toukokuuta 25, 2019

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali on auki vielä huomenna

Mikonkatu, Ravintola Venn

Varma tulevan kesän merkki on Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali, joka järjestetään nyt kahdeksatta kertaa ydinkeskustassa. Festivaali starttasi torstaina 23.5. kun upeat kukkateokset ilmaantuivat katukuvaan. Vielä huomenna sunnuntaina on mahdollista kokea nämä ainutlaatuiset ja kauniit kukista taiteillut katseenvangitsijat. Kukka-alan ammattilaiset ympäri Suomea ovat tehneet yhteensä 26 kukkateosta Helsinkiin.

Osa löytyy Esplanadilta perinteisesti lyhtypylväistä. Taideteoksia löytyy myös muualta mm. Kansallismuseon sisäänkäynti, Hietalahden kauppahalli, Kanniston leipomo,  Kluuvin Fazer Cafe, Hakaniemen Kauppahalli, Kauppatorin kolera-altaan portaat...

Tänään ei ehditty katsoa kuin osa töistä joten jos huomenna on hyvä sää täytyy käydä kurkkimassa vielä lisää. Minä, joka olen aina pukeutunut lämpimästi lähdin tänään jostain syystä aivan liian vähäisellä vaatekerralla liikenteeseen. Helsingin ydinkeskustassa tuuli aivan jäätävän kylmästä. Kiitos Kahvakuula kainalossa Marietalle, että hän jaksoi etsiä minulle villatakkia ja kaulaliinaa. Onneksi ne löytyivät Aleksin Lindexiltä, jonka ikkunaa somisti huippukaunis kukkateos.


Manhattan Steak HouseEsplanadin puisto on oma suosikkipuistoni Helsingissä. Minusta tuntuu ettei siellä koskaan aiemmin ole ollut näin kauniita kukkaistutuksia. Puiston koristeomenapuut kukkivat ihanan vaaleanpunaisesti ja valkoisesti. Tulppaanit, helmihyasintit ja orvokit muodostavat valtavia kukkameriä ympäri puistoa. Runebergin patsaan ympärillä suorastaan häikäisee silmiä kukkien kauneus ja värit. Johtuuko tämä tulevasta EU-puheenjohtajuudesta vai mistä mutta kauniiksi on Espa laitettu tänä vuonna. Kukkia on myös istutettu lukuisiin isoihin ruukkuihin puistossa. Helsinki näytti tänään kylmästä tuulesta huolimatta todellisen kauneutensa!

Savottaret

Santa Fe, sisäpiha 

Mia Salikoski


Joskus on hauska leikkiä myös turistia Helsingin ydinkeskustassa kameransa kanssa. Useat liikkeet tarjoavat -25% alennuksen tuotteista huomennakin. Minun "ostokseni" olivat siis ihan perusteltuja sekä kylmän sään, huolimattomuuden ja edullisen hinnan takia. Me päädyimme vielä kahvittelemaan ja parantamaan maailmaa Kappelin kristallikruunujen alle. Kiitos Marietta kivasta iltapäivästä!

Kappelin sisäänkäynti


Aleksanterinkatu, LindexHotel Kämp

Santa Fe, sisäpiha

8 kommenttia:

 1. Ihana Helsinki on kiva loppukevään tapahtuma


  Vaikka tänä vuonna missaankin sen, monena vuonna olen kierrellyt kohteet. Myös Punavuoressa ainakin Dianapuistossa on jokunen teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Helsinki -kaupunkifestari on yksi kivoimmista tapahtumista keväällä.
   Kaikkialla kukkii ja useissa liikkeissä on kivoja alennuksia.
   Oli tarkoitus todella vielä eilen käydä katsomassa muita teoksia mutta
   Helsingissä satoi ikävästi koko päivä.

   Poista
 2. Tämäpä onkin kiva tapahtuma. Ihastelin jo sinun insta storyssa noita upeita kukkateoksia. Ilma on tosiaankin ollut kovin kylmä ja voin kuvitella kuinka kylmä tuuli siellä meren rannalla on ollut. Hyvä, että löysit itsellesi edullisesti lämmikettä. Teillä on ollut kiva iltapäivä Helsingissä. Mukavaa sunnuntaita sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kiva kaupunkifestari ❤️ joskus sinulla joskus toukokuussa on mahdollisuus tulla Helsinkiin festarin aikana suosittelen. Yhtenä iltana - taitaa olla perjantai - kaupat ovat myös auki pitkälle yöhön.

   Minä ole aina pukeutunut lämpimästi koska on "helpompi vähentää kuin lisätä vaatetta".
   Nyt olin jotenkin katsonut Espoosta lähtiessä lämpötilan ihan pieleen. Toisaalta
   tuo villatakki tuli ihan tarpeeseen. Huiveja minulla kyllä on joten sitä en välttämättä
   olisi tarvinnut.

   Kivaa uutta viikkoa Krisse❤️

   Poista
 3. Tällaisesta tapahtumasta kuulin nyt ensi kertaa. Tuolla olisi kyllä kiva kierrellä ja nähtävää riittäisi. Kylmää on täällä meilläkin. Mutta nyt sitä kauan kaivattua sadetta on saatu!
  Ihanaa sunnuntaita sinulle. Toivottavasti pääset vielä tänään katselemaan noita kauniita asetelmia. Ihmettelin, saavatko nuo hienot kukkataideteokset olla yön rauhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali on kiva ja kaunis tapahtuma.
   Kyllä nuo teokset säilyvät. Tosin nyt en tiedä kun Kauppatorilla on ollut
   eilen 10 000 juhlimassa jääkiekon mm-kultaa. Tosin teokset ehkä kerättiin
   illalla jo pois. Eniten minua surettaa miten Espan upeille kukille on
   käynyt viime öisessä juhlinnassa...

   Kivaa uutta viikkoa Kristiina❤️toivottavasti lämpenee tällä viikolla.

   Poista
 4. Siis niin upeita kukkateoksia. Ihania nuo hameet, jotka on kukista tehty <3
  Kaunista tulevaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä äärimmäisen kauniita! Lindexin ikkunan kukkahameita ihailtiin jo
   ulkopäin mutta ikkuna heilasteli niin paljon, että mentiin sitten sisälle.
   Onneksi löysin sen villatakin.

   Kivaa uutta viikkoa Outi❤️

   Poista