syyskuuta 01, 2013

Vanille Home

Loviisassa käydessään pitää ehdottomasti jättää aina aikaa (LUE RIITTÄVÄSTI AIKAA) myös tutustua pieneen maalaisromanttiseen liikkeeseen Vanille Home Aleksanterinkadulla. Vanille Home ei todellakaan ole suuren suuri liiketila mutta sinne on saatu mahtumaan yllättävän paljon tavaraa. Ihailen näiden sisustusputiikkien pitäjien taitoa saada tuotteita runsaan näyttävästi esille ilman, että liikkeessä valitsisi epämääräinen kaaos tai sekasorron tunne. Vanille Homessa kaikki näyttää juuri siltä, että tavarat ovat oikeilla paikoilla eikä putiikissa liikkuessa tarvitse pelätä, että vetää samalla alas jotain rikkoutuvaa. Kierrän kaukaa sellaiset liikkeet - olivat sitten sisustus- tai vaateliikkeitä, joissa on pieni kuja kävelyyn ja "seinät tavaroineen kaatuvat päälle" -fiilis. Olen kerran Töölössä erehtynyt em. kaltaiseen vaatekauppaan ja kipitin saman tien ulos kun minua alkoi ahdistaa niin vietävästi eivätkä tuotteet näyttäneet miltään siinä kaaoksessa....

Vanille Home on ihan Loviisan vanhankaupungin kupeessa ja vierailin siellä koluttuamme vanhoja taloja viikko sitten. Tapahtuma oli vetänyt runsain joukoin sn
shoppailijoita myös Vanille Homen tiloihin ja kauppa tuntui käyvän mukavasti. Ja miksi ei kävisi sillä niin ihania tuotteita heillä on mallistossa. Vanille Home on yksi sellaisista sisustuskaupoista, joissa minun pitää yrittää hillitä itseäni ja välillä kuunnella myös järjen ääntä sisustusvimmassani :)Olen ihan hurahtanut tanskalaisen Green Gaten astioihin. Uusi GreenGate Winter Feeling - mallisto oli näyttävästi esillä Vanille Homessa heti liikkeeseen sisääntulessa. Aivan ihania pehmeitä sävyjä syksyn ja talven pimeneviin iltoihin: lämmintä harmaata, pinkkiä, luumua ja minttua. Pakkohan näitä oli vähän hypistellä ja fiilistellä minkälaisia kattauksia näillä saisi tehtyä.

Green Gate Sophie Vintage kukkakannut ovat hurmaavia samoin Vera Vintage lautaset. Niiden seuraksi voisi hyvin ostaa punavalkoraidallisia Zoe linen pikkukulhoja ja lattemukeja. Jottei ruusukuviot mene liian imeliksi niihin voisi niihin hyvin yhdistää harmaalla pohjalla olevia tähtiä siis Star warm grey - kuosilla varustettuja kannuja, kuppeja ja lautasia. IIK!!!!


Entäs nämä Evelyn peltipurkit sitten? Mikä väriyhdistelmä myös lattekupeissa - tumma pohja luo jännän kontrastin pehmeille kukille. Valkoinen seinäkaappi oli hurmaava ja mietin jo kuumeisesti korvaisinko oman ruskeasävyisen avohyllyni kaapilla jatkossa? Kaapit ovat aina armollisempi pölynpyyhkimisen kannalta...

Minun ostovimmaani hillitsee hyvin keittiökaappieni rajallisuus. Katselin juuri kuluneen kesän asuntomessuilla sitä miten vähän kaappeja uusissa keittiötiloissa on? Ihmettelin mielessäni miten ruuanvalmistusastioiden, purkkien, purnukoiden ja ruokatarvikkeiden lisäksi saisin mahtumaan kaikki omat astiani näihin "kaapittomiin uusiin keittiöihin"? 

Ehkä nykyään ei enää keräillä asioita mutta tällaiselle astiahullulle täytyy kotona ja keittiössä olla aina riittävästi kaappeja. Kauniit astiat ovat mielestäni osa ruuan nautinnosta ja pyrin tekemään jokaisesta ateriasta myös esteettisesti elegantin kattauksella. Eihän sen tarvitse olla sen kummempaa kuin yhteensopivat, EHJÄT astiat ja lautasliina :)


Punavalkoista Green Gatea ja Mailegin hellyttäviä pupuja :)


Sinivalkoiseksi stailattu pöytä puhutteli myös sisustajaa minussa. Olen aina haaveillut ostavani vähitellen antiikkitapahtumista, kirppareilta Arabian Maisema-sarjan lautasia. Näissä Green Gaten Fay White astioissa on ihanaa menneen maailman henkeä ja näistä tulee mieleen Jane Austinin kirjat tai tv-sarja Ylpeys ja ennakkoluulo sekä komea Mr Darcy <3


Myöskään mustavalkoisuutta ei oltu unohdettu Vanille Homen valikoimista. Kaikkihan meistä eivät ole värien ystäviä kuten blogin kirjoittaja, joka rakastaa värikkyyttä elämässään ja sisustuksessaan.


Vanille Homen valikoimassa näytti olevan myös mielenkiintoisia peilejä ja lasikulhoja sekä -kupuja. Lautasteline oli myös kaunis. Itselläni on aikoinaan Askosta ostettu lautateline, joka on äärimmäisen kätevä. Usein käytettävät lautaset ovat siistissä ja samalla näyttävässä pinossa vaikka buffetpöydässä telineessä ja siitä sitten voi vain napata lautasen ja herkut lautaselle. Suosittelen!


Tekstiileitä ja vaatteitakin on saatu mahtumaan Vanille Homen liiketilaan. Katsoin nopeasti alerekin läpi ja Ewa i Wallan ihanuuksia olisi saanut todella tuntuvilla alennuksilla, valitettavasti koot olivat jo omalta kohdaltani menneet. Harmi - ihana persikan värinen hame jäi kummittelemaan mieleen.
Sisustustektiilejä ainakin seuraavilta merkeiltä huomasin: Green Gate, Comptoir de Famille, porvoolainen Linnova IB Laursen, Lexington, Linum ja Moltex.
Koska en ollut tähän mennessä ostanut vielä mitään antiikki- ja keräilytapahtumasta enkä edes kirppareilta (tosin se yksi jalallinen kakkuvati harmittaa kyllä vieläkin - miksi en ostanut sitä?) halusin täältä vähän mintunvihreää piristystä kotiin. Löysin todella hurmaava kannun tanskalaisen Falbyn mallistosta ja matalan pikkukaatimen. Nämä ovat ihan saman värisiä kuin minun retrokaadin 50-60 luvuilta. Lasinen retrokulho/kaadin on tuossa alemmassa kuvassa ja uusi pikku kaadin sen sisällä.Vanille Homen henkilökunta oli auttavainen ja äärimmäisen ystävällinen. Kerroin olevani bloggaaja ja sain luvan rauhassa kuvata heidän valikoimiaan. Kiireestä huolimatta he jaksoivat mm. selvittää minulle yhden valkoisen lokerikkohyllyn hinnan. Väen paljouden vuoksi en mielestäni saanut otettua ihan niin paljon kuvia kuin olisin halunnut sillä halusin jättää shoppailijat pois kuvista.  


Kiitos Vanille Home mukavasta päätöksestä Loviisan Wanhojen talojen tapahtumassa. Lukijoille vinkiksi vielä kerran, että Loviisa on sekä talojen että Vanille Homen vuoksi ehdottomasti vierailtava kaupunki jos Vanille Homen nettisivut eivät tarjoa riittävän laajaa valikoimaa ota suunnaksi Aleksanterinkatu Loviisassa ja avaa tämän ihanan puodin ovi!

Marjon matka jatkuu nyt mummolaan maaseudun rauhaan :)
2 kommenttia: