toukokuuta 08, 2020

Kevät on kiireistä aikaa kun luonto muuttuu melkein silmissä


Kevät ja kesä ovat minun vuodenaikojani! Olen syntynyt kesäkuussa joten kesänlapsena valon määrän lisääntyminen ja lämpötilan kohoaminen saavat minut vieläkin eloisammaksi kuin tavallisesti. Kevätaaamuisin en välttämättä edes tarvitse herätyskelloa koska makuuhuoneeseen tulviva ihana luonnonvalo herättelee minut lempeästi. Yöunieni tarve myös vähenee, tosin en muutenkaan nuku kovin pitkästi. Myös pitkät valoisat illat ovat ihania vaikka kesäaikaan siirtymisestä voitaisiin kyllä luopua minun puolestani. Kevät on kaikin puolin äärimmäisen energisoiva ajanjakso.Kevät tuo silti mukaan elämääni jännää vähän erilaista kiirettä. Koska luonto ympärillä muuttuu niin valtavaa vauhtia ja tuntuu siltä, että koko ajan tapahtuu jotain mullistavaa iskee hassu "kevätstressi". Tämä tuntemus syntyy siitä, että pelkään menettäväni jonkun luontohavainnon jos en koko ajan ole valppaana. Luonnolla kun on äärimmäisen suuri merkitys minulle.

Haluan nähdä ja kokea ne ensimmäiset talven jälkeen harmaasta maasta puskevat leskenlehdet. Vaatimattoman leskenlehden kirkkaankeltaiset kukkamykeröt loistavat kuin pienet keltaiset auringot ja kukat ovat lupaus siitä, että kohta sieltä maasta alkaa nousta muutakin. Tänä keväänä löysin ensimmäisen leskenlehden vasta todella myöhään.


Sinivuokot ja valkovuokot ovat tärkeitä kevään merkkejä jo lapsuudesta. Niistä muistuu aina mieleen äitienpäivä ja aikaisin juhlapäivän aamuna metsästä poimitut kukat omalle äidille. Silmujen puhkeaminen lehdiksi on myös minusta kiinnostava ja tärkeä juttu. Olen Instagramin Stories -osiossa jakanut aivan valtavasti erilaisten puiden ja pensaiden silmu- ja lehtikuvia. Niitä ei varmaan koskaan kyllästy kuvaamaan. Myös puhjenneiden pikkuruisten lehtien vaaleanvihreys on ihan huikeaa. Kun katsoo luontoa tarkasti huomaa miten äärettömän paljon erilaisia vaaleanvihreitä sävyjä sieltä löytyy.


Keväällä myös tiettyjen kevätlintujen saapuminen on merkittävä juttu minulle. Onnistuin näkemään ensimmäisen västäräkin keikuttamassa iloisesti pyrstöään vasta viime viikolla. Olin hyvin ihmeissäni ja melkein stressissä miksen havaitse niitä luonnossa vaikka ollaan jo näinkin pitkällä keväässä. Yhtä tärkeä juttu on se maaginen hetki kun kuulee ensimmäistä kertaa mustarastaan huilumaista laulua kevätillassa. Onneksi tätä suloääntä on kuulunut jo todella pitkään. Ja kun iltataivaalla lentävät ensimmäiset pääskyset ihanasti kirkuen ollaan jo kesässä...Koska tämä kevät on koronapandemian takia ollut kaikin puolin erilainen on luonnon merkitys korostunut entisestään. Luonto näyttää joka vuosi voimansa ja herää uudelleen kukoistukseen. Jos kaikki muu ympärillä ja yhteiskunnassa on täysin erilaista - ehkä pelottavaakin - kun normaalisti on kevät kuitenkin saapunut ajallaan. Joka vuotinen herääminen, vaaleanvihreys ja kukkien loisto on tapahtunut kuten kaikkina vuosina tätä ennenkin. Ehkä minä itse en vain ole ollut tarpeeksi valppaana ja vastaanottavaisena kaikelle sille mitä ympärilläni tapahtuu.Tänään vietin lomapäivän ja menin metsään. Kuuntelin, katselin, havainnoin ja haistelin kevättä. Unohdin hetkeksi koronapandemian ja vedin keuhkot täyteen raikasta kevätilmaa. Elin tätä kevättä täysillä koronasta huolimatta. #fuckcorona

Hyvää viikonloppua kaikille  

14 kommenttia:

 1. Kevät on ihanaa aikaa, joka päivä jaksavat ihastuttaa ne edellisiltä vuosilta tutut paikat joissa kevät etenee kuin aiemminkin. Kevään ihme ei koskaan lakkaa pakahdittamasta sydäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta! Ne tutut paikat, jossa on nähnyt jotain upean keväistä vaikka vuosi sitten pitää ehdottomasti käydä tutkimassa myös tänä vuonna. Kun täältä nyt myllätään tuon tientyön takia en ole vielä lähiojassa edes nähnyt rentukoita. Pitää mennä toiseen varmaan paikkaan kurkkimaan niitä. Kevään ihme tapahtui taas koronasta huolimatta!

   Poista
 2. Kevät ja kesä ovat minunkin suosikki vuodenaikojani. Minulla on keväällä synttärit ja kesällä taas rakastan lämpöä, lomaa ja grillailuja :)
  Ihanaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme sitten samiksia Outi ♥ Sinulla synttärit vain vähän aiemmin. Minä rakastan kesässä valoisuuden lisäksi myös lämpöä ja sellaita huolettomuutta. Tänään tulvahti jossain omakotitalon pihalta ihana grillin tuoksu. Juuri nyt haluaisin grillata vaikka täytettyjä herkkusieniä pekoniin käärittynä. Omnomnom...
   Kivaa uutta viikko Outi ♥

   Poista
 3. Heh, tuo rusakko. Siippa juuri joku aamu totesi, että naapurilla on jo ruohonleikkuu menossa ja kun asiaa vähän ihmettelin ja katsoin sitten ikkunasta, niin heillä siis rusakko näytti ruohoa lyhentävän :-) Ja meillä kanit kaivavat kuoppia milloin mihinkin. En kuitenkaan haluaisi aidata tiheillä verkkoaidoilla ihan kaikkea, joten yritetään sietää niitäkin. Omenapuun ympärille sentään viritetään talveksi runkosuojat ja verkot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakko näyttää juuri siltä kuin "Älä häiritse minua kun syön." Oli onnea mukana, että minulla sattui omaan myös kamera pitkällä putkella koska kovin lähelle en rusakkoa uskaltanut mennä ettei toisen ruokahetki häiriinny. Meillä pihapiirissä on säännöllisesti rusakoita ja myös citykanejakin näkyy toisinaan. Ymmärrän ettei puutarhassa haluaisi töpöhäntien syövän kaikkea mutta jotainhan heidän pitää saada syödä :D

   Poista
 4. Kevät on kaunista mutta korona vetänyt mielen matalaksi tänä vuonna. En ole
  blogeja edes jaksanut lukea. Pojan puolesta pelottaa kun siellä pääkaupunkiseudulla.
  Täällä meillä vähemmän tautia mutta missään ei silti käydä. Toivon terveyttä sinulle.
  Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että korona on tuntuu pelottavalta ja saa miettimään kaikkea ikävää.
   Onneksi poikasi voi kuitenkin opiskella etänä ja kohtahan lukuvuosi jo loppuu.
   Minua vähän mietityttää miten vapaasti meillä pääkaupunkiseudulla kokoonnutaan
   juuri nyt. Lämmin sää saa ehkä ihmiset unohtamaan rajoitukset. Tai väsymys
   kotoiluun. Kaikkea hyvää sinulle sekä perheellesi koronasta huolimatta.
   PS. kiva kuulla sinusta pitkään aikaan!

   Poista
 5. Ihania kuvia! piti kutsua lapsetkin katsomaan, varsinkin tuota jänistä ja sorsia. Keävt on kyllä ihana aika ja itse en malttaisi millään mennä ajoissa nukkumaan. On vaikea laittaa lapsetkin ajoissa nukkumaan kun ilta-aurinko alkaa paistaa juuri iltapala-aikaan suoraan keittiöön tuoden hurjasti energiaa kaikkeen muuhun paitsi nukkumaan rauhoittumiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra :) Rusakon ilme on kuvassa aika huvittava. Se ikäänkuin katsoo sivusilmällä "mitäs siellä minua kuvailet" ajatellen :D Tuo on varmasti ihan totta, että kun valo on paljon niin se sotkee nukkumisaikoja monelle. Tsemppiä lasten kanssa!

   Poista
 6. Upeita kuvia! Kevät ja kesä on myös mun suosikki vuodenajat, ihan ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna :) Meillä on sitten samat suosikki vuodenajat.

   Poista
 7. Odotan jo kesää todella suurella innolla! Tämä kevät ei ole ollunkaan "mun" tai "mua varten", vaan oon ollut aikamoinen stressi- ja kipupallo. Mutta eiköhän tää tästä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin Hanna ♥ Koronapandemia on kuormittanut ihan tavallista arkea meillä kaikilla ja nyt kun valmistujaisia siirretään tuntuu varmasti kurjalta. Tsemppiä ♥

   Poista