maaliskuuta 08, 2020

Putous 2020 sketsihahmokisan voittaja on symppis Urmas Viilunk


Putouksen 12.kauden ihan huikea finaalilähetys oli eilen ja me taas kummitytön kanssa mukana jännittämässä! Sketsihahmokilpailun finaalissa kisasivat Antti Tuomas Heikkisen Yölintu ja Mikko Töyssyn Urmas Viilunk. Kaksi täysin erilaista hahmoa. Vähän ehkä pöllöä muistuttava Yölintu etsi läpi Putous -kauden kiihkeästi naaraspuolista kumppania. Eestiläinen Urmas Viilunk jakoi puolestaan auliisti veroneuvoja niitä tarvitseville ja muillekin muistuttaen "Alvi pitää maksaa aina!" Tätä hokemaan on kuultu jo runsaasti päiväkodeissa ja kouluissa. Voittajaksi äänestettiin suorassa lähetyksessä Urmas Viilunk, joka oli myös meidän suosikki. Onnea Urmas  ♥ ♥ ♥


Mutta ennen voittajan julistamista oli Putouksen viimeinen lähetys, joten kurkistetaan ensin siihen. Te, jotka katsoitte Putousta omalta kotisohvalta ette nimittäin nähneet ihan sitä kaikkea mitä tuolla Angels Films Studiolla tapahtui. Roope Salminen pyysi yleisöltä muutamia sanoja, joista hän sitten räppäsi. Räppiin annettiin sanat: koulu, kananmuna, kuviokellunta ja putous, joista sitten lähti ihan hulvaton papatus!


Putouksen näyttelijät myös rantautuivat yleisön joukkoon jakaen yllätyskasseja ja yläfemmoja! Me heitimme ylävitoset Gladiaattori asuisen Malla Malmivaaran kanssa kun näyttelijät liikkuivat yleisön seassa. Mikko Töyssykin oli melkein kosketusetäisyydellä. Ja Heikki Rantaa trikoot pukivat ainakin näin kummitädin näkövinkkelistä WINK WINK...


Ennen H-hetkellä oli kapellimestari Katja Lapin ja orkesterin selfien paikka.


Jos haluat tarkemmin tietää miten studioyleisönä ollaan ja toimitaan lähetyksessä niin kurkkaa edellisestä Putous -postauksestani. Ehdottomasti suositeltava kokemus. Vaikka ollaan live tv-lähetyksessä fiilis on kuin teatterissa tai stand up -klubilla. Studioyleisöllä on suuri rooli lähetyksen onnistumisen ja fiiliksen kannalta. Yleisö reagoi nauramalla, taputtamalla tai hurraamalla. Kun Yölinnun naaraskokelaat lähtivät Treffit Pöntöllä -sketsissä pois me huokasimme syvään.


Vähän erilainen näytönpaikka ja lopulta myös selvisi mitä näyttelijöiden Putouksen aikana kerätyillä pisteillä sai. Kivikokoelma on varmasti TOSI kiva mutta saihan Christoffer Sandberg myös "pikkuisen telkkarin". Ei se Linnea Leinonkaan palkinto yhtään huono ollut :)


Lavalla kävi myös pyörähtämässä uuden 14.maaliskuuta alkavan Masked Singer Suomi -ohjelman Kana. Ile Uusivirran juontamassa ohjelmassa panelistit ja katsojat yrittävät arvata, keitä 12 päästä varpaisiin naamioitunutta esiintyjää ovat. Jättisuosittu korealainen formaatti on myyty jo 50 maahan ja nyt siis myös meillä Suomessa se nähdään lauantaisin MTV3-kanavalla.


Parisuhdeterapeutti -sketsi nauratti kummitätiä jostain kumman syystä ihan hirveästi ja nuo ihanat retrolavasteet ja -kalusteet kolahtivat myös.


Keltainen joukkue ja Telepaatit voittivat taas mutta Punainen joukkue tekikin Susannan Päivärinnan johdolla "vähän pidemmän esittelyn". Mutta kyllä tuo "iso hali jengi" oli ihan huippuja! Heitä jään ihan kaipaamaan...


Nyt lykästi Yölintua vihdoin ja se oma Helmi Pöllö löytyi jakamaan pönttöä - true love  ♥ ♥ ♥


Ihana vuonna 2018 paluun tehnyt Kymppilinja oli mukana häävastaanotto -sketsissä. Pidimme!


Urmas Viilunk ehti myös pitää veroneuvontaa oppilaille ja vastaanottaa vielä Verohallinnonkin terveiset. Ja alvi pitää maksaa aina...


Sketsihahmokisan "hahmoneuvostossa" lavalle tulivat jo pudonneetkin hahmot Marajorma, suosikkimme Salon Seija ja Pilvi Hämäläisen Pikku Tiltu, joka oli joutunut jalkapuuhun. Sekä Hillevi Häntä-Heikkinen pitkän irtolettinsä kanssa ilman Eskoa tällä kertaa ja Caizla tukkaansa tutusti imeskellen.Ja sitten se jännittäminen alkoi - onko voittaja tänä vuonna Yölintu vai Urmas Viilunk? Äänestysaika oli juuri loppumaisillaan ja kohta siis tiedettäisiin 12.kauden voittaja.
Meidän suosikki kummitytön kanssa oli Urmas Viilunk ja hakkasimme kätemme kipeiksi kun voitto varmistui. Urmas on symppis ja hahmona jotenkin myös liikuttava. Kansainvälinen kosmopoliitti, joka antaa veroneuvojaan rallikuski Mari-Jatti Latvalalle siinä missä venäläiselle pienyrittäjä Pludimir Vatinille. Hän tietää, että me suomalaiset rakastamassa Tallinkin seisokkipöytää yli kaiken.
Sketsihahmojen Talent Show -jaksossa Nessu Dormi -aaria Puccinin Turandot oopperasta osoitti, että Urmas Viilunkin ääni soi komeasti tuomarien edessä. Upea tenori osaisi oikeasti laulaa muutakin kuin karaokea. WOW!


Näin Urmas Viilunk kommentoi voittonsa jälkeen lehdistölle.

"Tere Tere! Kulla Öötipu laittoi tiukka kilpailub. Ma halun kiittä mun kaikki äänetäjäb! Täna ööna ei makseta veroja. Paitsi Alvi. Alvi pitää maksa aina. Mutta muuten otetan oiken rauhalline loppuilta. Aamusta lähteb Tallink klo 7:30 ja Urmas on varmastb kuudissa! Näeme jälle!",Onnea vielä kerran Mikko "Tökä" Töyssy alias Urmas Viilunk upeasta Putous voitosta. 

14 kommenttia:

 1. Viimeksi olen katsonut Putousta silloin kun oli Tanhupallo. En muutoin olisi katsonut, mutta tilan nuoret katsoi sitä ja tietenkin tuli katsottua mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanhupallo ja Karvamato olivat symppiksiä myös ♥ Olen niin lapsenmielinen, että minuun Putous uppoaa yhtä paljon kuin 12-vuotiaaseen kummityttööni. Urmas Viilunk oli niin ihana ja Mikko Töyssy myös :D Uskon, että nuoret katsoivat ja olihan Malla Malmivaaran Caizla hahmo juuri "nuorisotilassa" kävijä.

   Poista
 2. Mä en ole muutamaan vuoteen Putousta seurannut vaikka nämäkin hahmot kuullostavat mielenkiintoisilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putous on minusta hauska ohjelma. Ihan kaikkia kausia en ole seurannut koska aina sketsihahmot eivät ole uponneet yhtä hyvin. Tästä Putouksesta tuli muuten aika erilainen kun mukana oli niin paljon uusia, tuoreita kasvoja.

   Poista
 3. Tämä kausi oli kyllä ihan hauska! Minun lempparini oli Yölintu, jolla käteen taisi nyt jäädä Helmi Pöllö ja käen munat!
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun alkuperäinen suosikki oli Salon Seija ja kummityötön Köyhäkylän Tiltu. Kun molemmat putosivat siirryimme fanittamaan sitten Urmasta. Tosin olin itse kiinnittänyt huomiota Mikko Töyssyn todella laajaan osaamiseen heti alussa eli "alvi pitää aina maksaa" sketsihahmo oli kyllä äärimmäisen taitava mm. laulamisessa.
   Kivaa keskiviikkoa Outi ♥

   Poista
 4. Ehkä pitäisi olla joku lapsi, jonka kanssa tällaisia katsoisi ... jossain oli uutinen, että Putouksen katsojaluvut ovat pudonneet roimasti alkuvuosista - ehkä se tämänkin kanssa on vähän, että aikansa kutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ainakin on hyvä, että on "lapsenmielinen" kuten minä.

   Itse asiassa tässä on ihan virallista tietoa siitä miten Putous pärjäsi tällä kaudella. Ei minusta huonoja lukuja ollenkaan.

   "Suursuosiosta nauttinut Putous on alkuvuoden kaikkien kanavien katsotuin viihdeohjelma. Ennen finaalilähetystä ohjelman jokaisen jakson keskikatsojamäärä on ollut lähes 1,2 miljoonaa ja tavoittavuus 1,6 miljoonaa per jakso. Kauden aikana Putous oli tavoittanut kaikkiaan 3,3 miljoonaa suomalaista."

   Poista
 5. Katsoimme miehen kanssa tämän lähetyksen. Taisimme nähdä sinut eturivissä. Olit keltapaitaisen pikkutytön vieressä, jolla oli kyltti. Orkesterin vasemmalla puolella. Pitääkö paikkaansa?
  Saihan siinä nauraa. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ollut tarkka miehesi kanssa Putousta katsoessa. Kyllä me istuimme juurikin siinä eturivissä Katja Lapin bändin vasemmalla puolella siis edestä katsottuna. Kummitytölläni oli kyltti "Moi, Ansku" kädessä ja sitä heilutteli sekä juurikin keltainen paikka. Hauska juttu kun bongasitte.
   Kivaa viikkoa :)

   Poista
 6. Hitsi, en tänä vuonna seurannut Putousta vaikka miltei joka vuosi olen ja aina niin hyvä, tykkään valtavasti. Omat suosikkini eli kaikkien aikojen Munamies ja Tanhupallo.<3

  Ihanaa viikon jatkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Munamies ja Tanhupallo - molemmat hyviä hahmoja. Ihan aina en ole itse kaikista hahmoista pitänyt mutta nämä kaksi jääneet hyvin mieleen. Pidin myös aikoinaan Anskusta ja Leena Hefner os. Herppeenluomasta myös. Ja Ymmi oli myös yliveto D:

   Kivaa viikkoa sateesta huolimatta Tiia ♥

   Poista
 7. Mä en ole oikein koskaan seurannut Putousta, mutta tämä postaus oli viihdyttävää luettavaa! Varmasti upea kokemus vierailla live-yleisössä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Oli mielenkiintoista ja jännääkin. Aurinkoista viikonloppua ♥

   Poista