maaliskuuta 30, 2020

René Caovillan kengät ovat kuin koruja


Italialaisen René Caovillan kengät ovat kuin koruja! Caovallin maailmankuuluja kenkiä ovat käyttäneet mm. Jennifer Aniston, Tyra Banks, Heidi Klum, Kristen Stewart, Lady Gaga ja Nikki Reed. Koska "Wuhanin musta joutsen" roikkuu niin ikävästi koko maailman yllä haluan siirtää ajatukset välillä johonkin kauniiseen. Minulta on myös toivottu uutta kenkäpostausta parikin kertaa jo. Nyt vallitsevan pandemian takia René Caovillan  tehdas ja liikkeet ovat suljettuna toistaiseksi. Pitkät perinteet omaava luxusbrändi toivottavasti palaa pian takaisin kun maailma ja Italia ovat toipuneet tästä ikävästä tilanteesta.

René Caovilla ilmoitti 19.maaliskuuta sekä Facebookissa että Instagramissa seuraavasti.

I always believed that everything happens for a reason, whether we understand it or not
I think this pandemic reminds us how frail we are, that we should reflect more …. and more deeply, and to understand that real values reside in our homes, and not at the office or in our bank accounts.
It took this virus to finally allow our planet to breathe and purify itself from our stupidity and unbelievable short-sighted vision not understanding that we are "one big single family of 7 billion people "
We at René Caovilla have decided to temporarily close our factory and our boutiques to protect the wellbeing of our families, colleagues and customers.
And just as I am sure that we will soon be back to design and manufacture our incredible sandals for our beloved customers, and they will be back to love and buy them
I hope we will do so with a different mindset, we’ll live and act with a more responsible attitude, and we will be deeply aware that
we are fragile…….. we are temporary ….. we are human beings
God bless all of us
Edoardo Caovilla

Ladyperla sling back 40


René Fernando Caovilla syntyi 1938 Italiassa. Jo Renén isä Edoardo Caovilla oli ollut kuuluisan italialaisen Luigi Voltanin opissa tekemässä kenkiä Riviera del Brentassa Venetsian lähellä. Edoardo osasi yhdistää omissa kengissään huippumuodin ja korkealuokkaisen käsityötaidon nerokkaasti yhteen. Edoardon vaimo koristeli miehensä suunnittelemia kenkiä neljän muun naisen kanssa pienessä huonetilassa. Nykyisessä Caovillan tehtaassa on säilytettynä tuo historiallinen pikkuhuone rekonstruoituna. Oheisessa videossa tyylinäyte huikeasta Caovillan koristelutaidosta. 


Galaxia sandal 105


René Caovilla matkusti vuonna 1950 Pariisiin ja Lontooseen oppiakseen lisää kenkäsuunnittelusta. Opiskelujensa jälkeen hän palasi kuitenkin takaisin Italiaan jatkamaan työskentelyä isänsä tehtaassa. 1960-luvun alkupuolella Rene oli valmis ottamaan Caovillan tehtaan johdon isältään. René Caovilla tapasi tulevan vaimonsa Paolan kenkämessuilla. Paolan suku oli myös mukana kenkäteollisuudessa ja pari avioitui perustaen perheen. Paolan tehtäväksi tuli suunnitella yrityksen käsilaukut ja hän myös vastasi markkinoinnista. Caovillan tuotteet ovat tunnetteja korkeasta laadusta ja viimeistellystä ulkonäöstään. 

Cinderella sling back 75

Cleo Flora sandal 105

René Caovilla on tehnyt yhteistyötä monien isojen muotitalojen kanssa. 1970 luvulla Rene Caovilla yhdisti voimavarat maanmiehensä maailmankuulun Valentino Garavanin kanssa. Christian Diorin ja Chanelin kanssa yhteistyöt alkoivat 1980 luvulla. Työskennellessään Karl Lagerfeldin kanssa vuonna 2000 hän päätti käyttää myös aitoja jalokiviä kengissään. Kun 10.syyskuuta 2007 Lontoon Harrodsin tavaratalossa oli näytteillä René Caovillan rubiineilla, safiireilla ja timanteilla varustettu haute couture kenkäpari oli niitä "vartiomaan palkattu" egyptiläinen kobra eli siis elävä käärme. Tämä mainostemppu sai paljon huomiota maailmalla.

Fedra ankle boots 100 


Fedra ankle boots 100

Ladyperla ankle boots 40


Ladyperla ankle boots 40

Cleo Lucia sandal 40


Vuonna 2009 René Caovillan poika Edoardo siirtyi johtamaan isoisänsä ja isänsä luomaa yritystä. Edoardo Caovilla (jolla on muuten sama nimi kuin isoisällään) toimii yrityksen taiteellisena ja operatiivisena johtajana. Vuonna 1923 tulee kuluneeksi sata vuotta siitä kun isoisä Edoardo aloitti kenkien valmistamisen ja myymisen puodissaan Venetsiassa. Nyt kun yritys on kolmannen sukupolven johtama ja se satsannut entistä enemmän tuotekehittelyyn sekä tuotantoon. Edoardo junior on määrätietoisesti myös uudistanut René Caovillan mallistoa. Yli 40 vuotta mallistossa olleiden klassikkomallien lisäksi on myös uudempia trendejä näkynyt mallistoissa. Isä René Caovilla on edelleen mukana myös kenkäbusineksessa.  

Edoardo Caovilla

Postauksen otsikkokuvaan keräsin René Caovallin klassikkomalleja. Muut tuotekuvat ovat nyt SS 2020 kevään ja kesän mallistosta. Jännästi on vaaleansinistä denimiä myös yhdistettynä Swarovskin kristalleihin Galaxia sandaaleissa. Itseäni uutuusmalleista viehättävät eniten nuo helmikoroilla varustetut sling backit ja "sukkamaiset" nilkkurit. Tuotteet ovat kauniita kuin korut mutta myös hinnakkaita joten jatkan yhtä vain niistä haaveilua. Toivon sydämestäni, että pandemian väistyttyä myös René Caovallin tuotanto taas käynnistyy normaalisti.

Galaxia sandal 105
Iridiscent espadrillas


Liitän tähän loppuun vielä yhden videon René Caovillan kenkien valmistamisesta, joka näyttää kuinka pikkutarkkaa käsityötä ja keskittymistä valmistusprosessissa tarvitaan. Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä ja videot YouTubesta.

Mukavaa päivää kaikille! Pitää huolta itsestänne ja läheisistänne 


12 kommenttia:

 1. Kengäthän on kuin koruja, aivan ihania. Nuo Cinderellat on niin upeat, kenkärakkautta <3
  Ihanaa iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cinderella jalassa voisi olla ihan Tuhkimona :) Minä iskin silmä myös noidin helmikoristeisiin korkoihin ja kyllähän Swarovskin kristalleilla koristellut Galazia sandaalit olisivat aika päheet. Kenkärakkautta on niin vaikea piilottaa.

   Kivaa iltaa Outi myös sinne ♥

   Poista
 2. Monet noista niin ihanat, että pyörryn! Farkkuset heti lähtisi tänne ja moni muu. Sydämellistä viikon jatkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten hyvin denim sopii kristallien kanssa ja vielä luxuskenkiin :) Farkusta on moneksi ja se on ihan salonkikelpoista vaikka alunperin onkin työvaatteen kangas. Minäkin voisin haluta vaikka kuinka monet :D

   Kivaa viikkoa ja aurikoisia päiviä Tiia ♥

   Poista
 3. Ompa melkoisia luomuksia, noinko tuollaisia koruja uskaltaa jalkaansa laittaakaan. Toisaalta, juhla kuin juhla saa aivan uuden sävyn noin upeilla jalkineilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että nämä jalassaan voisi olla vähän olo "uskaltaako edes kävellä".
   Ihanaa, että myös sinä miehenä näet nämä kauniita.
   Kivaa iltaa :)

   Poista
 4. No on kyllä super upeita kenkiä nämä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa ♥ kyllä kenkähullu toisen kenkähullun tuntee ♥

   Poista
 5. Kauniita kenkiä ja todellisia taideteoksia :) Toivotaan, että tämä meidän poikkeuksellinen tilanne helpottaisi. Onneksi mennään kohti kesää! Loppujen lopuksi elämä kantaa ja me kyllä selvitään tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella taideteoksia ja arvokkaita sellaisia ♥ Käsittämätön käsityötaito yhdistettynä
   upeisiin materiaaleihin ja pitkät perinteet. Ammattitaitoa jo kolmannessa polvessa.
   Kunnioitettavaa ja toivottavasti Italia ja René Caovillan tehdas sekä liikkeet aukeavat myös.
   Kyllä minäkin uskon, että me selviämme tästä ja maailma tulee varmasti erilainen ja samalla
   myös parempi paikka ♥

   Poista
 6. No nyt on kyllä totta, että postaus on täynnä korumaisia ja kauniita kenkiä! Eihän noita henno käyttää!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Hanna kaikki kenkiä voi käyttää :D ihan kaikilla ei aina voi kyllä kävellä
   ainakaan pitkiä matkoja ♥

   Poista