toukokuuta 03, 2013

Sähäkkää mustavalkoista

Vaikka väri-ihminen olenkin sielultani täytyy sanoa, että tänä keväänä olen erityisen hurahtanut tähän mustavalkoisuuteen sekä raitoihin, ruutuihin, palloihin ja pilkkuihin muodissa. Mustavalkoisuus on aina mielestäni graafisen tyylikästä eikä erilaisia printtejäkään yhdistelmällä voi mennä vikaan näiden kahden värin kanssa. Vai ovatkohan ne musta ja valkoinen edes värejä tarkemmin ajateltuna?

Sateenkaaressa ei ole mustaa väriä mutta me kaikki mielellämme, että musta on valkoisen aisapari jo ihan symbolisestikin ajateltuna. Musta kuvaa surua ja valkoinen puhtautta mutta aivan kaikissa kulttuureissa ei em. pidä paikkaansa. Jos totta puhutaan niin mustana näemme sellaiset väripinnat silmillämme, jotka eivät heijasta mitään valon aallonpituuksia. Ei mennä nyt tässä syvemmälle fysiikan saloihin koska niitä en äärimmäisen hyvin hallitse edes mutta musta joka tapauksessa on vaikuttava väri ja toimii äärimmäisen hyvin valkoisen kanssa.Kappahlista löysin leveällä mustavalkoraidalla varustetun puolihameen ja pystyraidoitetun pusero.
Vielä en ole käyttänyt yhdessä näitä vaatteita mutta uskaliaimmat pukevat tänä keväänä pysty- ja vaakaraidat yhteen. Puserossa on toteutettu kivasti rintataskut vaakaraidoilla!


Graaffista värilinjaa voi jatkaa sitten asusteissa ja koruissa myös. Omista korukätköistä kaivoin tähän esille muutamia mustia rannerenkaita ja -koruja.Niitteihin olen myös hurahtanut ja tämän niittilaukun kanssa jouduin myös turvatarkastuksessa hankaluuksiin :) Mitä enemmän metallia laukussa sen varmemmin koneet piippaavat.... Musta luo hyvän kontrastin niiteille somisteena ja niistä saa myös vähän rock rock vaikutelmaa :)


Pikkulaukussani on vähän maltillisemmin niittejä.


Marimekon ystävämyynnistä ostoskassiini löysivät tiensä tämä kukkaropussukka (tarkoitettu silmälaseille mutta itse käytän pikkukukkarona) ja herttainen pillerirasia. Seeprakuvioinen pikkusateenvarjo on ostettu Riikasta kun sadekuuro yllätti viime syksynä - kestää minkä kestää mutta ihanan kevyt käsilaukussa.


Kevätaurinko saa kaivamaan esiin myös aurinkolasit silmien suojaksi. Suosikkilasini ovat ehdottomasti nämä Stockan alesta muutama vuosi sitten ostetut Max Marat, joita usein luullaan silmälaseiksi mutta suojaavat kyllä auringonpaisteesta eli aurinkolasit ovat!


Ja mustavalkoisuuden pisteenä iin päällä nämä mustat niittisaappaani, jotka ovat ihan älyttömän mukavat jalassa ja tällä hetkellä suosikkininilkkurini.

Nyt olen ylpeä itsestäni eli sain aikaiseksi yhden blogipostauksen, jossa ei ollut mitään muita värejä kuin mustaa ja valkoista JEEE! Tai siis eiväthän nekään ole värejä.... :D

Mustavalkoista tyylikkyyttä parhaimmillaan edustaa Audrey Hepburd elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Suosikkielokuvani ja täytyy muuten katsoa pian taas uudelleen.

2 kommenttia:

 1. hienoja ovat. varsinki kello!
  mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kello on Stockan Hulluilta Päiviltä ostettu pari vuotta sitten. Hyvää viikonloppu sinne toisellekin puolelle maapalloa....nauti viimeisistä viikoista :)

   Poista