toukokuuta 05, 2019

SS2019 höyhenkengillä askeleet melkein lentäisivät

v
Valentino, Dries Van Noten, Prabal Gurung

SS2019 kenkätrendit ovat melko monivivahteisia. Löytyy möhkälelenkkareita, joita kutsutaan myös "iskälenkkareiksi". Ovat ihan varmasti äärimmäisen mukava valinta jaloille mutta jotenkin minusta kömpelön näköiset. Platformeja on myös nähty catwalkeilla ja miksipäs ei jos kaipaat pituutta itsellesi lisää. Kannattaa silti olla tarkkana ettei nilkka nyrjähdä. Stilettokorkojen lisäksi kengissä on mitä mielikuvituksellisempia korkoja. Minna Parikan ihanat tikkarikorkkarit ovat tästä hyvä esimerkki. Minnan kengät ovat "syötävän ihanat".

Hyvin ohuilla melkein lankamaisilla naruilla varustettuja sandaaleita, jotka näyttävät siltä etteivät ne millään voi pysyä jaloissa kävellessä. Vastapainona edellisille  on myös erittäin  sporttisia sandaaleita, joita voi silti yhdistää myös juhlavampaan pukeutumiseen. Erilaisia ja -värisiä käärmeennahkakuoseja näkyy paljon sekä myös eläinkuoseja. En yhtään lämpiä läpinäkyville akryylisandaaleille tai -nilkkureille - ei muovia kiitos kenkiin!

Näytöksissä on nähty myös valkoisia ja pinkkejä kenkiä runsaasti sekä rusetit näyttävät olevan kesän kengissä suosittuja. Itse olen hurahtanut höyheniin kengissä. Tein jo tammikuun alussa postauksen Valentinon SS2019 muodista ja siellähän niitä höyheniä oli yllin kyllin. Silloin kaipailin kevättä ja aurinkoa. Viime päivien pieni takatalvi sai minut uudelleen pyörimään netissä ja löysin vielä lisää upeita höyhenkenkiä, joissa varmasti askeleet melkein lentäisivät.

Valentino

Dries Van Noten 

Höyhenissä ja sulissa on jotain salaperäisen sadunomaista. Höyhenkengistä tulee samanlainen fiilis kun lapsena, jolloin pukeuduttiin pitsisiin ikkunaverhoihin ja laitettiin hiuksiin riikinkukon sulka. Minusta on jännää miten monissa hyvinkin sporttisissa ja matalissa sandaaleissa höyhenet toimivat erinomaisesti. Ehkä juuri se kontrasti jonka ne luovat keskenään saa aikaan niiden toimivuuden.  Olemme tottuneet näkemään hentoisia höyheniä vain juhlavaatteissa kristallikruunujen ja shampanjalasien äärellä. Mutta miksei arjessakin voisi olla ripaus "luksusjuhlaa" sillä jokainen päivä on minusta sen arvoinen. Sitä paitsi nämä ovat niin äärimmäisen naisellisia.

Prabal Gurung

Valentino 

Prabal Gurung

Löysin myös etsiessäni höyhensandaaleita itselleni aiemmin tuntemattoman suunnittelijan Prabal Gurung. Mielenkiintoinen 40-kymppinen Singaporessa syntynyt mutta nepalilaisten vanhempien kanssa Katmandussa varttunut mies.  Gurungin tyyli on minusta äärimmäisen mielenkiintoinen. Erittäin värikkäitä ja kiehtovia vaatteita kenkien lisäksi. Gurung on asunut jo vuodesta 1999 New Yorkissa ja voittanut useita suunnittelupalkintoja.


Prabal Gurung
Simone Rocha

Valentino


Simone Rocha

Irlantilaisen Simone Rocha tyyli on myös erittäin ainutlaatuista. Hän on muotisuunnittelija John Rochan (Hongkong) tytär ja aloittanut työskentelemään isänsä studiossa jo 13-vuotiaana. Simonen tyylissä näkyy yhtymäkohtia isänsä upeaan käsityöhön, applikointiin ja huoliteltuun tyyliin. Simonen höyhenkengät eivät varmasti toimisi kuin sisällä koska niissä kirjaimellisesti "kävellään höyhenissä". Jos kurkistaa Simonen kotisivuille näkee lisää hänen "sadunomaista tyyliään". Kate Middleton ja Michelle Obama on nähty Simonen luomuksissa. 

Simone Rocha
Badgley Mischka

Toivotaan, että ilmat taas alkavat lämmitä ja pääsemme kohta jo vetämään jalkaamme sandaaleita höyhenillä tai ilman niitä. Lähden huomenna varhain aamusta matkoille muutamaksi päiväksi joten blogi hiljenee hetkeksi. Mukavaa uutta viikkoa kaikille ja hymyä huuleen!


Kaikkia postauksen kuvat on lainattu netistä. 
Prabal Gurung

10 kommenttia:

 1. Sulkia ja höyheniä tuntuu olevan nyt kaikkien suunnittelijoiden kengissä ja paljon. Simone Rochan mustat pistokasmalliset kengät olivat eniten minun makuuni ehkäpä juuri siksi, että niissä höyhenet olivat niin, että niitä voisi ihan oikeasti käyttääkin. Kovin käytännöllisiä nuo maata viistävät höyhenkengät eivät ole. Kiva postaus kuitenkin ja oikein hyvää matkaa sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyhenet ovat supernaisellisia ja löysin itse asiassa jo netistä yhdet aika hauskat sandaalit maltillisille höyhenillä. Katsotaan jos vaikka tilaisin ne.
   Kiitos Krisse ♥ Matka sujui erittäin hyvin ja postauksia tulossa kun ehdin purkaa kuvat.

   Poista
 2. Tykkään todellakin, kaunista ja näyttävää ja naisellista. <3 Kivaa uutta viikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia - niin minäkin tykkään ja näistä höyhenistä tulee mieleen "mennyt maailma" ja suurikin se naisellisuus. Kivaa uutta viikkoa sinulle ♥

   Poista
 3. Daddylenkkarit eivät iske minuun, vaikka lenkkareista ja tennareista pidänkin ja käytän niitä paljon. Höyhemiä on nähty aiemmin enemmämn talven juhlakaudessa, mutta nyt tosiaan myös kevääseen ja kesäänkin. Höyhenkengät ovatkin näyttäviä. Tosin nuo, joissa herkät höyhenet ovat kantapäässä, taitavat olla enemmänkin vain catwalkille kuin oikeaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla olen minäkin koska "daddyt" ovat jotenkin kömpelöt ja "möhköfantit". Olen nähnyt jo monilla niitä jaloissa mutta jotenkin en lämpiä näille nyt ollenkaan.
   Monet tämän postauksen kengistä ovat kyllä "näyttäytyiskenkiä" eli ihan arkikäyttöön eivät sovellu.

   Poista
 4. Aika jänniä kenkiä ja voisinpa jotkut niistä kelpuuttaa omiinkin jalkoihini. Tosiaankin voisi höyheniä käyttää enemmänkin, mutta ehkä hiukan hillitymmin jos arkikäyttöön olisivat tarkoitetut.
  Mukavia hetkiä sandaalikelejä odotellessa sekä sinulle että meille muille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Kristiina :) kuten tuossa Tuulille vastasinkin niin monet näistä höyhenunelmista ei sovellut "kuin sisäkengiksi ja juhliin" joten joka päivän kenkiä eivät ole. Tänään löysin netistä yhdet, joita voisi ihan ajatella eli maltillisille höyhenillä.
   Kyllä ne sandaalikelit tulevat - kivaa viikon jatkoa Kristiina ♥


   Poista
 5. No wautsi mitä kenkiä. Badgley Mischka sandaalit olisivat ehkä kaikista käyttökelpoisimmat, vaikka Dries Van Noten sini-mustat sandaalit ovat kyllä huikean kauniit <3
  Ihanaa viikkoa sinulle Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä iskin myös silmä juuri Badgley Mischka sandaaleihin. Ihanan hennon väriset höyhenet.
   Kivaa viikonjatkoa Outi ♥

   Poista