toukokuuta 16, 2019

Tallinnan uusi Mustamäe Elamus Spa tarjoaa erilaisia elämyksiä

Lehdistömatka Storytold  ja Your Brand Up Studio

Tallinnaan avattiin viime syksynä yksi Viron suurimmista kylpylä- ja saunakeskuksista Mustamäe Elamus Spa. Vajaan vartin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta löytyy kauniin Männiparkin kupeesta rakennus, jossa on vaikka mitä mielenkiintoista. Jos saunominen kiinnostaa niin Elamus Spassa on peräti 21 erilaista saunaa, joissa voi tutustua jännittäviin saunarituaaleihin saunamestarien johdolla.

Uimahallipuolella on taas mahdollista uida 25-metrin altaassa tai opetella lastenaltaassa uintia yhdessä opettajan kanssa. Spa-puolen tunnelmalliset tilat kutsuvat rentoutumaan ja viihtymään yksin tai yhdessä. Mustamae Elamus Spa tarjoaa myös viihdettä, ruokaa ja juomia asiakkailleen. Spa21+ tilat ovat avoinna vain aikuisille. Lasten vesipuistoalue tarjoaa puolestaan mukavan värikkäät ja avarat tilat vesileikkeihin sekä polskutteluun perheen pienimmille. 




Pääsin toissa viikon pressimatkalla tutustumaan Elamus Spahan ja pakko myöntää, että vakuutuin todella näkemästäni. Kiertelimme tiloissa tällä kertaa vain ihastelemassa ja ihmettelemässä koska itse kylpemiseen ei ollut valitettavasti aikaa. Rakennuksen sisältä löytyi todellakin 6-ratainen kilpa-allas vaikka uintikilpailuihin. Viereisessä tilassa pidetään puolestaan vauvauintejakin vähän pienemmässä altaassa tuleville vesihirmuille.



Minua sisustusihmisenä miellyttivät erityisesti materiaalivalinnat ja värit Elamus Span tiloissa. Kauniin harmonisia sävyjä ja värejä sekä pintamateriaaleissa että kalusteissa. Mosaiikkilaattojen käyttö sai tilat tuntumaan myös ylellisiltä. Lepäilyalueet oli rajattu ohuilla läpikuultavilla kankailla, josta tuli mielleyhtymä eksoottiseen tropiikkiin. Kaikki oli niin uutta ja hohtavaa. Turkoosi vesi antoi hyvän kontrastin muulle väritykselle. Erittäin onnistunut kokonaisuus!





Lastenpuolella oli enemmän leikitelty hauskoilla väreillä. Totta kai täältä löytyi myös vesiliukumäkiä sekä paljon erilaisia vettä sylkeviä hahmoja ilahduttamassa pieniä uimareita. Iso miekkavalas ja trooppinen metsä koristivat seiniä. Tilaan tuli valoa valtavasti ulkoa ja melkein tuli fiilis kun oltaisiin uimassa ulkotilassa. Ulkoallas ja terassialuekin rakennuksesta tulee kesällä löytymään mutta se ei vierailumme aikaan ollut vielä ihan valmis.



Spa 21+ kylpylään astuessamme aistii heti, että tullaan pelkästään aikuisille suunnattuun tilaan. Täällä katossa roikkuivat kristallikruunut ja uima-allas alueen keskellä oli myös baarialueita. Drinkkejä saattoi nauttia suoraan uima-altaassa istuen tai siirtyen erillisiin pieniin pöytäryhmiin altaan ulkopuolelle. Allas-alueella vaihtuivat värit luoden erilaista tunnelmaa tilaan. Täällä soi myös vaimea taustamusiikki tunnelmallisesti.


Spa 21+ tarjoaa mahdollisuuden myös kokeilla Garra Rufa -kalahoitoa, jossa pienet kalat syövät kuollutta ihosolukkoa jaloista. Vielä en itse ole "uskaltanut kokeilla" mutta moni testannut on kehunut elämystä. Voisihan se tuntua aika jännältä...


Spa 21+ pääsylippuun ovat oikeutettuja kaikki täysi-ikäiset vähintään 18-vuotiaat kylpylävieraat. Tänne tullessasi saat kylpytakin, pyyheliinan sekä mahdollisuuden päästä myös uimahallin puolelle sekä Elamus Span saunakeskukseen, jossa löytyy 12 saunaa. Yhteensä Mustamäe Elamus Spassa on siis 21 saunaa, joista osa löytyy täällä Spa 21+ alueelta. Voi valita vaikka japanilaisen saunan, höyrysaunan, hunajasaunan, savusauna tai vaikka suolasaunan. Saunojen sisäkuvia voit kurkistaa tästä.


Saunomisen lisäksi tarjolla on löyly-, suola- ja aromaterapiarituaaleja saunamestarien johdolla. Hammam spa-rituaalin voi tarvittaessa ostaa lisäpalveluna tai itämaisen öljyhieronnan.  Spa tarjoaa valikoiman vartalohoitoja ja niistä löytyy lisätietoja kylpylän nettisivuilta. Minun olisi tehnyt mieli kokeilla juuri Hammam rituaalia. Kylpylässä on myös mahdollisuus osallistua saunajoogaan päivittäin kello 18.00.

Spa 21+ tilassa on perjantaina ja lauantaina tarjolla myös viihdyttävää ohjelmaa. Huomasin Elamus Span Facebook sivuilta, että siellä taidetaan seurata Euroviisujakin koska paikka on avoinna kello 02.00 saakka. Voisi olla aika hauska lillua vedessä ja seurata isolta näytöltä Euroviisujen etenemistä.


Elamys Spahan pääsee kätevästi Tallinnan keskustasta joko julkisilla kulkuneuvoilla tai taksilla. Jos tulet omalla autolla löytyy ilmainen parkkipaikka suoraan rakennuksen edestä. Paikan osoite on Akadeemia tee 30, 12611 Tallinna. Tarkemmat tiedot löydät yrityksen nettisivuilta.

Erittäin tyylikäs paikka joten tänne olisi mukava tulla viihtymään 
ajan kanssa seuraavalla kerralla! Ja uimapuvussa :)


18 kommenttia:

  1. Aivan ihanalta näyttää ja kiva lukea tästä reissusta, jonne en päässyt, koska oli kuopuksen yläasteeseen tutustuminen. <3

    ihanaa viikkistä Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten harmi ettet päässyt mukaan! Matka oli kyllä kaikin puolin erittäin antoisa ja mielenkiintoinen. Yläaste on iso juttu ja muutos kuopukselle joten ymmärrän hyvin ettei kahdessa paikassa voi olla samaan aikaan. Toivottavasti on kiva yläaste.

      Aurinkoista perjantaita Tiia <3

      Poista
  2. Niin ihania kuvia <3 Olisi kyllä mukavaa päästä jonnekin kylpylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Koska kylpylä oli täynnä ihmisiä oli valokuvaaminen hieman haastavaa mutta
      onneksi sain otettu edes jotain kuvia. Ehkä pääsette tekemään tänne perheen kanssa
      vaikka matkan kesällä. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Olen usein ajellut Mustamäellä työasioissa, mutta en ole tiennytkään, että siellä on kylpylä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka avattiin syksyllä 2018. Kokonaisuus kantaa nimeä Mustamäe Elamuste Keskus eli saman katon alta löytyy kylpylän lisäksi myös Eestin suurin keilarata, iso kuntosalikeskus, trampoliinialue ja lasten voimistelutiloja. Kylpylä ja uimahalli ovat sitten osana kokonaisuutta. Aika upea paikka. Minä on viimeksi käynyt Mustamäen torilla ikuisuus sitten ja sehän on jo purettukin :D

      Poista
  4. Tuo aikuisten puoli vaikuttaa tosi ihanalta. Kelpaisi lähteä miehen kanssa kahden reissuun. -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spa 21+ oli kyllä vaikuttava! Leppoisaa oleilua ja hemmottelua rauhassa ilman lapsia. Toivottavasti pääsette miehen kanssa joskus testaamaan paikan :)

      Poista
  5. Pärnun kylpylöissä ollaan käyty miehen kanssa. Hienoja paikkoja meren rannalla. Kesällä varsinkin. En ole koskaan ennen kuullut, että Tallinnassa on kylpylöitä. Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnasta löytyy myös kylpylöitä ja jos haluaa enemmän elämyksiä yhden katon alta niin täältä Elamus Spasta niitä löytyy. Mukavaa viikonloppua Sinikka :)

      Poista
  6. Kylpylä, jossa on kunnollinen (siis ainakin 25 metrin) allas! Tätähän voisi harkitakin. Kylpylöihin en muuten ole innostunut, mutta uiminen on matkoillakin mieluista liikuntaa kävelypäivien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä löytyy kyllä kunnolliset mahdollisuudet uida myös matkaa! Uiminen on muuten hyvä tapa lepuuttaa kävelyssä kipeytyneitä lihaksia ja se myös kivasti rentouttaa. Totta kai uiminen myös ihan meri- tai järvivedessä on vielä oma kokemuksensa.

      Poista
  7. Ihana paikka! Tähän pitää tutustua vielä enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka en itse altaisiin ja saunoihin tällä reissulla ehtinyt niin vahva suositus paikalle. Tyylikäs, uusi ja täynnä vaihtoehtoja.

      Poista
  8. Olen tästä Mustamäe Elamus Spasta jostakin lukenutkin. Nyt sain kivan kierroksen Spasta, kiitos. Jollakin Viron reissulla täällä voisi käydäkin. Upea paikka.
    Kiitos esittelystä Marjo! Hyvää vaalisunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla mukana "Uutta Tallinassa uutiskirjeessä" ja ehkä jossain blogissakin. Suositeltava paikka ja nythän me emme käyttäneet palveluita koska vain kiertelimme tiloissa. Hyvää helatorstaita Tuula!

      Poista
  9. Miksi joku alue on 21+ vieraille. Onko ne sekasaunoja? Naturismia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alueella 21+ tarjoillaan alkoholia joten siksi tuo alaikäraja. Alkoholin myynnin ikäraja Virossa on 18 vuotta mutta ehkä täällä on haluttu rauhoittaa iltoja nostamalla vielä muutamalla vuodella ikärajaa. Saunat eivät ole sekasaunoja. Kylpylässä käytetään uima-asuja.

      Poista