toukokuuta 02, 2013

Vappubrunssi

Vappubrunssi pöydässäni herkuteltiin sekä suolaisella että makealla. Teemani oli paljon kasviksia ja vihanneksia antamassa väriä brunssipöytään. Löysin meidän omasta K-kaupasta hauskoja minipaprikoita "Snack Paprika Mix" pakkauksissa. Pesin vain pikku paprikat ja lisäsin sellaisenaan pilkkomatta salaattiin. Niitä oli sitten kiva dippailla tai syödä ihan sellaisenaan salaatin kera.

Retiisinipusta sai myös upeasti väriä pöytään ja älyttömän hyvää rouskuteltavaa. Sitten toki perinteiset perunasalaatti ja prinssinnakit koska niitä ei uskalla jättää pois kun ainakin
pikkuväki pitää niistä ja näyttivät ne vähän isommillekin maistuvan. Mozzarellaan, purjoraejuustopiirakkaa, sormiporkkanoita, tomaatteja ja kurkkua. Kaikki saivat vähän siis itse keräillä raaka-aineista omalle lautaselleen mitä halusivat.

Brunssiini kuului myös toki paljon tuoretta patonkia ja erilaisia juustoja. Lisäksi oli ruiskuppeja
täytettynä chilikatkaraputahnalla, jonka oli itse tehnyt. Tahnaan taisi tulla aika paljon chiliä mukaan mutta ei näyttävän haittaavan juhlijoita :)

Makealla puolella oli pikkumunkkeja, tippaleipiä, suklaakeksileivoksia kermalla ja pensasmusikoilla sekä simaa ja kuohuvaa!
Minniellä oli kova homma pyöriä brunssipöydän lähistöllä jos vaikka jotain sattuisi pöydästä putoamaan. Sai sitten oman brunssilautasen parilla prinssinakilla. Tässä kuva viime vapulta eli poseerausta emännän ylioppilaslakissa. Paremmin se koiruudelle näyttää päähän sopivan kuin emännälle. Minun yo-lakkini on varmaan kutistunut tai pääni on kasvanut mutta kovin pieneltä ja päätä puristavalta se tuntuu nykyään.

Oikein mukava brunssihetki ja kiitos kaikille mukana olijoille :)
Ensi vappua odotellen.....

2 kommenttia:

 1. Namskis!

  Meilläkin oli brunssi, olihan siinä vähän valmisteltavaa, mutta oli kiva saada ystäviä koolle.

  Jotenkin se ylioppilaslakki sujahti päähän paremmin nuorempana. Nyt siitä jää niin paha rinkula hiuksiin,että vain pesemällä huksiin painuneen jäljen saa pois.

  VastaaPoista
 2. Verrattuna teidän brunssiin omani oli huomattavasti "helppotekoisempi" :)
  Ehkä meidän päät todellakin on kasvaneet tässä vuosien varrella koska moni tuttu valittelee samaa, että lakki "jäänyt pieneksi vuosien saatossa" ;)

  VastaaPoista