toukokuuta 08, 2019

Roihuvuoren kirsikkapuistoon kurkistus


Roihuvuoren kirsikkapuisto on vuosia kuulunut minun kevätrituaaleihin. Tähän herkkään vaaleanpunaiseen unelmaan on pakko päästä sukeltamaan aina toukokuussa. Katsomaan ja aistimaan luonnon kauneutta. Miten auringonsäteet ja lämpö saavat pienet nuput puhkeamaan kukkaan. Vuosi toisensa jälkeen. Kauempaa katsottuna kirsikkapuut näyttävät siltä kuin niiden oksilla olisi vaaleanpunaista lunta. Kun katsot kukkia lähempää näet niiden terälehdet, heteet ja emit. Kaikki pikkutarkat vaaleanpunaiset yksityiskohdat. Ne lumoavat!Olen vuosia jo haaveillut matkasta Japaniin ja ehdottomasti juuri kirsikkapuiden kukkimisen aikoihin. Haluaisin nähdä hanamin ja mankain juuri Japanissa. Kokea sen miten japanilaiset viettävät hanamia. Japanissa työskentelevä ja asuva serkkuni on laittanut someen jo aivan mielettömiä kuvia juhlinnasta. Vaaleanpunaisia, upeita kirsikkapuita silmänkantamattomiin. Kirsikkapuita, jotka on valaistu iltaisin. Ihania tunnelmakuvia, joita olen ahminut silmilläni. Kirsikkapuut taitavat olla jo kukkineet siellä mutta jonain vuonna minä tulen ne kokemaan. Tämä on minun bucket listalla!Piipahdin Roihuvuoren kirsikkapuistossa jo vappupäivänä jolloin kaikki tämän postauksen kuvat on otettu. Sain vinkkiä kirsikkapuiden kukkatilanteesta Rouva Kepposelta, joka oli viettämässä siellä picniciä. Olin itse asiassa jo vappuviikon maanantai iltana ajanut kirsikkapuiston ohi tarkistaakseni tilanteen. Kirsikankukkiin huhtikuun yllättävä lämpöaalto oli todella vaikuttanut koska aikaisempina vuosina ensimmäiset kirsikankukat olen kuvannut vasta lähempänä toukokuun puolta väliä. Usein ne ovat olleet kukassa juuri äitienpäivä sunnuntaina.
Virallinen Roihuvuoren kirsikkapuiston hanamijuhla on 19.toukokuuta tänä vuonna. Kirsikkapuiston kolmella lavalla on ohjelmaa ja juhla starttaa kello 12. Paikalla on Japanin suurlähettiläs, Suomen Kirsikankukka Kuningatar ja siellä voi nauttia lukuisista tanssi- ja musiikkiesityksistä sekä muistakin mielenkiintoisista esityksistä. Perinteinen pukukilpailu on käynnissä kuten aiempinakin vuosina ja kisan voittajat palkitaan. Juhla päättyy kello 18 ja tarkemman ohjelman löydät tästä.Jos et ole koskaan kokenut hanamin vaaleanpunaista unelmaa niin ota 
suunnaksi Roihuvuoren kirsikkapuisto nyt toukokuussa! 


14 kommenttia:

 1. Tuolla olisi kyllä mahtavaa päästä joskus käymään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkakukat ovat elämyksellisiä ja kun niitä oon näinkin paljon kuin Roihuvuoressa voisi melkein ajatella olevansa "Japanissa" :)

   Poista
 2. Joka vuosi ihastelen kirsikkapuiden kukkia. Onneksi täällä meidänkin lähellä on muutamia kirsikkapuita, mutta ei kyllä mitään tuollaista upeutta kuin Roihuvuoressa.
  Kivaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän taloa vastapäätä on myös yksi kirsikkapuu. Yksittäin puu on kaunis mutta kun niitä on 250 kuten Roihuvuoressa on näkyä ihan "vaaleanpunainen unelma".
   Kivaa perjantaita Outi <3

   Poista
 3. Monesti tuonne tahtonut, mutta vielä en ole päässyt! Tampereelta kun ei löydy kuin ilmeisesti ihan muutama puu keskustasta, ja nekin on vähän kökössä paikassa kuvailemisen suhteen :( Japani olisi myös yksi ehdoton, juurikin näiden kukinta aikaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanista olen itsekin haaveillut vuosia ja nimenomaan hanamin aikaan. Toki myös Japanin kulttuuri ja arkkitehtuuri kiinnostaa. Harmi ette Tampereella ole isompaa kirsikkapuupuistoa.

   Poista
 4. Upean näköistä, tuonne olisi kyllä kiva päästä joskus ihastelemaan ihan paikan päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näky on ihanan vaaleanpunainen ja tunnelma myös. Olen muutamana vuonna ollut itse Hanami-juhlassa on siellä ihmiset ovat todella kauniisti pukeutuneita teemaan sopivasti. Toivotaan, että pääset joskus ihailemaan tätä kukkaloistoa vaikka juuri tänne Roihuvuoreen.

   Poista
 5. En ole useaan vuoteen ollut Roihuvuoren kirsikkapuistossa, mutta onnistuin löytämään muutaman upena kirsikkapuun muualta kuvattavaksi.

  Seuraavaksi odottelenkin kotikadun 140 koristeomenapuun kukintaa. Tovottavasti ne eivät ole kukassa juuri silloin kun olen lomailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vielä käydä katsomassa Roihuvuoren kukkaloistoa. Ihailinkin sinun kirsikankukkakuvia somessa - rakastan tätä vaaleanpunaista aikaa.

   Tänä aamuna kun ajon töihin katselin juuri noita sinun kotikadun koristeomenapuita mutta ihan vielä ei minusta ole kukkia odotettavissa. Ne ovat upeita kyllä!   Poista
 6. Kauniita kuvia! Minun bucket listalla on Roihuvuoren kirsikkapuisto kirsikankukkien aikaan. Vaikuttaa siltä, etten tänäkään vuonna pääse psikalle. Ehkä joskus. Onneksi somessa pääsee ihailemaan näitä kuvia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan Minna, että jonain vuonna ehdit tulla Roihuvuoreen. Siellä on myös vaikuttava japanilainen puutarha näiden kirsikankukkien lisäksi. Hyvää uutta viikkoa sinulle :)

   Poista
 7. Kaunista ja varmasti ihan mielettömän ihanaa kokea tämä. Roihuvuoren kirsikkapuistossa vierailu niiden kukinnan aikaan on minun bucket listallani. Tänä vuonna oli jo haaveissa, mutta en millään pysty nyt irrottautumaan kevätpuuhistani Helsinkiin vielä toukokuussa. Japanissa tuo olisi varmasti hienoa ja ainutlaatuista kokea. Toivon, että jonain päivänä sinun unelmasi siitä toteutuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sinäkin Krisse ensi vuonna vaikka ehtisit tänne Roihuvuoreen. Paikka on kyllä lumoava ja se vaaleanpunaisuus. Unelmia on hyvä olla ja toivotaan, että pääsen Japaniin joskus.
   Kivaa uutta viikkoa Krisse ♥

   Poista