heinäkuuta 07, 2018

Villa Karhu asuntomessuilla hurmaa kierrätysteemalla


Porin asuntomessujen omaperäisin sisustus löytyy ehdottomasti Villa Karhusta. Tässä talossa kaikki on nimittäin kierrätettyä eli tavarat ovat jo toiselle ellei kolmannellakin kierroksella. "Rakkaasta kotikaupungistaan nimensä ammentava Villa Karhu on suunniteltu kuvitteellisen kolmihenkisen perheen tarpeisiin; kun punavuorelaisesta postiluukusta tipahtaa porilainen rakkauskirje, herää kaipuu entistä kotikaupunkia kohtaan uudestaan henkiin ja tarina Porin syleilyyn palaavasta paluumuuttajaperheestä on valmista." 


Asuntomessujen kohde 19 Villa Karhu on Kastelli-talot Oy:n puinen omakotitalo yhdessä tasossa ja neliötä löytyy 119m². Talon arkkitehti- ja pääsuunnittelija on ollut Kari Suonpää ja näyttelyasettaja Porin kaupunki. Pohjaratkaisultaan talo miellytti minua heti selkeiden tilajakojensa suhteen. Paljon avointa tilaa mutta makuuhuoneet suljettavien ovien takana omassa rauhassaan. Valoisa ja selkeä kohde! Talosta löytyy neljä huonetta, keittiö, kodinhoitohuone, sauna ja pihalla kahden auton autokatos sekä varasto.


Villa Karhun sisustuksen on tehnyt ihana sisustussuunnittelija Frida Steiner. Tämän kodin sisustusbudjetti on ollut huikeat 2000€! Luitte ihan oikein. Sisustukseen käytetyt kalusteet ja pientavarat on hankittu Suomen Punaisen Ristin Kontti-tavarataloista ympäri Suomea. Nämä tavarat on lahjoitettu Kontteihin ja joten tästä talosta voi hyvällä tuurilla löytyä vaikka joku tuttu esine. Viherkasvit ovat Huiskulasta ja työhuoneen karttaseinä on toteutettu yhdessä Tapetit.fi ja Alvar Carto kanssa.


Nostan Fridalle hattua, että hän pystynyt toteuttamaan kohteen näin mielettömän upeasti! On ihan varmasti ollut hauskaa mutta myös erittäin haastavaakin kerätä tavaraa kohteeseen. Jos kävelet sisälle sisustusliikkeeseen tai katsot heidän nettisivujaan sinulla on heti käsitys mitä on tarjolla. Kun keräät kierrätystavaraa sinä etsiä ja löydät mutta paljon työläämmin. Tässä projektissa on ollut äärimmäisen tärkeää selkeä visio ja fiilis mitä tavoitellaan ettei sisustus näytä "kirpputorilta" tai kuten Frida totesi pressipäivänä "mummolalta".


Olen itse kiertänyt erilaisia kirppareita, vanhojen tavaroiden liikkeitä, SPR Konttia, Fidaa, Kierrätyskeskusta ja lukemattomia muita paikkoja vuosia. Voisin väittää, että tähän "shoppailuun/etsimiseen" myös harjaantuu ajan kanssa ja silmä alkaa löytämään sieltä niitä "muiden romuja minun aarteita". Vein kerran kirpparille ystäväni, joka ei koskaan ollut aiemmin käynyt tällaisissa paikoissa. Hänen mielestään kaikki "näytti likaiselta, vanhalta ja rumalta" ja hän istui loppuajan kirppiksen kahviossa ja minä metsästin aarteita yksin :) Enkä väitä, että kirppareista kaikkien edes tarvitsisi innostua tai pitää niistä.


Jonkun entinen Lundia-hyllystö on saanut pintaansa uuden trendivärin ja sinne on kerätty juuri nyt niin haluttuja rouheita keramiikkapulloja ja -vateja. Itse rakastan värillistä lasia ja siitä Villa Karhuun oli sommiteltu monia kauniita asetelmia. Helena Tynellin keltainen aurinkopullo loisti kilpaa auringonsäteiden kanssa. Ja kun Porissa kerran ollaan niin eikös juuri Albert Edelfelftin Porilaisten marssi -juliste ole tänne kuin nenä päähän :) Alkuperäinen guassimaalaus vuodelta 1893 löytyy muuten Serlachius-museo Göstasta Mäntästä.Totta kai asunnossa näkyy myös vähän "marmoria" ruokapöydän kannessa ja edelleen kovin pinnalla olevia metallisävyjä kuparia ja messinkiä. Frida kertoi, että tämän ruokapöydän jalusta oli alunperin ollut krominvärinen mutta se oli projektin myötä saanut messinkisen sävyn itseensä. Kierrätyskalusteita on kiva myös tuunailla omaan makuunsa enemmän sopivaksi muistaen kuitenkin säilyttää esineen alkuperäisyys. Todella vanhoja antiikki- tai vintage-esineitä ei pidä mennä missään tapauksessa muuttamaan koska niiden arvo laskee tuunailuista ja esine menee täysin piloille.


Nauroin Fridalle miten samanlainen maku meillä on esineiden suhteen. Villa Karhussa on juuri niitä Made in USSR -leimalla varustettuja metallitarjoittimia kukilla, puinen värikäs kahvikuppi mustalla pohjalla ja maatuskakin hyllyllä. Tuli heti niin kotoisa olotila näistä! Tavarat muuten palautuvat Kontteihin asuntomessujen jälkeen joten joku onnekas saa ehkä ostaa jonkun näistä ihanuuksista itselleen. Minua jäi polttelemaan täällä todella moni esine...


Villa Karhu on kotoisa ja varmaan yksi syy siihen on se, että sen sisustus ei ole uutta. Kaikilla näillä esineillä olisi tarina kerrottavana jos ne osaisivat puhua. Tässä Fridan tekemässä sisustuksessa näkyy myös kerroksellisuus ja "eletty elämä". Vaikka itse aina ihailen hyvinkin vaaleita ja kliinisiä tiloja tunnen viihtyväni paremmin huoneissa, joissa on väriä ja "vähän eriparisuutta". Välttämättä koko kodinsisustusta ei tarvitse tehdä kierrätystavaroilla mutta ne antavat syvyyttä pienenä annoksena omaankin kotiini.♥ Kiitos Fridalle talon esittelystä messuilla ♥

26 kommenttia:

 1. Ihana värimaailma. Vihreä on niin mun väri. Oon juuri pohtinut makkrin muuttamista siihen sävyyn. Tosin se voi olla pitkä projekti. Mun sisustusinto päättyy aina ennen kauppaa. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on rauhoittava väri ja sopii moneen sisustukseen. Kerralla on minusta itsestäni vähän vaikea sisustaa eli "teen sisustusta paloittain". Päässäni on punainen lanka mitä haen mutta jos sitä ei heti löydy jatkan etsimistä mieluummin kuin teen kompromissin.
   Aurinkoa viikkoosi Katta :)

   Poista
 2. Tykkään, aivan ihanaa katseltavaa, jos hyllyt olisi vielä olleet pullollaan kirjoja, niin täydellisyyttä. Ihanaa värien iloittelua. <3

  Kivaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoista pidän itsekin ja niitä myös kuluvan. Itselläni kirjat ovat hyllyssä, joka on eteistilassa koska itse olohuoneen haluan taide- ja arkkitehtuurikirjoja lukuunottamatta pitää "kirjavapaana alueena". Tulikin mieleen, että kirjahylly kaipaisi järjestystä ja myös tomuttamista. Kirjat kun pahus vieköön keräävät tolkuttomasti pölyä.

   Aurinkoista viikkoa Tiia ♥

   Poista
 3. Ihanaa Marjo, että kävit meillä visiitillä ja mahtava kuulla, että makukin menee yksiin monien tuotteiden osalta :) Nähdään taas pian... meanwhile; mukavaa ja aurinkoista kesää sinulle, ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida ja sinä olet uskomaton sisustajavelho ♥
   Hyvää kesää ja josko me ensi syksynä saataisiin yhteinen valokuvauskurssiaika
   lyötyä lukkoon.... :D

   Poista
 4. Vau, upea tuo sisustus. Juu, kirpparit eivät ole kaikille ja siksi meille metsästäjille löytyy niin paljon upeita aarteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin Melissa, että pidät ♥

   Kirpparit eivät sovellu kaikille ja jos "ne eivät aukea" niitä on turha suositella
   ystävälle ostopaikaksi. Myös se säännöllinen kiertäminen voi ahdistaa jotain ihmistä.
   Minulle se taas sopii oikein nyvin.

   Aurinkoita viikkoa ♥

   Poista
 5. Frida on kyllä onnistunut täydellisesti sisustuksen kanssa. Muuttaisin tuonne heti, enkä vaihtaisi mitään toisenlaiseksi. Aivan ihana koti <3 ja vielä kierrätystavaroista. Tykkään kybällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frida on ihan käsittämättömän lahjakas! Villa Karhu on osoitus hänen pettämättömästä tyylitajusta ja värisilmästä.
   Aurinkoista viikkoa Outi ♥

   Poista
 6. Kiitos Marjo, huippua että pääsin kurkistamaan tähän hienoon kohteeseen kuviesi myötä. Tykkään, että kodissa näkyy elämä, tämä on taidokkaasti toteutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko itsellesi kun piipahdit lukemaan ja kommentoimaan.
   Arvasin myös, että sinä pidät siitä "että eletty elämä näkyy kodissa".
   Frida on osunut nappiin kohteessa ja ei todella ole "kulahtanutta kirppiskamaa" ja
   tyylikästä retroilua.
   Aurinkoista viikkoa Pirkko ♥

   Poista
 7. Aivan ihana idea sisustaa kaikki kierrätetyllä tavaralla! Tekee mieli lähteä itsekin kierrätyskeskukseen aarteita etsimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maailma hukkuu tavaroihin ja minusta on hyvä, että kierrätetään.
   Nyt sain SPR Konttiin shoppailemaan. Ties mitä aarteita löydät.
   Aurinkoista viikkoa Minna ♥

   Poista
 8. Vau! Frida on onnistunut täydellisesti!
  Ja tämä kumoaa hienosti sen, että upeaan sisustukseen tarvitaan paksu rahapussi.
  Luulen, että tästä kohteesta messukävijät saavat paljon ideoita, vaikka kaikkien tyyli ei olisikaan aivan samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä idealla päästää pitkälle ja aina ei sitä rahaa tarvitse olla paljon jos vain luovuutta ja intoa löytyy. Frida on huippu!

   Pressipäivänä kuului paljon kommentteja ja olisi kiva myös olla kärpäsenä katossa kuulemassa mitä messuvieraat tuumivat Villa Karhusta.

   Aurinkoa viikkoosi Riina ♥

   Poista
 9. Onpa upeaa, kun asuntomessuilla on taas värejä! Olen asunut ulkomailla viimeiset 20 vuotta ja kaikki asuntomessukohteet ovat enemmän tai vähemmän mustavalkoisia. Vaan ei tämä! Kivoja yksityiskohtia, väriä siellä täällä. Mä toivon, että monotonisesta musta-valkoisesta nyt päästään edes vähän eroon. Kiitos näistä kuvista. Asuntomessut ovat aina yhtä mielenkiintoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomessa vielä väriä löytyy ja nyt selkeästi ollaan menossa värikkäämpään suuntaa. Tai ollaan tehty jo parina vuotena. Vaatii rohkeutta käyttää värejä mutta ne kyllä piristävät myös.

   Asuntomessut ovat minusta kehittyneet koko ajan ja tätä oheistoimintaa on tullut myös kiitettävästi lisää. Ensi vuonna messut ovat Kouvolassa.

   Aurinkoista viikoa Johanna ja kiitos kommentistasi :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Olen NIIN samaa mieletä!

   Aurinkoista viikkoa Satu ♥ tsemppiä puutarhahommiin ja rapsuja Samulle!

   Poista
 11. Onpas upea kohde! Minulla on aikaa messuille vasta elokuun alussa, maltan tuskin odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva, että menet messuille. Et tule pettymään ja muitakin kohteita esittelen myöhemmin.
   Aurinkoista viikkoa Klara :)

   Poista
 12. Upeasti ja harkitusti toteutettu kierrätystavarasta tämä Villa Karhu. Nimikin sopivan enteilevä. Tuo lasien ja erilaisten vaasien käyttö luo omaperäisen ja läpikuultavan, avaran tilan.
  Onnistunut kokonaisuus ja millä budjetilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Sari!

   Frida on kyllä NIIN taitava ja kiertämällä Kontti-tavarataloja löytää kyllä paljon hyvää tavaraa. Asetelmissa oli punainen lanka ja vaikka niitä oli paljon se ei häirinnyt yhtään kun kaikki oli harmoniassa keskenään.

   Aurinkoista viikkoa Sari ♥

   Poista
 13. Frida on tehnut hienoa työtä.

  Kerroksellisuus on hyvästä, en voisi kuvitellakaan muuttavani asuntoon, jossa kaikki olisi uutta. Ehkä siksi monet upouudet asuntomessukohteet eivät ole puhutelleet minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frida on oikea sisustusvelho - respect! Sauli ja Jennikin olivat käyneet Villa Karhussa asuntomessujen avajaisten yhteydessä.

   Olen kanssasi samaa mieltä, että täysin uudet ja kliiniset ovat vähän tylsiä. Ihailen kyllä aina hyviä tilaratkaisuita uusissa taloissa mutta toisin sitten ehkä sisustuksella sitä "rosoisuutta ja elämää" taloon.

   Poista