toukokuuta 21, 2013

Jääkaapin oven tarinoita

Periaatteessa haaveeni on, että jääkaappini tai pitäisikö täsmentää jääviileäkaappini ovi olisi askeettisen tyhjä. Siis juuri sellainen kauniin kiiltävä, valkoinen ja steriili kuin kaikissa kodinsisustuslehtien kodeissa. Jostain kumman syystä - vaikka siis pyrin tuohon spartalaisen kurinalaiseen tyhjään pintaan - on oman jääkaappini oveen kertynyt jos minkälaisia asioita.Osa jääkaappimagneeteista sisältää nasevia lausahduksia, jotka siis jollain tasolla puhuttelevat minua koska olen halunnut kiinnittää ne katsekorkeudelle kun avaan oven ottaakseni aamujugurttiani. En todellakaan allekirjoita tämän daamin lausahdusta ainakaan kokonaisuudessa mutta tyylikkään huolilteltu nainen klassikko Barcelona-tuolilla on taas SO CHIC! Mies van der Rohen <3


Lempieläimeni mangustit sievässä rivissä takajaloillaan seisten julistavat "Jos noudatat aina sääntöjä jäät paitsi kaikesta hauskasta." Tuo jos mikä on kyllä aivan totta eli aina ei voi tehdä kuten käsketään vaan joskus pitää myös säveltää tilanteen mukaan tai todella menettää elämässä monia tilanteita.

Kenkäparien osalta olen ilmeisen jäävi kai kommentoimaan yhtään mitään ;) mutta ystäviä ei kyllä koskaan ole liikaa. Olen huomannut, että vieläkin tulee solmittua ystävyyssuhteita uusien ihmisten kanssa ja silti pidän säännöllisen epäsäännöllisesti yhteyttä myös lapsuudenystäviini joten aika tai välimatka ei todellakaan ole este. Hyvän ystävän kanssa tulee ajankulusta huolimatta jatkettua keskustelua ihan kuin oltaisiin puhuttu eilen vaikka edellisestä kerrasta voi olla yli puoli vuotta. That's what friends are for!Olen Viivi ja Wagner fani henkeen ja vereen joten yleensä jääkaappiani on koristanut myös Viivin ja Wagnerin vuosiseinäkalenteri mutta ei valitettavasti kuluvana vuotena. Muutamissa kuvissa vielä vilahtaa kulman viime vuoden kalenterista eli se on ollut aina kunniapaikalla keskellä ovea. Olen pettynyt itseeni etten heti ennen vuodenvaihdetta napannut kalenteria Stockalta mukaani koska ne ehtivät taas loppua kesken. Juban verbaalisen akrobaattinen kirjoitustyyli ja kolmen kuvan strippiin typistetty dialogi saa minut joka aamu aamiaispöydässä hymyilemään joskus jopa nauramaan ääneen. Tämä strippi on tosi vanha eli ajalta kun oltiin siirtymässä markasta euroon. Ajattelin ja ajattelen edelleen eurosta kuten Wagner tästä stripissä "Pitääkö Valtionvarainministeriö meitä idiootteina." Nuo magneetit muuten ovat Barcelonasta ja ostettu Güellin puistosta, josta pidän suunnattomasti.
Jääkaappirunoudesta voidaan syyttää jääkaapin omistajaa ja tämän blogin kirjoittajaa. Ostin kerran Stockan Hulluilta Päiviltä pussillisen näitä kirjaimia ja siitä se sitten läksi. Runoissa on kirjoitusvirheitä kun magneeteissa eivät kirjaimet riitä mutta minä itsekin olen laiska oikolukemaan tekstejäni joten kuvaavat hyvin siis kirjoittajaa :)


Leikekuva pikku russelista ruokakupilla on niiltä ajoilta kun vasta mietin koiran hankkimista ja tämä söpöläinen on siitä lähtien ollut jääkaappini ovessa. Kun oma russeliriiviöni Minnie lopulta muutti talouteeni sain oheisen russelimagneetin kummipojaltani. NYT-liitteen lehtileike Natalia Imbrugliasta oli pakko aikoinaan leikata kun itse nimittäin eroni jälkeen olin sattumalta myös hypännyt tandem laskuvarjonhypyn ja lukiessani tämän ajattelin "Hei, mähän tein juuri näin myös."  

Toisaalta jääkaappini ovi kertoo niin monia tarinoita, että tyhjää ovea voisi olla tylsää tuijotella kun hakee maitoa kaffekuppiinsa joten taidan vielä työntää tulevaisuuteen sen haaveen siitä valkoisesta ovesta :)


4 kommenttia:

 1. Jääkaapin ovessa on vain muutama magneetti; häämatkalta ostettuja kaupunkikuvia San Franciscosta. Alkavat olla sen verran haalistuneita, että täytyisi päästä itse ottamaan uudet kuvat tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kadehtin noin neitseellistä jääkaapin ovea :)

   Poista
 2. Voi, onneksi et näe meidän jääkaapin ovea. Siistissä järjestyksessä ovat kaikki matkoilta ostetut magneetit (niitä keräillään), mutta sitten tyttöjen magneetit ovatkin miten sattuu, ja kaikki tärkeät liput ja laput on niillä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä....kyllä varmaan sisimmässäni olen sellaisen vähän "hujanhajan muistoja olevan jääkaapi" oven ihailija kuin sen spartalaisen kurin :) Pitää vain ajatella, että tyttösi ovat luovia... ;)

   Poista