marraskuuta 28, 2018

The Great Gatsby Cruise -show uudistuneella Silja Serenadella


Piipahdin eilen Silja Serenaden "miniristeilyllä" katsomassa uuden The Great Gatsby Cruise -shown huikeaa ensiesitystä. Tosin uudistettu laiva seisoi kyllä turvallisesti Olympiaterminaalissa ankkuroituna laituriin kun me kutsuvieraat suuntasimme sisälle ja tulevan esityksen pariin. Säkenöivän, svengaavan ja kuplivan shown jälkeen tosin tuntui siltä kuin olisi tehnyt pikapyrähdyksen Berliiniin, Lontooseen, Chicagoon tai New Yorkiin. Erittäin viihdyttävä ja korkeatasoinen esitys vei mukanaan ja toi kivan tuulahduksen 1920-luvulta sovellettuna 2000-luvulle.


1920-luku oli kupliva vuosikymmen, jonka lumo ei himmene edes sadan vuoden jälkeenkään. Vuosikymmen toi uudet tuulet ja vapauden elämään. Ei siis ihme, että tätä aikaa onkin nimitetty kultaiseksi vuosikymmeneksi ja jazz-ajaksi. Suurkaupunkeja syntyi ja niiden mukana alkoi myös urbaanin kulttuurin ja elokuvan aika. Elintaso nousi kohisten kun samalla keskiluokkaistuttiin ja autoistuminen voimistui. Alkoi uusi modernismin aika.

Toki 1920-luvulla oli voimassa myös kieltolaki ja alkoholia sekä salakuljetettiin että myös valmistettiin salaa. Järjestäytyneen rikollisuuden USA:ssa on katsottu alkaneen juuri 1920-luvulla kun Al Capone nimellisesti toimi huonekalukauppiaana mutta itse asiassa hän on oli Chicagon suurin viinatrokari. Uhkapelaaminen ja gangsterien kahinat eri ryhmittyminen välillä liittyivät myös aikaan.



1920-luvulla myös muoti muuttui radikaalisti. Vyötärö katosi naisten hameista ja leningeistä tuli hihattomia. Markkinoille tuotiin kynsilakka, jota myös tavalliset naiset voivat sipaista kynsiinsä. Huulet punattiin ja muutakin ehostusta saattoivat myös muutkin kuin "ilotytöt" käyttää. Polkkatukka oli uutta ja pitkä savukeimuke.

Miehet puolestaan käyttivät pohjepituisia housuja ja sukkanauhojakin. Myös tummat kaksiriviset puvut ja ruudulliset takit olivat suosittuja. 20-luvun miehillä oli kammatut, öljytyt hiukset, taskuliina, upslaakit eli käänteet housuissa, solmuke ja hattu. Miesten esikuvia olivat mm. Fred Astaire.


The Great Gatsby (Kultahattu) on yhdysvaltalaisen kirjailijan F. Scott Fitzgeraldin kuuluisimpia romaaneja (1925). Romaani on tarkka kuvaus jazz-aikakaudesta ja tapahtumat sijoittuvat New Yorkiin. Sata vuotta sitten rikas Jay Gatsby pitää kaikkien aikojen juhlat kartanossaan. Jos et ole vielä lukenut kirjaa suosittelen. Toki kirjasta löytyy myös ihanan Leonardo di Caprion tähdittämä elokuva vuodelta 2013 ja neljä muutakin elokuvasovitusta.



Silja Serenaden The Great Gatsby Cruise -shown on tehnyt Show-On Productions, jonka takana ovat ilma-akrobaatti Gengis van Cool ja laulaja Viktoria Ståhl. He ovat kasanneet 15 esiintyjän ryhmän puolen vuoden etsimisen jälkeen tähän Siljan showhun. Esityksessä on mukana myös burleskitaiteilija Louise de Ville. Esiintyjäryhmä on kansainvälinen ja mielestäni erittäin taitava.



Lavalla on menoa ja meininkiä koko ajan! Riehakasta musiikkia, vauhdikasta tanssimista, huikeaa rullaluistelua, akrobatiaan ja burleskikaunotar isossa shampanjalasissa. Lavan rekvisiitta on ajan henkeen sopiva ja puvut näyttäviä. Viktoria Ståhlin laulu lumoaa ja saksofonisti on todella hyvä.



Starlight yökerhossa esitettävän The Great Gatsby Cruise -shown lisäksi myös Promenadella koetaan makupaloja esityksestä. Näimme eilen valtavien katossa roikkuvien kattokruunujen kanssa taiteilevia taitavia tanssijoita ja kuulimme Viktoria Ståhlin esittävän upean Sian Chandelierin.

Akrobaatteja voi nähdä myös ajelemassa isopyörillä eli velosipedeillä "Arvoisa herra ja kaunis rouva, tulkaa katsomaan illan esitystä. Ilmainen sisäänpääsy!" Myös muu Siljan henkilökunta on asustanut itseään 20-luvun henkeen teeman mukaan.



Silja Serenade on laivana nyt täysin uudistettu. Yökerhon nimi on nykyään Starlight ja se on modernisoitu. Myös yökerhotilan keulabaari on uusi ja nimekseen se on saanut Sea View Lounge. Täällä päästä katselemaan ihan paraatipaikalla merimaisemaa.

Fine dining -ravintolan nimi Bon Vivant on säilynyt mutta tilat on remontoitu tähän päivään. Ravintolassa on jännä lehtikuvio, joka toistuu mm. metallinhohtoisena tapeteissa ja takaseinän metallisessa taideteoksessa. Viinibaari on saanut valkoisen kivimäisen pöytätason.

Grilliruokaa tarjoava El Capitán -ravintola on myös muuttunut täysin. Tummia kuparin sävyjä, konjakinvärisiä verhoiluita, modernit tuolit, leditakka ja jänniä valaisimia. Tunnelmaa ja hyviä grilliherkkuja.

Laivan peräosan uudistetusta Sea Port Pubista näkee nykyään myös ulos merelle. Iso plussa ja tila on minusta paljon avarampi kuin ennen. Myös hyttiuudistus on saatu nyt kokonaan tehtyä.

Silja Serenade sai telakoinnin aikana myös maasähkövalmiuden. Kun ollaan satamassa voidaan laivan moottorit kytkeä maasähköön ja näin päästöt sekä myös meluhaitat vähenevät. Silja Symphonylle tehdään vastaavat muutokset tammikuussa 2019. Lisää uudistuksista voit lukea tästä.


Kiitos kutsusta tulla vierailemaan uudistettuun laivaan! 
The Great Gatsby Cruise -show oli huikea!

16 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää tuo Siljan uudistus. 20-luvun pukeutumistyyli on kyllä kaunis, ei ehkä ihan nykyajan arkipukeutumista, mutta juhlapukeutumisena täydellinen. Uudistunut Bon Vivant täytyy testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän itse 20-luvun rennosta tyylistä ja hapsuhameista sekä otsapannoista. Olen odottanut, että saisin kutsun johonkin Gatsby ajan juhliin niin saisi pukeutua ja laittautua ihan huolella. Wink wink! Bon Vivant on varmasti myös makuelämys ja testattava toki kun pääsee laivalla ihan oikeasti risteilemään.

      Poista
  2. Me ie olla oltu vuoteen missään...Siksi onkin kiva taas päästä menemään. Serenadea jo hiukan kaipaan :) Ihan meidän lempparilaiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt varaamaan risteily teidän lempparilaivalle :) Itse mietin tässä kuumeisesti menenkö Tallinnaan vai Ruotsiin risteilylle ennen joulua vain fiilistelemään joulun aikaa.
      Itse ole aina myös pitänyt sekä Seranade että Symphony aluksista. Kivaa, että myös tällaiset showt!

      Poista
  3. Show näyttää vauhdikkaalta. Olisi olltu kiva nähdä, mutta aikataulut eivät vain antaneet eilen myöten osallistua. Laivaelämää saan kuitenkin kokea riittämiin lähipäivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Show oli todella vauhdikas! Siinä vaiheessa kun rullaluistelija mies kiinnitti naispartnerinsa niskalenkillä itseensä ja alkoi vimmattu pyöriminen teki mieli laittaa silmät kiinni hetkeksi. Todella upeaa vartalonhallintaa ja taitoa monissa numeroissa. Tanssijat olivat myös äärimmäisen taitavia.

      Uskon, että näet shown kyllä ;) ja saat myös laivoista ja matkailusta ihan tarpeeksi :D

      Poista
  4. Ihan mahtavan näköinen show, tuo olisi kiva nähdä! Siljan laivat on kyllä upeita ja nyt tämä laiva on vielä entistä upeampi.
    Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Show oli todella näyttävä ja vauhdikas myös :) Ihanaa, että tällaista taidokasta esitystä voi katsoa samalla kun matkaa Ruotsiin. Minulle tuli vähän matkakuume päästä Tukholmaan pitkästä aikaan. Kivaa iltaa Outi <3

      Poista
  5. Teatterissa ei olekaan tullut käytyä pitkään aikaan. Tämä postaus innostutti minutkin ja varasin liput teatteriin. Kiitos upeista kuvista ja mukavasta esittelystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teatteri, erilaisest showt ja näytelmät kyllä piristävät kummasti. Kiva jos sain sinut innostumaan ja varmaan liput. Varmasti nautit :)

      Poista
  6. Oi mikä 20-luvun tunnelma kuvista puhkuu. Show oli varmasti näkemisen arvoinen. Kiva, että tällaisia upeita showesityksiä järjestetään laivoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi :) Koko show oli NIIN autenttisen oloinen pukuja, asusteita ja meikkejä myöden. Oli ilo katsoa näin taitavia esiintyjiä ja tähän oli kyllä panostettu. Laivalla on aikaa matkustaessa katsella myös korkeatasoista viihdettä. Kiva kun vierailit blogissani!

      Poista
  7. Hienoja kuvia upeasta showsta! Risteilykuumetta pukkaa täälläkin.
    Ehkä ensi kerralla tunnistan sinut, jos satumme joskus samaan tapahtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) Toivottavasti ensi kerralla tunnistamme toisemme kun ollaan samassa tilaisuudessa.

      Poista
  8. Kauniita kuvia ja ihana tunnelma näissä! :) Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, kiva olisi päästä katsomaan esitys ihan livenä. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla😊 kuviin ei saa vangittua kuin hetken mutta kiva jos tunnelma välittyy niistä. 20-luvun puvut olivat myös upeita. Joulunodotusta❤

      Poista