marraskuuta 24, 2018

Pikkujoulu humua, kirjajulkkarit ja muuta sekalaista viikon varrelta


Tasan kuukauden kuluttua on jouluaatto ilta! Mihin ihmeeseen tämä marraskuu on oikein sujahtanut? Minusta tuntuu, että juurihan marraskuu vasta alkoi verkkaisen matelunsa ja viikon kuluttua kuukausi on taputeltu. Toisaalta tämähän on superhyvä juttu koska kohta voin aloittaa jo jouluvalmistelut ihan luvan kanssa! Olenhan pyhästi julistanut täällä blogissa, että ennen joulukuuta ei joulupostauksia ilmesty. Pakko myöntää, että parissa joulutilaisuudessa olen jo käynyt mutta niihin palataan myöhemmin....


Ensimmäiset pikkujoulutkin on jo vietetty. Eilen meillä oli työpaikan virallinen "Lillajul kväll", jonka aloitimme herkuttelemalla ravintola Ragussa Ludviginkadulla. Jo pöytään kannettu, Ragun omassa keittiössä leivottu leipävalikoima sai makunystyrät virittäytymään illan makuihin. Ragun parmesaanimuffinssit olivat taivaallisia!

Alkupalaksi tarjottiin hiillostettua kampasimpukkaa, curryaiolin, pikkelöityä omenaa ja kyssäkaalia. Seuraavaksi saimme eteen suljetut hillopurkit, jotka oli lupa avata kaikki yhtä aikaa. Purkista nousi vieno leppäsavu! Tuli jännä fiilis, että olisi istunut nuotiolla. Purkissa oli kirsikkatomaatteja, basilikajugurttia, savustettua Mozzarellaa ja manteleita. Pääruoaksi nautimme paistettua siikaa, tattari-juurespannukakkua, siianmätiä ja savusimpukkakastiketta.

Jälkiruoka oli myös tajunnan räjäyttävää! Tyrnisorbettia, lakritsi-valkosuklaanamelakaa ja fenkolimarenkia. Ragu ei petä koskaan ja sen hienostunut sisustus on todella tyylikkään kaunis. Lisäksi ruokalajeissa oli esimerkillisesti otettu huomioon minun manteli-omena-selleri-pähkinä allergiani.



Seuraavaksi siirryimme sitten Aleksanterinteatteriin Bulevardille täyden kuun loistaessa taivaalla. Moni muitakin pikkujoulun viettäjiä oli selkeästi liikkeellä ja varmasti nyt kuluva viikonloppu on yksi vilkkaimmista pikkujoulujen viettämisen ajankohdista. Meille olisi luvassa parituntinen show!


Showhat drag-show on Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen 20-vuotisjuhlashow. Äärimmäisen viihdyttävä kokonaisuus, jossa ei todellakaan oltu säästelty paljeteissa, juhlamekoissa ja peruukeissa. Ihan huikeita hahmoja Paula Koivuniemestä, Sannin sekä Alman kautta Kaija Koohon. Hauska 90-luvun osuus, jossa mukana viuluaan vinguttava Linda Lampenius, Movetron, Neon2 ja monta muuta hulvatonta hahmoa. Ja totta kai myös maailmanluokan tähtiä Adele, Jennifer Lopez, Tina Turner, Whitney Houston, Celine Dion muutamia mainitakseni.

Ja kaikille naislukijoille vinkkauksena, että StepUpin miestanssijat olivat aika kuumia "uusissa tonttuasuissaan". Mieslukijoille vinkkaan, että Oskun ja Jarkon tätimiessääret ovat muuten niin sorjat, että harvoilta naisiltakaan sellaisia löytyy. Tästä showsta ei todellaan puutu vauhtia!


Viikon löytö oli ehdottomasti Iso-Roban Fidasta mukaan tarttunut ihana, jouluisen punainen, japanilainen teepannu ja puiset, koristellut syömäpuikot. Yhteensä näistä ihanuuksista jouduin pulittamaan peräti 2,50€. Ei paha sanoisin! En viettänyt Black Fridayta mutta olkoon nämä nyt sitten minun "viikon ostokset". Itse asiassa koko "mustan perjantain" mainostaminen sai minut vähän ärtyneeksi. Ja moni kauppahan oli venyttänyt tarjoukset ihan viikon mittaiseksi. Toisaalta perjantaina oli myös "Älä osta mitään -päivä" joten kulutushysterialle oli myös vaihtoehto.



Keskiviikkona olin Annin ruokakirjan 2- julkistamistilaisuudessa. Otavan kustantama radio- ja tv-juontaja Annin ruokakirja on mutkatonta ja maukasta kotiruokaa täynnä. Saimme julkkareissa maistella "Fetapesto-sandwicheja" ja "Itsenäisyyspäivän ruisnappeja". Tarjolla oli myös Annin "Maailman helpoin ja oudoin mandariinikakku", joka oli ihan älyttömän hyvää. Omnomnom!

Annin ruokakirja on myös visuaalisesti erittäin kaunis. Niclas Mäkelän valokuvat ovat herkullisia. Emmi Kyytsönen (graafinen suunnittelu) ja Jenni Kiviniemi (taitto) ovat tehneet myös upeaa työtä. Kirjaa selaillessa tulee jos nälkä! Löysin kirjasta on muutamia reseptejä, jotka menevät kokeiluun.


Tilaisuuden viinit olivat Jacob Creekin ja tarjolla myös alkoholitonta viiniä. Sain Annin nimikirjoituksen omaa keittokirjaani, joten katsotaan saanko aikaan yhtä kauniita annoksia kuin Annin ruokakirjan kuvissa. Tosin Anni lohdutti meitä etteivät hänenkään tuotoksensa aina näytä kauniilta mutta maistuvat hyviltä :) Ihana Anni!



Vaikka alkuviikko oli harmaan sumuinen niin keskiviikkona sitten paistoi aurinko ja kaikki näytti niin ihanalta. On se jännä miten suuri vaikutus auringonvalolla on omaan mieleen ja vireyteen myös. Haaveilin koko työpäivän, että ehdin saada kuvan auringonlaskusta mutta ainoa kuva tuli sitten napattua Lauttasaaren sillalta kotiin ajaessa. Kohden auringonsiltaa ja kotiin tässä ollaan jo  huristelemassa sekä kävelylenkille russeliriiviön kanssa...


Viikon naurut sain uudesta Aku Ankasta, jossa oli teemanumero JVG:n tarina. Lehdessä ovat Kare ja NilleNalle, jotka muodostavat JNE-yhtyeen. Kari Korhosen taiteilema tarina pyörii urheilun parissa sillä ovathan nämä räppäripojat viettäneet paljon aikaa juuri urheillen musiikin lisäksi. Enempää tarinasta en paljasta vaan kehotan hankkimaan uuden Aku Ankan omaksi. Ihan hulvaton!


Sellainen viikko minulla. Miten ruudun toisella puolella?
Onko jo pikkujouluiltu vai juhlahumut vasta tulossa?
Mukavaa lauantai iltaa kaikille!

Anni ruokakirja 2 saatu pr-näytteenä. 

6 kommenttia:

  1. Ragu on ihana, se leipävalikoimakin on ihan uskomaton. Meillä firman jouluillalllinen on vasta joulua edeltävällä viikolla, enkä edes tiedä vielä missä.

    Yllättävön nopeasti tämä marraskuu on kierähtänyt loppusuoralle. Parasta on tietysti ollut Klasun kotiinpaluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ragu on superihana jo paikkana ja ruoka taivaallista! Sinulla on sitten jännät paikat kun pikkujoulupaikkaa ei ole vielä kerrottu...

      Marraskuu on mennyt ihan siivillä. Minulla oli "must to do" -listalla vaikka mitä mutta puolet vielä tekemättä. Jaksaa jaksaa - ehtii ehtii!

      Onneksi Siippa on taas takaisin ♥

      Poista
  2. Sinulla on ollut toimelias ja ihanan maukas viikko. Täällä viikko meni tentteihin lukiessa ja valmistautumassa. Nyt ne ovat onnellisesti ohi ja eilen oli vihdoin jo hiukan aikaa siivota kotona. Meillä kävi myös pieniä vieraita, joten päivä oli lähes täydellinen.

    Olen oikein hämmästynyt, kun itse en ole vielä yhtään oikeastaan joulutellut ja ollaan jo näinkin pitkällä marraskuussa. Mutta kun ei ole ollut fiillistä eikä edes aikaa joulutteluun, niin eihän sitä silloin ole voinut joulutella. Eipähän ainakaan ehdi kyllästyä jouluun, kun aloita sitä liian aikaisin.

    Kivaa sunnuntaita Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikko oli aika pitkälle minun normiviikkoni eli tekemistä kyllä riittää eikä kaikkea edes aina ehti tehdä vaikka haluaisi. Pimenevät iltapäivät ovat harmittavia kun valokuvaamiselle jää päivisin niin äärimmäisen vähän aikaan jos sitäkään kun harmaat pilvet ovat taivaalla.

      Ihanaa kun teillä on ollut pikkuvieraita. He varmasti jo odottavat joulua... ♥

      Minähän en ota kotiin esille mitään jouluun liittyvään kuin jotain pientä ensimmäisen adventin tienoilla. Meillä joulu puolestaan jatkuu loppiaiseen tai oikeastaan Nuuttin saakka.

      Tsemppiä opiskeluihin ja kivaa uutta viikkoa Krisse ♥

      Poista
  3. Ihana viikko sinulla on ollut, kaikkeen kivaan olet päässyt osallistumaan!
    Viime viikolla tein tosi pitkiä työpäiviä aina perjantaille asti, jolloin jouduin luovuttamaan ja menemään lääkäriin. Nyt olen siinä kunnossa, että olo alkaa olemaan voiton puolella, vaikka en vielä huomennakaan töihin pääse. Lepoa ja teetä siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ viime viikko meni ihan siivillä kun olin niin paljon kaikkea kivaa tiedoss.
      Voi tuota sinun ikävää sairastelua. Sitä taitaa nyt olla liikeellä ja tartunnan voi saada mistä vaan itselleen. Sinun täytyy nyt vain levätä etkä saa rasittaa itseänsi millään.

      Tsemppiä Outi ♥

      Poista