Japani
Käsittämättömän kaunista kangasta.


Matryoshka Stool by COMPANY (Aamu Song & Johan Olin)
valmistettu Venäjällä - hauskan humoristinen maatushkanukke tuoli :)


Muotoilija Sebastian Janssonin Singular Pluralist näyttely oli Desing Forumissa näytteillä 10.9. saakka ja nyt Habitaressa. Näyttelyn teemoja ovat hetki, merkitys ja seuraus. Näyttely käsittelee luovan kehon liikettä. Täytyy sanoa, että Janssonin tyyli poikkeaa hyvin paljon perinteisestä skandinaavisesta modernismista vaikka tämän höyhenvalaisimen kohdalla.Artekin osastolla mielessäni pyöri kymmeniä kysymyksiä liittyen juuri julkistettuun Vitra fuusioon.


Habitaressa oli nyt kolmatta kertaa Trash Design näyttely, jonka  tavoitteena on jätteen ja hylättyjen tavaroiden hyödyntäminen, uusien ideoiden löytäminen sekä kulutustottumusten näkeminen uusin silmin. Helsingin designpääkaupunkivuoden UPM Paviljonki oli muuttunut uusiksi tuotteiksi. Väsynyt messuilija vetää hetken happea ja lepuuttaa jalkojaan Paperboxin suojassa :)


Kay Bojesenin apinoista tulee aina hyvälle tuulelle.Pidin messualueella näkyvistä erilaisista valaisinratkaisuista, jotka toimivat myös hyvinä maamerkkeinä messuhallissa. Ilmapalloja, riisipalloja ja nämä tapetista tehdyt valaisimet miellyttivät minua.


Boknäsin osastolla odotettiin kovasti jo kirjailija Sofi Oksasen saapumista messustandille. Kirjailijan näköisnukke istuskeli jo siellä. Sofi on laajentanut osaamisaluettaan myös kirjahyllyjen suunnitteluun ja mikäs sen luontevampaa kirjailijalle.


Marjon matka Habitare messuilla läheni loppuaan ja siirtyminen ArtHelsinkiin alkoi. Sain karsittua 350 kuvan joukosta tänne 37 fotoa antamaan läpileikkausta siitä miten minä koin ja näin messut. Paljon mustaa, kierrätettyä materiaalia, toisaalta kirkkaita värejä ja valkoistakin. Käsinkosketeltavia pintoja ja jänniä skruktuureja. Keveyttä ja leikkisyyttä. Rouheita pintoja ja läpikuultavan ohuttakin. Luonnonläheisyyttä.Tätä minusta Habitare 2013 oli.6 kommenttia:

 1. Hauska aina huomata kuinka eri silmin kaikki katsovat tällaisia tapahtumia. Joka blogissa on ollut vähän erilaisia näkökulmia Habitarenkin antiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin keskitty vain halleihin 6 ja 7 eli varmaan bloggauksesta olisi tullut melko erilainen jos oltaisiin oltu enemmän "kotipuolella".

   Mutta se tekee juuri tästä niin mielenkiintoista kun bloggaajat ovat yksilöitä ja katsovat omasta näkökulmastaan asioita ja tapahtumia :)

   Poista
 2. no onpas! heh! Sofie nukke , hauska elefanttivalo , maatuska tuoli...heh hee...kaikkea sitä keksitään...

  VastaaPoista
 3. Eikös ollut näköinen tämä Sofie nukke :) Kyllä oli tavoitettu kaikki kirjailijar piirteet nukkeen.

  Suunnittelussa voi aina leikitellä ja pitää myös hauskaa....ei turhaa ryppyotsaisuutta :)

  VastaaPoista
 4. Todella hyviä kuvia messuilta. Näin sinun blogissasi enemmän kuin itse messuilla, koska keskityin siellä vain Salonkiin ja ArtHelsinkiin :) Tuon maatuska-jakkaran kyllä bongasin ja siinä on mielestäni loistava idea, vaikka muuten en maatuskoista juurikaan välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiva jos pidit kuvistani!
   Oli niin kiva nähdä eilen Country Whitessa ja kuten sanoin näytit todella elinvoimalta ja hyvinvoivalta :) Toivottavasti törmätään siellä vaatetapahtumassa parin viikon päästä.
   Tsemppiä töihin!

   Poista