toukokuuta 20, 2013

Leipää ja sirkushuveja

Lauantaina oli taas mahtavan herkullinen Ravintolapäivä ja tällä kertaa peräti 30 osallistujamaata,  ravintolakaupunkeja 260 ja 1701 pop-up ravintolaa! Wau....ihan mahtava suoritus, sanon minä.
Itse olen osallistunut tosi moneen Ravintolapäivää ja hyvän syömisen lisäksi päivässä välittyvä fiilis ja ihmiset tekevät tapahtumasta niin erityisen. Muistan yhdenkin marraskuisen Ravintolapäivän kun viimasta ja sateesta huolimatta nautimme iloisesti tulista meksikolaista Iso-Roballa ja makoisia vohveleita jälkkäriksi :) Yhtenä toisena Ravintolapäivänä taas menin umpimähkää Korkeavuorenkadulla olevaan Angry Birds pop-up ravintolaan Mian ja Topin kotiin nauttimaan upeaa Angry Birds-menua ja ystävystyin Mian kanssa siinä auttaessani häntä kokkailuissa  :)


Viime lauantaina minulla oli rajallisesti aikaa kiertää ravintoloita joten valitisin Espan pop-up ravintolat tällä kertaa. Espalla oli paljon etnistä eli hyviä kevätkääryleitä, erilaisia maustettuja lihavartaita, piirakoita, currykanaa, nuudeleita, kasvishöystöjä, tulisia ja maistuvia!
Ja toki makeita herkkujakin oli vaikka mitä: aitoa baklavaa, mokkaneliötä ja hyvää pannacottaa mansikkakastikkeella - nams!

Kohtuullisia hintoja ja harmaasta säästä huolimatta säästyttiin sateelta.

Seuraavaksi siirryttiin Helsinki Design District tapahtumaan Dianapuistoon. Tapahtumassa oli myytävänä upeita designtuotteita, mm. vaatteita, asusteita, koruja, esineitä ja taidetta. Lapsille ja lastenmielisille jaettiin ilmapalloja, Linnanmäen Sirkuskoulu esiintyi ja myös muutamia pop-up ravintoloita. Täälläkin siis tuoksui tosi hyvä ruoka mutta oli pakko jättää syöminen nyt väliin kun lauantai illalle osui vielä grilli-ilta joten söin vain silmilläni :)Kiitos kaikille herkkuja tarjonneille pop-up ravintoloitsijoille! Nyt sitten vain odottelemaan seuraavaan ruokakarnevaalia ja elokuun kahdeksattatoista päivää. Jospa sitä jonain kertana laittaisi oman pikku pop-up ravintolan pystyyn :)


7 kommenttia:

 1. Ehdin blogitialisuudesta vasta myöhemmin iltapäivällä mukaan, mutta ruokaa oli vielä hyvin saatavilla. Tarjontaa oli niin paljon, että nyt sellaiset paikat, joissa ruoka on lopunut nopeasti kesken, myivät vielä alkuillastakin.

  Tämän kerran maisteluistammme voittajaksi selvisi Helian opiskelijoiden Cevihe, jota tarjoitiin Dianapuistossa. Oli aivan loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman, että ruokaa oli kaikilla riittävästi.
   Nyt harmittaa etten jaksanut syödä mitään Dianapuistossa....

   Poista
 2. Espan herkut näytti hyvältä

  VastaaPoista
 3. Mä missasin tämän(kin) tapahtuman :( Näyttää tosi herkulliselle ja näyttää kivalta tapahtumalta. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintolapäivä on maukas ja mukava päivä tai ainakin ne, joihin itse ole osallistunut. Silloin tapaa ihmisiä laidasta laitaa. Voi jopa joutua jonkun kotiin. Saa hyvää ruokaa ja ennenkaikkea hyvän mielen myös ruuantekijöille. Itseäni harmittaa se etten ehtinyt indonesialaiseen ravintolaan, joka oli omassa taloyhtiössäni - pah!

   Poista
 4. Thanks Maria that you're following my blog.
  Unfortunately so far my text is only in Finnish but maybe in future there might also be English version too.

  Just cheched you blog and I like it a lot. Beautiful pictures.
  Have a nice Sunday Maria :)

  VastaaPoista