heinäkuuta 24, 2018

Porin asuntomessujen sisustuksen värejä ja materiaaleja


Minulta on toivottu koostetta Porin asuntomessujen sisustusten, värien ja materiaalien osalta. Kiitos teille ihanille lukijoilleni monista sähköpostiin tulleista kysymyksistä. Tein pienen yhteenvedon pohjautuen omiin havaintoihin helteisen messupäivän aikana Porissa. Lisääkin on vielä tulossa mutta luodaan ensin silmäys mitkä värit olivat pinnalla ja minkälaisia materiaaleja talojen sisustuksiin oli valittu.

Kohde 18, OPn Kotoisa 


Keltainen näyttäisi tulevan ja voimakkaasti. OPn Kotoisa -talon makuuhuoneen väri oli lähtenyt tuosta seinällä näkyvästä perheen omasta ikonista. Ikonin keltainen on kultaan taittava ja samaa sävyä näkyi myös makuuhuoneen tekstiileissä. Tässä makuuhuoneesta löytyy myös ihana vanha kampauspöytä niillä sivulle kääntyvillä peileillä. Kaunis menneiden vuosikymmenten takaa oleva esine toi kivan fiiliksen huonetilaan.

Kohde 20, Casakivi

Casakiven mustavalko-harmaa sävyisä olohuonetta oli rytmitetty mukavasti keltaisilla tyynyillä. Muuten hyvin harmonisiin sävyihin tuli erilaista hehkua leijonankeltaisesta, johon oli sotkettu myös okraa muutamissa tyynyissä. Jos vertaa pöydällä kulhossa oleviin hunajameloneihin oli messusisustuksissa nähtävät keltaiset intensiivisempiä ja enemmän sinappiin sekä ruskeaan/oranssiin vivahtavia. Ehkä vähän sellaisia savannivärejä

Kohde 21, Jokilammi


Syvää keltaista oli myös yhdistetty mustaan nahkaan ja siitä tuli jännä vaikutelma. Juuri tämä keltaisen sävy on jotenkin kuninkaallinen ja juhlavakin. Melko lähellä mattaisen kullan väriäkin. Huomaa myös tyynyjen pinnan rikkominen pienillä suikaleilla. Edelleen näkyi toki vielä samettiakin. Kiinnitin myös huomioon pintaa rikkovaan koho/painaumakuviointiin kankaissa.

Kohde 5, Herukka

Kohde 9, Jukkatalon Taimi


Vaaleanpunaisen, puuterin ja jopa pinkin sekä marjapuuron ja syklaaminkin sävyjä näkyi sisustuksissa. Jukkatalon Taimessa oli makuuhuoneessa maalattu "betoniseinä", jossa oli mukana samaa vaaleanpunaista, joka toistui myös liinavaatteissa ja sängynpäädyssä. Jos vaaleanpunainen on tullut pukeutumiseeni niin siirtyyköhän se myös kotiini? Tälle trendille en usko ihan heti lämpeneväni sillä olen sen kerran jo opiskeluaikoina tämän kokenut. 

Kohde 12, Sievitalo Kultakoivu 187


Kohde 5, Herukka oli omistanut yhden huoneen vaaleanpunaisen eri sävyille. Tässä talossa oli myös esillä runsaasti taidetta ja huoneet eivät noudattaneet perinteistä huonejärjestystä. Vaaleapunaisessa huoneessa oli jotain erittäin puhuttelevaa ja otin siitä monia kuvia. Yhden värin eri sävyjen kerääminen yhteen saa aikaan rohkean vaikutelma. Pidin tästä ja koin huoneen hyvin voimakkaasti. Moni muukin seisahtui katselemaan tätä "vaaleanpunaista unelmaa".

Kohde 5, Herukka


Kohde 5, Fiskarshedenvillan Pohjanvalo 


Kauniita vaaleita ja harmaan eri sävyjä näkyi myös paljon. Harmaa on turvallinen valinta ja toimii kaikkialla. Jos ollaan tarkkoja niin harmaa ei itse asiassa ole varsinainen värisävy, vaan se kuuluu värittömiin eli ns. akromaattisiin sävyihin. Harmaa ei ole siis spektrin väri eikä sillä ole mitään tiettyä aallonpituutta. Ja silti harmaasta löytyy peräti 256 erilaista sävyjä! Joten kyllä harmaissa riittää varaa valita juuri se omaan kotiin sopiva sävy :)

Kohde 11, Taloa Luvia


Jos harmaassa on mukana punaista väripigmenttiä saadaan juuri näin kaunista harmaata kuin Solid House Kotien makuuhuoneen tekstiileissä. Vaaleiden sävyjen ja harmaan yhdistelmä toimii aina ja luo myös hyvin rauhoittavan tunnelman. Tämä makuuhuone melkein kutsui minut uinahtamaan hetkeksi. Olisiko tuolla ihanalla rottinkisella sängynpäädyllä ollut myös vaikutusta...ja aikaisella aamuherätyksellä...mutta jätin silti testaamisen tässä sängyssä uinahtelusta.

Kohde 27b, Solid House Kodit

Palataan vielä myöhemmin Fiskarhedenvillan Pohjanvaloon tarkemmin mutta tässä pieni maistiainen sen harmaan ja vaaleiden sävyjen makuuhuoneesta. Hyvin harmoninen ja rauhallinen vaikutelma. Talo oli varsinainen namu!

Kohde 5, Fiskarshedenvillan Pohjanvalo 


Turkoosia, petroolinsinistä sekä muitakin eteerisiä sinisen sävyjä näkyi sisustuksissa. OPn Kotoisa kohteen olohuoneen värisävyt oli löydetty perheen taulusta. Kohteet, joihin oli sijoitettu myös sinne muuttavien asukkaiden omia tavaroita ja esineitä ovat minusta paljon eläväisempiä. Näissä sisustuksissa on mukana juuri sitä kerroksellisuutta ja syvyyttä, jota aina kaipaan. 

Kohde 18, OPn Kotoisa


Kohde 23, Luoto


Kohde 14, Goto Gloria


Asuntomessuilla näkyi myös yllättävän paljon nahkaa. En tiedä pitäisikö käyttää konjakinruskeaa vai kamelinruskeaa sanaa mutta nämä nahkasohvat, -tuolit ja -rahit olivat äärimmäisen kauniin ruskeita. Nahan värisävystä tuli joku mielleyhtymä myös 50-lukuun, jota muutenkin näkyi messuilla muutamissa paikoissa (tätähänkin palataan myöhemmin)

Kiinnitin huomioni myös Suomen Käsityönystävien kutomaan ja Pentagon Designin suunnittelemaan ryijyyn. Tässä nimittäin kohtaavat moderni muotoilu ja vanha perinteinen käsityötaito. Yhdistelmä toimii eli uudenlainen ryijy voi hyvinkin koostua kolmioista. 

Kohde 14, Goto Gloria


Kohde 15, Kastelli Viva


Olisiko messingin aikakausi jo ohi mennyt? Itselleni jäi se vaikutelma, että messusisustuksissa messinkiä vilahteli vain siellä täällä. Kromi näyttää tekevän paluuta ja myös musta. Messuilla näkyi jopa mustia keittiöitä ja mustavalkoisuuttaa myös sisustuksessa paljon.

Kohde 13, Talo Lintula

Mikä on sinun sisustuksesi pääväri? 
Mikä väri on sinun tehostevärisi sisustuksessa?
Oletko enemmän värien kuin mustavalkoisuuden ystävä?

Porin Asuntomessut ovat avoinna vielä 5.8. saakka.

18 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on alkanut tulla värejä. Värit vaikuttaa niin syvästi ihmisten mielenterveyteen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän myös siitä, että värit tulevat taas :)
   Ihailen aina hurjasti valkoisia koteja mutta luulenpa ettei itse viihtyisi niissä pitkään
   vaan sinne alkaisi ilmestyä väriä sinne tänne... :D

   Poista
 2. Ihania kuvia olet ottanut. Tässähän tuli ihan sisustus-kuume!Meillä pääväreinä aikalailla valkoinen ja harmaa, jota tehostettu lilalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tia :) Asuntomessujen pressipäivänä oli helppo kuvata kun liikkeellä oli normaalia vähemmän ihmisiä. Minulle iski messuilla useaan otteeseen sisutus-kuume :D

   Poista
 3. Ihana postaus! Nyt tarttui mukaan paljon sellaisia yksityiskohtia, joita en aiemmin ole blogeissa nähnyt aina kauniista rottinkisista sängynpäädyistä tuohon hurmaavan vaaleanpunaiseen tapettiin... Ja itse konjakinvärisen nahan ystävänä tämä trendi kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :)

   Messuilla oli paljon kivoja yksityiskohtia ja kunhan ehdin perata kuviani niin lisääkin on vielä tulossa. Mm. valaisinpuolelta pari namua!

   Rottinkista sängynpäätyä olen itsekin miettinyt. Tosin sitten tulee aina mieleen sopiiko koiratalouteen vain houkuttaako "jyrsimään". Tosin Minnie ei ole koskaan tuhonnut omia leluja ja petejään lukuunottamatta yhtään mitään.

   Konjakinruskea on upea väri väri!

   Poista
 4. Ihania kuvia. Mun kotona värit vaihtelevat ihan huoneittain. Ehkä harmaa ja ruskea ovat päävärejä. En ole kovin kova sisustamaan. Meillä mies hoitaa ne hommat enimmäkseen. :) -Katta /Arki(paska)ruokaa https://arkipaskaruokaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa, että teillä sisustus on miehen juttuja ja ruoka sinun. Näiden molemmat pääsevät toteuttamaan omia vahvuusalueitaan. Värit huoneittain kuulostavat myös mielenkiintoisilta :)

   Poista
 5. Jäin pohtimaan noita tauluja tuon sängynpäädyn päällä - eivät kai ole millään kiinnitetty? Itse pelkäisin, että tippuisivat niskaan joku yö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulut on varmasti siksi vain nojallaan siellä, että messutaloihin ei juurikaan saa kiinnittää mitään seinille ja tehdä reikiä uusiin seiniin. En minäkään usko, että taulut pysyisivät tuossa itsestään ilman kiinnitystä.

   Poista
 6. Olen värien ystävä, minkä varmaan jo tiesitkin. Jos katselee meidän olohuonetta, on pääväri harmaa ja tehostevärinä toimii turkoosi ja luonnonvalkoinen. Meidän keittiö on pastellinvärisine yksityiskohtineen aika vaalea, paitsi melkein kolme metrinen ruokapöytä on musta.
  Asuntomessujen kodeissa tykkäsin siitä, että värien käyttö on lisääntynyt. Harmaa ja keltainen näyttävät todella kivoilta yhdessä.
  Mukavaa tiistaita Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän sinut Outi värien ystäväksi :) ja se on kuule erittän hyvä juttu!
   Turkoosi näyttää teidän kodissa ihanan pirteältä. Luonnonvalkoinen toisaalta rauhoittaa värikkyyttä toisaalta tekee siitä myös pehmeämmän.
   Keltainen iski minuunkin messuilla ja lujaa.
   Aurinkoa päivääsi :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia paljon! Laitoin tuonne omaan blogiin kuvan ihanasta hemmottelupaketti-voitostani sun blogiarvonnasta. Kiitos siitä vielä miljoonasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :) Kiva, että paketti tuli perille ja blogipalkinto oli sinulle mieluinen. Olen jo kerran aloittanut kommentoimaan sinun blogiin mutta sitten tuli keskeytys (puhelu varmaan) ja homma jäi kesken.
   Kivaa alkavaa viikonloppua Aikku :)

   Poista
 8. Itseltä jäävät nämä(kin) asuntomessut väliin joten kiitos kuvista! Hienoa, että värit ovat palaamassa sisustukseen ja kiva on ollut nähdä myös se, että kaikki kodit eivät ole saman kaavan mukaan sisustettuja! Samoin tykkään siitä, että erilaiset puun sävyt saavat taas näkyä kodeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Lady - kiitos kauniista sanoistasi! Ymmärrän hyvin ettei kesällä voi ehtiä kaikkiin tapahtumiin ja asuntomessuista on tehty paljon postauksia joten ihan varmasti antia saa myös netin kautta ja ideoita myös.

   Puusävyjen näkyminen on kiva juttu minustakin ja totta kai myös värien lisääntyminen.
   Aurinkoa päivääsi Lady <3

   Poista
 9. Todella kauniita sisustuksia. Minuun kolahti tällä kertaa erityisesti nuo vaaleanpunaiset sävytykset, oliskohan kesäfiiliksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, että sinuunkin vaaleanpunainen kolahti :) Taidamme molemmat olla vähän kesäfiiliksissä :D

   Poista