marraskuuta 16, 2018

Kuusi kuvaa kesästä - teemana valokuvaus


Tässä matelevan marraskuun pimeydessä mieltäni lämmitti hurjasti kun sain mukavan kesäisen valokuvahaasteen vastattavaksi! Ihana Kristiina K -bloggaaja Ahvenanmaalta heitti minulle haasteen nimeltään "Kuusi kuvaa kesästä - teemana valokuvaus". Koska kamerani, tietokoneeni ja ulkoinen kovalevyni pursuaa valokuvia viime kesältä oli tähän haasteeseen myös erittäin mieluisa tarttua.

Kristiina oli alunperin nähnyt valokuvahaasteen Tuplasti terapiaa -blogissa ja napannut sen sieltä itselleen. Tarkoituksena on siis valita kuusi kesäistä kuvaa seuraavilla haasteen alulle panneen Pirjon saatesanoilla:

"Haastan teidät postaamaan kuusi kuvaa kesästä ja kertomaan miksi juuri ne kuvat haluat postata. 
Tarkoitus on siis kertoa mikä kuvissa itseä viehättää.
Jokainen on varmasti tyytyväinen johonkin otokseen.
Eli nyt surutta saa itseään kehua, pois turha vaatimattomuus!"

Valitsin ensimmäiseksi kuvakseni auringonnousun Kaivopuistonrannalla. Tästä syntyi postauskin blogiin. Lähdin koirani Minnien kanssa katsomaan Helsingin heräämistä elokuun 2.päivän aamuun. Ulkona oli aamuyön tunteina jo +23C ja ilma väreili nousevaa kuumuutta. Hiljainen kaupunki, tyyni meri ja valtavan oranssin punainen aurinko olivat täydellinen yhdistelmä. 

Löysin hyvän paikan kuvata. Meitä oli muitakin mutta kaikki toimimme hiljaa vain oman kameramme kanssa. Maaginen hetki, josta otin monta kuvaa. Valitsin tämän koska minut itseäni viehättää kuvassa veteen kuvastuva auringonsilta ja sen vastakohtana merimerkin jättämä tumma varjo. 


Toinen kesäkuvani on suomenhevonen Tammelan Hakkapeliittatapahtumasta myös elokuulta. Olin tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja kaikki oli uutta sekä jännittävää. Hevosia oli näkynyt laitumella mutta ennen itse näytöksen alkua ne kerääntyivät satuloituna maneesin toiseen päähän. Menin niin lähelle kuin oli luvallista ja onneksi pitkällä putkella sain tallennettua tämän herkkyyden.

Valtavan suuren ja kauniin konjakinruskean hevosen silmäripset ja partajouhetkin tulevat esille kuvasta. Hevosen äärimmäisen paljonpuhuvat silmät eivät tässä kuvassa näy mutta nekin olivat lumoavat. Ison eläimen herkkyys ennen "taisteluesitystä" puhutteli. Ja hetken kuluttua se muuttui ihan erilaiseksi ja voimakkaaksi ratsuksi!


Kolmas kuvani on myös samaiselta Good morning Helsinki -valokuvausreissultani. Tässä vaiheessa on aurinko vielä horisontin takana piilossa. Kuvassa minua puhuttelevat sinisen aamuhämäryyden lisäksi muutamat väripilkut. Punaiset poijut, siniset veneiden katot ja keltainen pelastusrengas. Kuva on rauhallisen odottava...

Veteen kuvastuvat mastot väreilevät hieman vaikka onkin ihan tuuleton aamu. Hetki ennen tämän kuvan ottamista ovat valkoposkihanhet nousseet merestä. Ne ovat palanneet yöpymästä ulkoluodoilta ja siirtyvät päivän ajaksi aterioimaan ruohikolla. Hanhet kulkivat rivissä kuin sotilaat.


Neljäs valitsemani kesäkuva on Hangosta. Ollaan Esplanadin viereisessä puistossa ja ilma on tukahduttavan kuuma. On heinäkuu ja kesäkaupungin rannoilla kuhisee ihmisiä. Puiston jäätelökioskin edessä on valtavan pitkä jono. En jaksa odottaa vaan kävelen ympäri ihailemassa kukkia. Sitten näen perhosen. Ei mikään perhosmaailman kaunotar mutta sen leikkisää lentoa on kiva seurata.


Viiden valokuvani on otettu juhannusaattona. Ollaan entisen kartanon mailla, jossa sijaitsee myös hevostalli. Hevosia ei laitumella enää näy mutta tallista kuuluu tasainen hirnunta. Tallirakennuksen takaa näkyy jotain kimmeltävää auringossa. Pakko mennä katsomaan tarkemmin. Sieltä paljastuu vanhojen hevosenkenkien muodostama valtava kasa.

Kuvasta tekee kiinnostavan monikin seikka. Ruoste, joka on ahnaasti tarttunut hevosenkenkiin kun ne on jätetty luonnon armoille. Kylmän metallin vastakohtaisuus ympärillä olevaan vihreyteen. Maitohorsmat tunkevat hevosenkenkäkasan läpikin aurinkoa kohden. Luonnon voima on ihmeellistä!


Kuudes valokuvani, joka pääsi mukaan tähän Kristiinan heittämään haasteeseen on tämä aamuinen hetki. Ollaan samaisella Helsinki -valokuvausretkellä aamuyöstä. Kuvasta tekee mielestäni mielenkiintoisen tuo lentokoneen jättämä valkoinen vana taivaalla. Taivas luo hyvän kontrastin ja kuvassa myös meri on muuttunut sinipunaiseksi. Etualan lintuparit ovat piste iin päälle minusta tässä kuvassa. Aika mieletön yhteensattuma, että lintuja on kaksi pariskuntaa!


Bonuskuvana heitän vielä tähän loppuun kuvan ohdakkeesta niityllä juhannuksena. Ajattelin kerätä näitä maljakkoon kesäkimpuksi mutta lukemattomat ohdakkeessa mönkivät "kirvat" saivat minut luopumaan ajatuksesta :)

Haluaisin haastaa mukaan Dioriinan ja Arjen Helmiä -blogit.

Postaa siis kuusi kuvaa kesästäsi ja kerro miksi juuri nämä kuvat ovat haasteessa mukana.
Voit haastaa mukaan yhden tai useamman bloggaajan.
Halutessani voit kommentoida linkin kera TUPLASTI TERAPIAA -blogiin, jossa listataan myöhemmin tähän haasteeseen osallistujat.
Ilmoita myös saako kuvasi julkaista nimen/blogin kera postaukseen kaikista osallistuneista.

♥ Ihana haaste ja todella kesäkuvien katsominen antoi kummasti virtaa! 

22 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, Marjo ♥ Minä uskon, että sinulla on jo ollut vaikus valita vain kuutta kuvaa viime kesältä, hih... Kauniita kuvia olet ottanut. Pidän tosi paljon yleensäkin ottamistasi kuvista ja niiden kuvakulmista. Pidän myös siitä, että ne ovat aitoja eikä niitä ole käsitelty pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Krisse ♥ Viime kesältä löytyi kyllä aika paljon kuvia mutta jotenkin nämä kuusi tai no, seitsemän valikoituivat sieltä kyllä melko helposti tähän haasteeseen. Kiva, että pidät kuvista ja niitä ei todella käsitellä kuin kirkkauden suhteen ja korjata joskus horisonttia jos on ihan vinossa. Totta kai joskus joutuu myös rajaamaan jotain "kuvaan kuulumatonta siitä pois".

   Poista
 2. Apua, miten kauniita kuvia Marjo <3.

  Vaikka en ole marraskuusta valittaja, päinvastoin, omalla tavallani nautin tästä, ja marraskuun pimeys ei ole ollut koskaan minulle mikään juttu, kyllä juuri nyt tuli ikävä kesää :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana ♥

   Oli itse asiassa myös tehdä pikakelaus kuvien avulla viime kesään. Kaikkea kivaa tapahtui ja se helle jäi mieleen varmaan ikuisiksi ajoiksi. Itse kun olen henkeen ja vereen kesäihminen tämä oli todella mieluinen haaste tehdä.

   Poista
 3. Ihania kesäkuvia!
  Marraskuu ei todellakaan ole minun juttuni ja kaipaan joko kesää tai kunnon talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥

   Marraskuu on sellainen "välimenokuukausi" ja onneksi se on kohta jo ohi....ja tulee joulu!

   Poista
 4. Kauniita kuvia kesästäsi. Tämäkin on minusta kiva tapa muistella mennyttä kesää ja palauttaa mieliin tärkeitä hetkiä. Ei niihin tule muutoin aina niin herkästi pysähdyttyä.
  Noita kirvakukkia oli viime kesänä enemmän kuin ennen - ainakin siltä tuntuu. Jätin kerran mökillä koiranputken maljakkoon, kun lähdimme kotiin. Vastassa oli musta paksu varsi täynnä noita ällötyksiä...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ♥

   Tämä todella oli mielyttävä tapa kahlata viime kesä läpi ja katsoa miten paljon kuvia oli kertynyt. Ihan tuhottomasti :D ja aika paljon on ehtinyt myös tapahtua. Minulla kirvat ovat monena kesänä syöneet parvekkeen marketat. Tänä vuonna tarjosin kirvoille tupakkakukkia, jotka eivät kiinnostaneet niitä yhtään. Marjo 1 - kirvat 0 :D

   Poista
 5. Ihana palata värikkäiden kuvien kautta kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira ♥ uutta kesää ja lämpöä tässä jo odotellen...

   Poista
 6. Voi kuinka nuo sun kuvat piristääkin.Kyllä tuo väriä ja valoa harmauteen marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ♥ kuvien etsiminen jo piristi kummasti. Tänään kun paistoi aurinko sai ihan erilaista virtaa päivään.

   Poista
 7. Viime kesä oli niin ihana <3 Ihan surku tulee kun lähtee muistelemaan kesää ja sen ihanuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä on ihan huippu! Uusi kesä on jo tulossa...malttia Melissa ♥

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ♥ tämä oli hauska haaste vastata. Ja kiitos kun olet laittanut alulle tällaisen mukavan haasteen.

   Poista
 9. Upeita kuvia. Kyllä Suomen luonto on kaunis ja olet saanut hienosti vangittua sen kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia ♥ Suomen luonto ja kesä - rakastan molempia!

   Poista
 10. Olipas kauniita kuvia. Suomen kesä on kertakaikkiaan upea. Itse en viime kesänä ehtinyt paljon kuvailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli ♥ Sinulla oli niin työntäyteinen kesä, että uskon kuvaamisen jääneen vähälle. Ehkä nyt saamme etelänreissulta nähdä paljon ihania kesäkuvia...

   Poista
 11. Ihanat kuvat olet valinnut tähän haasteeseen. Kiva kun tulit mukaan! Tuo hevoskuva on niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ ja ihanaa kun heitit tämän haasteen minulle. Hevosella on kuin lehtikruunu päässään.

   Poista