joulukuuta 02, 2016

Instrumentariumissa valitsemassa 1€ kehyksiä!

Postaus on tehty yhteistyössä Instrumentariumin kanssa. 

Luettuasi otsikon mietit varmaan, että nyt olen seonnut lopullisesti tai tehnyt pahemman luokan kirjoitusvirheen kun julistan, että Instrumentariumista saa yhdellä vaivaisella eurolla itselleen silmälasikehykset. Eihän yhdellä eurolla saa edes kahvikupillista? Luit kuitenkin ihan oikein ja aikuisten oikeasti tämä on siis totisinta totta! Instrumentariumeissa kautta Suomen on käynnissä varsinaiset kehysten hulluthintapäivät niin kauan kuin näitä merkkikehyksiä liikkeissä riittää. 


Päätin suunnistaa itse tuohon Sellon kauppakeskuksen Instruun katsastamaan mitä minä löytäisin sieltä eurolla. BID2016 tapahtumassa olin sovitellut niitä mustia kissansilmäkehyksiä mutta mietiskelin, että sopisivatko kasvojeni muotoon ehkä mahdollisesti myös hieman erimuotoiset kehykset? Kasvoni ovat pitkänomaiset ja hieman kulmikkaat. Toisaalta myös otsatukka vaikuttaa kehysteni istuvuuteen kasvoillani. Minulla on siniset silmät, tummat hiukset ja olen pitkä. Kehyksissä voisi olla myös ehkä värejä. Olin pukeutunut melko värikkäästi kyseisenä päivä joten kaipasin myös kasvoilleni värikkyyttä. Näillä reunaehdoilla löysin kuusi pari erilaisia kehyksiä ja sitten soviteltiin.


Versacen kehyksissä minua puhutteli niiden jännän muodon lisäksi kilpikonnaväritys. Virallisesti tuo väri on Havanna mutta minulle tämä keltaruskean+mustan sekoitus on kilpikonnaväritys. Nämä kehykset olivat vähän 50-lukua mieleentuovia mutta niissä oli myös jotain "harrypottermaisuutta". 


Calvin Kleinin meripihkanväriset kehykset olivat tosi pirteät ja niiden väri oli lähes sama kuin Lindexin syyskauden paidassani oleva. Löysin tämän petroolin värisen kukkapaidan/tunikan ihan sattumalta  "viimeinen mahdollisuus" alerekistä kun hain sukkahousuja alkusyksystä. Vaikka olen kesäihminen minulle sopivat myös maanläheiset syysvärit, jota näissä kehyksissä myös oli. 


Guccin kehykset olivat myös yllätys-yllätys kilpikonnanväriset mutta kulmikkaat ja paljon matalammat malliltaan. Nämä kehykset tekivät minusta heti paljon virallisemman näköisen vai mitä tuumitte? Nämä silmälasikehykset eivät todellakaan ole sidottu mihinkään aikakauteen vaan ne ovat klassisen iättömät mielestäni. Näytin asialliselta ja uskottavalta. 


Instrumentarium ystävällinen henkilökunta ja ihana optometriaopiskelija Stiina auttoi minua täällä Instrun valtavassa kehysviidakossa. Optometristi, jonka tunnemme paremmin ammattinimikkeellä optikko tuottaa näönhuoltopalveluita ja toimii näkemisen asiantuntija. Stiina suorittaa siis näöntutkimuksia, määrittää, määrää ja sovittaa silmä- ja piilolasit sekä heikkonäköisten apuvälineet.   


En varsinaisesti juuri koskaan käytä punaista omassa pukeutumisessani kuin ehkä jonain pienenä yksityiskohtana mutta halusin valita muutamia kehyksiä, jotka olisivat räväkänpunaisia. Minulla voi olla kyllä punaista asusteissa - käsilaukku, sukkahousut tai kengät. 


Calvin Kleinin hieman kissamaiset kehykset sopivat jotenkin harvinaisen hyvin sinisiin silmiini. Ne olivat myös pirtsakat ja näytin mielestäni iloiselta ne nenälläni. Punainen väri on kaunis silloin kuin on punatut huulet ja kynnet mutta kävisikö tämä sitten murrettuun huulipunaan? Rajoittaisiko punainen muuta pukeutumista ja sopisiko se kaikkiin tilaisuuksiin?


Tässä ovat sovittamani kehykset ja kaikki nämä ovat siis yhden euron hintaisia! En muistanut katsoa mitä näiden lähtöhintaa oli mutta netin perusteella 150-300€ välillä merkistä riippuen. Oikeat mallit ja koodimerkinnät otin kyllä tunnollisesti ylös paperille mutta hinta unohtui siinä sovitushuumassa. 


Ralph Lauren kehyksissä oli myös punaista itse linssien kehysosissa mutta sangat olivat tummansiniset. Aika hauska yksityiskohta mielestäni! Osittain kulmikuutta mutta myös korkeutta enemmän kuin Guccin vähän vastaavissa. Bloggaajalle tuli jo sovittaessa vähän kuuma joten hiukset ylös nutturalle nopeasti niin jaksoi taas sovitella. 


Burberryn kehykset olivat ehkä osittain vähän oranssiin vivahtavan punaiset. Hyvin hillityt ja niiden sankaosat olivat kaikkein ohuimmat sovituista malleista. Eivät ehkä aiheuttaneet minusta mitään mielleyhtymää tiettyyn tyyliin ja vaatetukseen mutta väri oli todella kaunis. 


Mitä mieltä te olette valitsemistani kehyksistä? Mitkä sopisivat kasvoihini parhaiten? Tai minkä silmälasien tyyli olisi minulle ominta teidän mielestänne? Onko joku malli ihan "just se oikea" tai joku toinen minulle "ei jatkoon" niin kertokaa rohkeasti :) Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tuumitte ja kommenttinne ovat enemmän kuin tervetulleita. 


Jos silmälasien vaihtaminen ja hankinta on ajankohtaista kannattaa pistäytyä Instrumentariumin liikkeissä katsomassa mitä kehysmerkkejä löytyy sinua lähinnä olevasta pisteestä yhdellä eurolla. 

22 kommenttia:

 1. 1 tai 3! Kaikkihan nuo sulle sopii. Itsekin kävin pokia testailemassa ja ihastuin noihin Calvin Kleinin punaisiin pokiin.
  Mukavaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi♥ Ihan pyöreät kehykset nenällä näytän kyllä ihan "harrypotterilta" :D Sinulle varmaan sopii myös punaiset kehykset hyvin. Hyvää maanantaita!

   Poista
 2. Mä sanoisin että numero 3, hillityt mutta silti näyttävät. Istuvat sun kasvoihin äärimmäisen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu♥ Numero 3 Gucci oli kyllä aika nappi mun nenällä ja näytin niin uskottavalta. Mukavaa päivää Satu!

   Poista
 3. 1 tai 3. Punaisista parhaat olivat viimeiset. Riippuu tietysti niin paljon muista asusteista miltä värikkäät pokat näyttävät. 3 oli ehdottomasti kuitenkin tyylikkäin ja monikäyttöisin malli. Eikö ollut yhtään sinertäviä pokia? Veikkaan, että ne olisivat sopineet myös hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina♥ Kyllä sinertäviä pokiakin löytyi mutta jotenkin minua tuolla kertaa puhutteli nämä värit. Se on ihan totta, että kovin värikkäät kehykset saattavat rajoittaa muuta pukeutumista. Mukavaa maanantaita!

   Poista
 4. Ehdottomasti Gucci nro 3! Kehysten muoto sopii kasvoillesi ja ruskea kontrastiväri korostaa silmiesi sinisyyttä. Huomaatko kuinka silmäsi näyttävät entistä kirkkaamman siniseltä? Ja onhan italialainen aina italialainen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annina♥ Gucci ja Italia - mi piace! Kehysten muoto on kyllä aika bueno. Ja eihän Italia-faniudesta pääse eroon...
   Hyvää maanantai päivää!

   Poista
 5. Ihania kehyksiä, sinun kasvoihin sopii näköjään hyvin eri malliset kehykset, nuo 3 on ehkä hillityimmät, mutta kivat on nuo punaisetkin, jos ei linssien hinta olisi niin korkea, olisi ihana omistaa monet kehykset, mielialan ja asusteiden mukaan voisi sitten vaihdella. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari♥ Kuten tuolla aiemmin totesin jossain kommentissa niin ihan pyöreät kehykset eivät minun kulmikkaihin kasvoihin istu. Punaiset ovat kyllä hurjan pirteät. Se on ihan totta, että olisi kiva omistaa useita kehyksiä ja sitten aina päivän fiiliksen mukaan uudet nenälle keikkukaan.
   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Upeita prillejä ja voi vitsi näytät upealta, wau! Kivaa viikkistä Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia♥ Sattui olemaan hyvä kuvauspäivä...
   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Lumo♥ Noissa kehyksissä näytän vähän designer/suunnittelijalta... :D ja muoto on kyllä iloinen.
   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 8. Siis nyt on kyllä uskomaton ale! Ykkönen ja kakkonen oli minun suosikkejani.
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina♥ Olet ainoa, joka peukuttaa myös kehyksille 2. Niissä on kyllä upean meripihkan sävy.
   Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 9. Ei pahat mikään näistä :) Itsekin ajattelin mennä kokeilemaan noita 1 euron kehyksiä. Saas nähdä löytyykö yhtään noin hyvää itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cride ♥ Me ihmeessä sillä ainakin Sellossa oli todella isot valikoimat hyviä merkkikehyksiä. Ihan varmasti löydät :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 10. 2:t tai 3:set. Nuo punaiset oli kaikki vähän liian hyökkäävät kasvoilta. Mallitaan ehkä 3:t parhaimmat. Itse laitoin Instrusta Lokakuussa 2:t lasit,mustat ja murretut ruskeat. Nyt Marraskuussa euron pokista löysin punasävyiset. Nyt taas pyörittelen neljiä laseja. Kaikki olivat erilaisia kuin tottunut, mutta sopivat silti kuin nenä päähän. Miksipäs ei välillä pois omalta mukavuusalueelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KooKoo ♥ Punaiset talvikasvoilla (lue: olmi, joka ei ole aurinkoa saanut kuukausiin) saattavat kyllä olla hyökkäävät. Sinä olet shoppailut pokia oikein urakalla - hyvä hyvä. Se on muuten ihan totta, että rohkeasti vain erilaisia kehyksiä sovittelemaan.

   Poista
 11. Ilman muuta 3! Kaikki silti näytti hyviltä :)
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina ♥ Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti löysit omat pokasi...

   Poista