marraskuuta 10, 2018

Karakallio Creative tuo valotaidetta pimeyteen ja SodaStream arvonnan voittaja


Espoon Karakalliossa järjestetään nyt isänpäiväviikonloppuna 10. - 11.11.2018 klo 17-21 Karakallio Creative valotapahtuma. Viime vuonna tapahtuma oli ensimmäistä kertaa tuomassa valoa ja iloa marraskuiseen pimeyteen. En valitettavasti päässyt silloin lapsuuteni kotikulmille aistimaan valoisia taideteoksia. Tänään kävimme tekemässä kävelylenkin Minnien kanssa tässä valotapahtumassa ja lämmöllä suosittelen piipahtamaan huomenna jos isänpäivän juhlinnalta vain ehdit. Valoa tähän marraskuun harmauteen ja pimeyteen kaivataan.


Koe Karakallio Creative on osa Karakallio Creative -taidealuehankkeen ohjelmistoa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin ja Karakallio-Seuran kanssa. Viime syksynä osana UPEART17 -taidefestivaalia maalattiin Karakallioon Teemu Mäenpään toimesta yli 50 vuotta asuneen pariskunnan koskettava muraali heidän kotitalonsa päätyyn. Teosta juhlistettiin viime vuoden Karakallio Creative valotapahtuman yhteydessä itse taiteilijakin oli paikalla.


Karakallio Creatives keskittyy Karakallion ostoskeskuksen läheisyyteen. Tapahtuma on ikärajaton ja kaikille täysin avoin. Myös nelijalkaisia karvakavereita oli tänään paljon liikkeellä. Minullakin oli oma russeliriiviöni Minnie mukana. Hän on tottunut valotapahtumissa kävi ja kolunnut useamman kerran kanssasi LUX Helsinki tapahtuman ristiin rastiin läpi  :)


Karakallion torilta ostoskeskuksen kupeesta löytyy tämä Squidsoupin interaktiivinen valoteos "Submergence". Teokseen voi mennä sisällä ja siihen saa myös koskea. Tarjoaa sekä näkö-, kuulo- ja tuntoasteille jännän kokemuksen. Selkeästi tänään varmasti suosituin tai ainakin kun me kävimme oli teoksen sisällä ja ympärillä jatkuvasti ihmisiä. Hauska kokemus!


Mira Köymärin "Katso, se on metsä!" teos korostaa Karakallion alueeseen vahvasti kuuluvan metsän läsnäoloa. Teoksen tarkoitus on saada meidät pysähtymään ja huomioimaan ympäristön erityisyys. Minä muistan lapsuudesta juuri sen, että kotitalosta pystyi juoksemaan läheiseen metsään leikkimään ja rakentamaan majaa tai keräämään sini- ja valkovuokkoja äidille. Metsä oli kiinteä osa Karakalliota kallioiden lisäksi. Mira Köymäri oli Habitaren 2013 aikaan vielä arkkitehtiopiskelija mutta hän oli tehnyt jo silloin ihan huikean työn messuille käytetyistä Hesareista. Jäi mieleen jo silloin lahjakkaana tekijä.


Osana Karakallio Creative -hanketta argentiinalainen kuuluisa muraalitaiteilija Pastel maalasi tämän upeilla väreillä tehdyn työn "No east no west" Karakalliontie 5:den kerrostalon päätyseinään. Nyt tapahtuman aikana on tämä muraali vielä erikoisvalaistu joten kannattaa käydä ehdottomasti ihailemassa. Työ on tehty kuluvan vuoden keväällä. Näissä muraaleissa itse aina ihailen miten suuresta koosta huolimatta "työ pysyy kasassa ja mittasuhteet oikeina".


Karakallion ostoskeskuksen läheisyyteen noin kilometrin säteelle on sijoitettu 20 miniatyyriveistosta. Veistokset on tehnyt Isaac Cordal ja tämä miniatyyriveistosten installaatio on osa Karakallion pysyvää taidekokoelmaa. Veistokset on todella kekseliäästi sijoitettu eri puolille ja niistä ei ole olemassa mitään karttaa mistä ne voi löytää. Pakko myöntää, että itse olen löytänyt vasta tämän yhden. Täytyy jatkaa etsimistä...


Graffititaiteilija Deos on suunnitellut Karakallio Creative -valotapahtumaan osallistavan työpajan. Pajassa voi UV-maaleilla herättää kaupunkia eloon. Tämänkin tapahtuman osa on avoinna kaikille ja löytyy ostoskeskuksen vieressä olevasta puistosta. Oli hauska tänä iltana havaita miten eri ikäisiä ihmisiä oli liikkeellä ja myös paljon lapsiperheitä.Graffititaiteilijat Kiss ja Wezando ovat toteuttaneet teoksen, jossa ultraviolettivalo herättää henkiin lähimetsän satumaiset olennot. Teos on värikäs ja hauskan humoristinen. Täällä otettiin paljon selfietä ja ihasteltiin kirkkaita värejä. Juuri tällaista tarvitaan tähän matelevaan marraskuuhun ja pimeneviin iltoihin!


Tapahtumassa voi myös asettautua kuvattavaksi All Walls -kolletiivin "Framed" installaatioon. Jos haluaa jättää oman kädenjälkensä ensi vuonna Karakallioon sijoitettavaan näyttävään taideteokseen niin sekin mahdollista. Ota osaa Tiina Herttuan yhteisötaideteoksen työpajaan tapahtumassa niin olet mukana tekemässä taidetta.

Alueella on myös kojuja, joista voi ostaa virvokkeita ja taisi siellä olla syötävääkin myynnissä :) jos nälkä tai jano yllättää taiteen katselun, etsimisen ja kokemisen lomassa. Me olimme juuri syöneet kahvia ja valtavan palan pannukakkua mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa joten jätimme kojun nyt väliin.


Ja sitten lopuksi julkistetaan SodaStream hiilihapotuslaitteen onnellinen voittaja. Osallistujia oli sekä täällä Bloggerissa että Instagramin puolella sankoin joukoin joten kuplavesi ja turhien muovipullon vähentäminen omasta kauppakassista kiinnostaa monia.

Tällä kertaa lahjomaton arvontageneraattori valitsi osallistujien keskuudesta Kaisun voittajaksi. Voittajalle ilmoitetaan voitosta vielä erikseen sähköpostilla.

♥ Onnea Kaisu ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja mukavaa isänpäivää 

Hyvä postaus. Muovipullojen vähentäminen tulisi tässäkin taloudessa tarpeeseen. Lapset alkavat olla siinä iässä että poreilevat juomat kiinnostavat yhä enemmän. Hyvää työviikkoa!


14 kommenttia:

 1. Vau, onpa hienoa :) Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos isänpäivän aikataulut antavat myöden niin tulkaa ihmeessä kurkkimaan Espoon valoja ja lähiötä missä minä olen kasvanut. Hyvää sunnuntaita :)

   Poista
 2. Kivalta tapahtumalta vaikuttaa, haluaisin ehdottomasti itse käydä tuolla, jos en asuisi niin kaukana!

  https://venlaslittlediary.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla kommentistasi :) Kaikkialle ei vain ehdi, pääse tai voi mennä kun tapahtumia meillä Suomessa riittää. Näin pimeänä aikana toivoisin itse enemmänkin tällaista valotaidetta. LUX Helsinki tulee vuodenvaihteessa ja Linnanmäen Valokarnevaali oli juuri mutta lisää tätä pliis!
   Kivaa sunnuntaita Venla :)

   Poista
 3. Ankean syksyn keskelle kaivataankin ehdottomasti valoa ja värejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Mira :) Valoa ja tällaisia iloisia tapahtumia marrakuussa voisi olla vaikka joka päivä tai edes viikottain!

   Poista
 4. Upeita valoja ja teoksia ,ja hienosti olet saanut niitä kuvattua. Tuo muraaliteos on upea! Rapsutuksia Minnielle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :) Kuvaaminen karvakaveri hihnan päässä ei ole ihan helppoa mutta melko hyvin Minnie kyllä tottelee paikkakomentoja. Bambille myös rapsutuksia ja kivaa alkanutta viikkoa teille :)

   Poista
 5. Nyt onkin hyvä aika esitellä valotaidetta, on koko ajan niin pimeää, että tällainen piristää kummasti.
  Onnea arvonnan voittajalle ja kivaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella kanssasi samaa mieltä Outi, että valoa marraskuuhun ja äkkiä! Vuoden pimein aika ja niin kauan kun ei ole lunta maakin näyttää niin mustalta. Ehkä ensi vuonna tulet piipahtamaan espoolaisena tähän tapahtumaan. Kivaa alkanutta viikkoa Outi <3

   Poista
 6. Vaikuttaa ihan todella upealta tapahtumalta! Kuulostaa kanssa vähän samalta kuin mitä meillä Jyväskylässä on (Valon kaupunki) joka syksy!

  hanna
  <a href="http://www.hannamariav.com>www.hannamariav.com</a>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt kuvia teidän Jyväskylän tapahtumasta ja se näyttää myös todella mielenkiintoiselta. Jos vertaat nyt Englannin/Lontoon valoja niin kyllä meillä voisi juuri syksyll/talvella käyttää ulkonakin lisää valoa.

   Poista
 7. Vau miten upean näköistä! Mielettömän ihania kuvia, välittyy fiilis tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Kivaa alkanutta viikkoa sinulle. Toivotaan, että aurinko tulisi esille pilvien takaa joku päivä...

   Poista