marraskuuta 22, 2018

Ulkoilussa tarvitaan kunnon jalkineet - Merrell Thermo Freeze

Yhteistyössä Merrell

Talvi on selkeästi tulossa sillä minä olen vetänyt pipon jo päähän parina päivänä. Tämä raitapipo tarttui mukaani syyskuun alun Ahvenanmaan reissulta. Käymme koirani Minnien kanssa usein ulkoilemassa upeassa Rajasaaren koirapuistossa. Koska meri ei ole vielä jäässä niin ilman pipoa ei kyllä pärjää. Ja näin iloinen tupsupipo on mukava vetää lämmittämään korvia viimalta :)

Suurkiitos muuten sille ihanalle henkilölle, joka joskus muinoin on testamentannut Rajasaaren ulkoilualueeksi koirille. Todella mahtava paikka sekä kesällä että talvella! Vaikka ollaan Meilahden tuntumassa on fiilis kuin jossain kauempanakin saaristossa. Maasto on vaihtelevaa ja merellisyys on suuri plussa. Rajasaaressa riittää aina menoa ja meininkiä sekä iloisia häntäheiluttajia isoista pieniin.

Jos oikein hyvä tuuri käy voi nähdä helikopterinkin laskeutuvan vastarannalle kun tasavallan presidentti saapuu Mäntyniemeen. Viime kesänä paistattelin päivää ylhäällä Rajasaaren kallioilla ihaillen upeaa merimaisemaan kun erikoinen "säkättävä ääni" minut sai valpastumaan :)


Sain ilokseni testaukseen Merrell Thermo Freeze Tall WP talvilenkkarit muutamia viikkoja sitten. Olen yrittänyt keväästä asti kuntouttaa kipeytyvää jalkaani kävelyn avulla. Vasen jalkani on valitettavasti kokenut vuosien saatossa aika kovia. Olen onnistunut murtamaan siitä metatarsaaliluun Barcelonan Ramblaksella vuosia sitten. Jalka vain muljahti kun astuin kuoppaan ja nivelside mursi luun. Tämän seuraukseni vasen jalkateräni on ollutkin sitten vähän leveämpi kuin oikea pysyvästi.


Vasen jalkani sai myös kovan iskun kun kaaduin betoniportaisiin pari vuotta sitten syksyllä. Arpi polvesta on onneksi jo haalistunut mutta jalka kipeytyy aina välillä. Koska nilkkani ovat vielä yliliikkuvat minulle on äärimmäisen tärkeää, että ulkoillessa koiran kanssa luonnossa nilkkani saavat riittävästi tukea. Suosin siis mieluummin hieman korkeavartisempia lenkkarimalleja, jotka tukevat nilkkoja epätasaisessa ja vaihtelevassa maastossa kävellessä.


Näimme muuten viime sunnuntai ulkoiluretkellä myös käpytikan Rajasaaressa. Jos tarkkoja ollaan minä kyllä ensin kuulin tikan hakkaavan ihan vimmatusti jossain ympärilläni olevissa korkeissa männyissä. Harmikseni minulla ei vain ollut riittävän pitkää putkea tällä reissulla mukana jotta kameralla olisi päässyt lähemmäksi tätä nakuttajaa. Tuolla se kuitenkin roikkuu puunoksasta ja hakkaa niin vimmatusti itselleen ravintoa puusta. Löydättekö veijarin kuvasta?



Merrell Thermo Freeze talvilenkkareissani on mid-varsi, joten ne tukevat loistavasti nilkkoja kävellessä. Pintamateriaali kengissä on nahkaa yhdistettynä tekstiiliin. Kengät ovat myös vedenpitävät eli jämerä nahkapinta on vuorattu. Itse kävelin lenkkareilla ihan huolettomasti rannalla mutta veteen en toki astunut. Kengät on tarkoitettu kuitenkin kestämään kosteutta loskassa, jota melko varmasti tulevana talvena on maassa jossain vaiheessa.

Toinen tärkeä asia on varpaiden lämpimänä pystyminen kylmässä ja kosteudessa. Merrell Thermo Freeze talvilenkkareissa lisää käyttömukavuutta tuo 400g M SelectWARM-eriste kengän eri kerrosten välissä. Talvilenkkareista löytyy lisäksi Kinitic FitBase pohjalliset, jotka ovat irrotettavissa kengistä. Aina ei haluaisi sulloa kenkäänsä kaikkein paksumpia villasukkia ulkoilulenkeille mutta silti jalat on tärkeä pitää lämpöisinä.



Näissä Merrellin talvilenkkareissa on lisäksi erittäin pitävä Vibram®Arctic Grip -pohja. Tätä jännää pohjaa olen päässyt kokeilemaan jo toissa talvena Merrell Capra Ice Clacier+ kengissäni. Vannoutuneena IceBug -fanina olin ensin toki vähän epäluuloinen pohjan pitävyydestä. Näin jo sielunisilmin itseni liukastelemassa jäällä kuin Bambi jalat eri suuntiin ristissä. Mutta pakko se oli kokeiltuaan myöntää nöyrästi, että Vibram Arctic Grip -ulkopohja on kuin kitkarenkaat autossa. Näillä ulkoilujalkineilla voin myös huoletta piipahtaa vaikka kauppaan kävelylenkien jälkeen ilman, että naarmutan lattiat pilalle omilla "jääpiikeilläni".



Rantakallioilla oli kiva kiipeillä Minnien kanssa ja katsella ohi melovia kajakkeja. Olisiko merivesi ollut ehkä +4-5C-asteista joten aika kylmää kyytiä istua laineilla mutta varmasti myös hauskaa. Meidän ulkoilupäivän kunniaksi myös aurinko pilkahteli välillä pilvien raosta ja vähän ruskaakin vielä nähtiin. Kotiin ajaessani näin muutamia leijalautailijoita merellä ja tunsin vilunvärityksiä vaikka istuin lämpöisessä autossa ja omat varpaani olivat kuivat. Minua ei tuohon näillä ilmoilla saisi houkuteltua!



Hyvät jalkineet ovat kävelyssä ihan ehdoton edellytys! Kun sääolosuhteet vaihtelevat meillä Suomessa loskasta pakkasen kautta jäähän kannattaa ulkoilu/kävely/koiralenkeille kyllä laittaa jalkaansa kengät, joilla varmasti pysyy pystyssä. Uskon, että saan jalkani vielä kuntoutettua ja hyvillä jalkineilla on siihen myös oma tärkeä osansa.

Kenkiä ostaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että ostaa oikeankokoiset kengät. Luin jostain, että 70% meistä naisista ostaa liian pieniä ulkokenkiä itselleen. Kengät vaikuttavat koko kehon ryhtiin ja liikeratoihin. Hyvällä jalkineella torjutaan myös jalka- ja selkäkipua. Ystäväni kärsi aikoinaan ikävistä niskakivuista, jotka todettiin lopulta johtuviksi vääränlaisista kengistä ja niiden aiheuttamista asento- ja askelvirheistä. Liukkaat kengät ovat myös iso turvallisuusriski.

Merrell-jalkineita myydään hyvin varustelluissa urheilu- ja retkeilyliikkeissä sekä tavaratalojen urheiluosastoilla. Jälleenmyyjiä ovat mm. Partioaitta, Intersport ja Scancinavian Outdoor. Tulevan Black Fridayn kunniaksi voi kengät myös löytää alennettuun hintaa verkosta.

Minkälaisilla kengillä sinä muuten ulkoilet syksyllä/talvella?

Merrell Thermo Freeze kengät saatu testiin 

16 kommenttia:

  1. Merrellit jalassa myös täällä ja kyllä on vsan niin hyvät. Minulla on se lyhyempi versio näistä kengistä . Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni nämä ovat jo kolmannet Merrellit. Lesti sopii hyvin jalkaani ja tuosta nilkkatuesta pidän. Ihanaa viikonloppua myös sinulle Outi <3 Ulkona on ihana auringonpaiste!

      Poista
  2. Nuo näyttävät kyllä tosi laadukkailta. Talven liukkaissa keleissä minulla on Ice-bugit, mutta niissä on se harmillinen juttu ettei sisätiloihin, kuten kauppaan voi samalla reissulla mennä jos on ne jalassa kävelyretkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrell jalkineet ovat erittäin laadukkailta ja olen luottanut niihin jo vuosia. Itselläni on myös Icebugit, jotka hankin kun koirani Minnie tuli taloon. Yksi kaatuminen koiran kanssa liukkaallta lenkkipolulla opetti, että koiralenkeillä tarvitaan hyvät jalkineet. Ongelma niistä on vain nastat eli kengillä ei sitten voi mennä autoon tai kauppaan.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Minulla on yksi pari Merrellejä, ne ovatkin mukavan lämpimät ja tukevat talven liukkaammille ja kylmemmillekin ulkoilukeleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tämä on jo kolmas pari :) Kylmät varpaat lenkillä ovat kurja juttu ja myös vedenpitävyyttä arvostan. Märistä sukista saa nimittäin helposti nuhan.

      Poista
  4. Mahtavat kengät aivan varmasti ja ihastuin myös tuohon pipoon. <3

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipo on minusta ihan yliveto :) Ja "pakko-ostos" Siljan laivalta kun menomatkalla Ahvenanmaan reissulle huomasin, että omani oli jäänyt eteisen kaapin päällystä lämmittämään.
      Merrellit ovat meillä kovassa käytössä kun russeliriiviön kanssa viiletetään mennä.
      Hyvää viikonlopputa Tiia <3

      Poista
  5. Oletpa jälleen saanut ihania kuvia otettua itsestäsi, sekä luonnosta. Kenkiä unohtamatta. En ole aikaisemmin kuullut tuon merkkisistä kengistä. Näyttävät kyllä lämpöisiltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuli vihdoin hyvä päivä kuvata kun on aurinkoakin näkyi välillä harmauden keskellä.
      Merrell on jenkkifirma, joka on perustettu 1981. Yritys perustettiin aluperin juuri tekemään erittäin laadukkaita vaelluskenkiä. " Merrell on kuulunut myös suomalaisen Karhun omistukseen kymmenen vuoden ajan vuodesta 1987 vuoteen 1997." tiesi Wikipedia kertoa. Tätä en itse tiennytkään!

      Poista
  6. Oli kiva lukea noista kengistä kokemuksia, mulla nimittäin etsinnässä lämpöiset ja vedenpitävät ulkoilukengät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrell on erikoistunut ulkoiluun ja vaellukseen, joten selaile mallistoa niin varmasti löydät sieltä itsellesi sopivan mallin. Talvella on tärkeää pitää myös jalat kuivina!

      Poista
  7. Vaikuttaa hyviltä kengiltä! :) Mulla on kans hakusessa vastaavat koiralenkeille, kun tennarit alkaa olla liian kylmät.. Noita vois käydä katsomassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi :) NÄmä on ihan huiput koiralenkille ja olen käyttänyt jo päivittäin. Kenkien lesti on jalalle kuin hansikas eli todella hyvin istuva malli.

      Poista
  8. Pitäis kans hankkia jotkin hyvät, kun lapsen kanssa ulkoilee paljon. Yhdet on, mutta ne jostain syystä vähän kastuvat.. ei pitäisi kyllä. Mutta nuo sinun vaikuttavat hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkojen kastuminen talvella on tosi ärsyttävää ja minä saan sitä aina nuhan, flunssan tai kurkkukivun. Kyllä hyvän talvikengän on meidän oloissa pidettävä myös kosteutta. Käytä kokeilemassa näitä jos tykästyt!

      Poista