heinäkuuta 05, 2018

Terveisiä Porin asuntomessuilta

Kohde 26 Talo Haltiatar

Terveisiä Porin asuntomessuilta 2018! Tulin pikaisesti piipahtamaan täällä blogin puolella ja jakamaan teille muutamia messukuvia fiilistelyä varten. Marjon matkassa Instagram Mystoryssa on highlight kuvia päivän osalta ja lisää postauksia on tulossa. Valokuvia reissulta kertyi reilu 700 ja askeleita päivän aikana tuli 11600! Sää Porissa oli aurinkoinen ja melkein hellelukemiinkin päästiin. 

Messualue rajautuu Karjarannan ja Kokemäenjoen väliin. Joelta tuuli onneksi vilvoittavasti päivän mittaan. Sää oli hieman painostava ja valtava sade alkoikin kun ajoin kotiinpäin. Karjarannan alue on liikkumisen kannalta helppo. Ollaan tasaisella jokirannalla joten korkeuseroja alueella ei ole. Talot on sijoitettu ruutukaava-arkkitehtuurin mukaan ja alue on erittäin helposti hallittavissa.

Kohde 13 Talo Lintula

Asuntomessualueelta löytyy erilaisia Porin murteella kirjoitettuja kylttejä ja opasteita. Hauskoja! Tässä lyhyt oppimäärä "Mu Pori o kaunis" -sanakirjasta. Jos vaikka kaffen kanssa ottaisit sen öörfiilan! Ja päädyt Räpsöön puolelle messupäivän lopuksi. 

Ei mittään  =  Nyt minun pitääkin jo lähteä. Oli mukava tavata ja nähdä taas!
fiirat  =  huimaa, olla sekaisin, juhlia
houniminen  =  ahmia liikaa
kloosut  =  nalkuttaa, haukkua
kreetupytty  =  kantelija
lankoki  =  lautakäytävä
pirrakoid  =  harmitella
Räpsöö  =  Reposaari
takatälläri  =  tavarateline
trykfeeli  =  painovirhe, virhe
öörfiila  =  korvapuustiKohde 20 Casakivi

Kohde 22 a Wienerberger Jokiduo

Porin asuntomessut ovat avoinna 6.7. - 5.8. Huomenna avajaiset juontaa Peter Nyman ja klo 10.30 rouva Jenni Haukio lausuu avaussanat. Ministeri Kimmo Tiilikainen pitää avajaispuheen. Lauantaina 7.7. artistivieraita messuilla Neljä Ruusua ja Remix. Koko lauantai päivä on täynnä erilaista ohjelmaa, joka kestää klo 23.00 saakka. Messualueelle pääsee sisään klo 21.00 saakka.


Kohde 33 Dekotalo Villa Vaski

Porilaisten viikko on 9. - 15.7. Viikolla on paljon tapahtumia mm. keskustelua paremmasta asumisesta, trendeistä ja tulevaisuudesta. Älykäs Pori 3.0 pohtii miltä Pori näyttää tulevaisuudessa. Dekon blogi-palkinnon luovutus, sisustustrendit 2018 ja Alvar Aalto kotisuunnittelijana.

Kohde 14 Goto Gloria

Naapurien viikkoa vietetään 16. - 22.7. Alueella asuntomessuasukkaat kautta aikojen - Reunion. Puolustusvoimien taistelunäytös ja SuomiAreena Goes Asuntomessut: Rakentaminen ympäristötekona.

Tulevaisuudenviikko on puolestaan 2. - 29.7. lupaa mm. keskustelun: Asuminen ja liikkumisen tulevaisuus. 26.7. pidennetty aukio-olo 21.00 saakka ja artistivieraana Elias Kaskinen.

Kohde 12 Sievitalo Kultakoivu 187

Hyvän arjen viikko 30.7. - 5.8. SuomiAreena Goes Asuntomessut: Asumisen tulevaisuus. Keskustelemassa Marcus Grönholm, ministeri Jari Lindholm ja seuraavan asuntomessupaikan Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Pidennetty ilta ja Mikael Gabriel sekä Remix.


Kohde 8 Jukkatalon Taimi

Ehdottomasti kannattaa hankkia Dekon suuri messuluettelo. Sieltä löytyy talojen osalta paljon hyödyllistä tietoa. Lisäksi lehti tarjoaa vinkkejä sisustajan ja herkuttelijan Poriin. Yyterissä olin miettinyt pistäytyväni tämän päivän messuilun jälkeen mutta aika vain loppui kesken. Yyteriin täytyy matkata joku toinen kerta kesällä. Ihana kesäpaikka!

Yyteristä löytyy asuntomessujen oheiskohde legendaarinen Virkistyshotelli Yyteri, joka on uudistettu. Muita oheiskohteita on Porin Teatteri, joka on peruskorjauksessa kunnostettu upeasti. Porin Teatteri on muuten Suomen vanhin suomenkielinen teatteritalo.

Karhukortteliin Porin keskustassa tuleva Asunto Oy Porin Otso on asuntomessujen kolmas kohde. Täällä pääsee tutustumaan yhteen jo valmistuneeseen asuntoon tässä korttelissa.

Kohde 16 Bunkkeri


Lisää messuista tulossa joten pysythän kuulolla!

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköistä, en tosin taida Poriin ehtiä tänä kesänä. Seurailen sen sijaan messuraporttejasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pori yllätti kyllä positiivisesti! Alue kompakti ja paljon kivoja ratkaisuja. Täytyy vain ehtiä perata noita valokuvia läpi ja tehdä postauksia sieltä. Harmittaa kun en ehtinyt piipahtaa Yyterissä mutta onneksi lomalla voi mennä sinnekin.

   Poista
 2. valitettavasti en päässyt tulemaan pressipäivänä. Olen menossa vasta seuraavalla viikolla katsomaan asuntomessujen antia. Meitä bloggaajia taisi olla liikkeellä enemmänkin...olis ollut vaan niin kiva nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi Satu kun et ehtiny pressipäivään mukaan. Olisi ollut todella kiva nähdä ihan livenäkin. Bloggaajia oli jonkin verran ja tuttujakin nähtiin. Fridan Villa Karhu on ihan super ihana!

   Poista
 3. Kiva taas päästä blogien välityksellä ihastelemaan messukoteja.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Outi :) Kun vaan ehdin niin saat lukea lisääkin ja katsella kuvia.
   Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 4. Porin asuntomessut voisi olla hyvä matkakohde. Jos ehditään ja mies innostuu niin mennään.
  Yyterissä pitää myös päästä uimaan ja katsomaan hiekkarantaa. Sinikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ehditte käymään ja saat miehen innostumaan ;)
   Paljon vinkkejä myös puutarhaan ja pihalle löytyy asuntomessuilta.
   Yyteriin täytyy itsekin vielä suunnata kun messupäivänä jäi väliin.
   Aurinkoista viikkoa Sinikka :)

   Poista