toukokuuta 09, 2013

Helghathorsdagh

Tänään on vietetty vapaata töistä ja monelle meistä ehkä tuntematonta pyhäpäivää keskellä viikkoa eli helatorstaita. Useimmissa muissa kielissä tästä vapaapäivästä puhutaan nimellä Kristuksen taivaaseen astumisen päivä mutta meillä Suomessa on vakiintunut tämä vanhasta ruotsinkielestä lainattu helatorstai/pyhätorstai eli helghathorsdagh. Saamme muuten kiittää presidentti Mauno Koivistoa siitä, että helatorstai on vanhalla paikallaan eli torstaina. Jossain vaiheessa pyhäpäivä oli nimittäin siirretty edelliselle lauantaille niin ei tullut rikkinäistä työviikkoa. Hyvä Manu!


Mukavaahan se on saada lomapäivä keskellä viikkoa ja uskoisin, että huominen perjantai on monessa perheessä otettu myös vapaaksi ja matkustettu mökeille laittamaan niitä jo viimeistään kesäkuntoon. Itsekin pidän huomenna vapaapäivän ja lataan akkuja illan MM-otteluun Suomi-Venäjä. Tulossa varmaan jännittävä jääkiekkoilta joten Suomi-paita päälle ja kannustamaan Leijonia voittoon.Pyörähdimme ystäväni Minnan kanssa tänään uusitussa Itiksessä, joka oli poikkeusluvalla auki pyhäpäivästä huolimatta. Hyvin on Itis nostanut profiiliaan entisestä ja vaikka remontti on vielä kesken näytti oikein houkuttelevalta. Jään mielenkiinnolla odottamaan kun Stockmann muuttaa entiselle uudelle puolelle ja remontti on jossain vaiheessa valmis. Koirani Minnie sai vihdoin yrittipunkkipannan Faunattaresta ja nyt vain sitten toivotaan, että toimii eikä neidistä tarvitse nyppiä inhottavia, verenhimoisia puutiaisia....yöks! No - pakko myöntää, että emännälle tuli siinä samalla sitten ostettua muutamia tuikitarpeellisia juttuja :)


Shoppailujen jälkeen äkäinen kevätsade kasteli ulkoilijat hetki sitten läpimäräksi viiden minuutin kuurolla ja suurensuurilla pisaroilla. Ei pitänyt emäntä eikä koiruuskaan mutta onneksi aurinko tuli heti esille pilvien takaa ja melkein ehti lenkin aikana kuivata tukan ja turkin.

Joku ihana ihminen oli laittanut omakotitalonsa pihalla kasan kukkaruukkuja ja kyltin "Tästä saavat tarvitsevat ottaa" ja minähän otin tämän kuvissa näkyvän valkoisen ruukun. Vapuksi ostettu hortensia on ollut vähän liian pienessä ruukussa mutta tämä löytöruukku on juuri oikean kokoinen joten KIITOS sinulle kiltti lahjoittaja! Vappukattauksessa oli somisteena jo näitä Ikeasta löydettyjä pieniä valkoisia Solvinden paperilyhtyjä. Ovat kahdeksan lyhdyn sarjoissa neljä metrin johdossa ja toimivat paristolla. Kiva idea kotiin! Kuvassa vilahtava kulmikas lasilaatikko on Memories Marin Putiikista Tuusulan Rantatieltä.


Nyt on keitetty iltakaffeet ja popsitaan mansikoita villasukat jalassa. Koiruus nukkuu ihan taju kankaalla tuolla teltassaan. Toivottavasti siitä kuolleen rusakon nuolemista lenkillä eli tule mahanpuruja tai jotain muuta pöpöä uteliaaseen lenkkeilijään..... Rusakko raukka oli varmaan jäänyt auton alle ja paiskautunut tiensivuun.Mukavaa helatorstain iltaa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Kävin jokunen aika sitten Itiksessä, mutta silloin remppa oli vielä pahasti kesken. Täytyy joku kerta tulevaisuudessa käydä uudelleen katsomassa, millainen rempasta tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kyllä Itiksessä kannattaa käydä. Kun remontti on kokonaan valmis uskon se olevan melko mukava kauppakeskus. Uudelta Stockalta odotan todella paljon...

   Poista
 2. valkoinen on suosikkivärini. Oijoi kun Muhevaisen tili kasvaa , kun pääsen Suomeen:))) pitäähän kesällä kukkasia olla. Täällä ei oikein kukkivat kukat menesty parvekkeella, kun on liian kuuma....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsekin valkoisista kukista :) Nähdäänkö taas Muhevaisella vai oliko se Plantagen missä viimeksi törmättiin... :D Tervetuloa takaisin laittamaan sormet multaan!

   Poista