marraskuuta 30, 2016

La Maison - ranskalaista gourmet-ruokaa rennolla ja modernilla otteellaViime viikolla tein makumatkan Ranskan Bourgognen luomuviinialueille ravintola La Maisonissa Tehtaankadulla. Sain kutsun osallistua viini taisting iltaan tässä hurmaavassa gourmet ravintolassa suoraan Eiran sairaalaa vastapäätä. Vaikka La Maison tarjoilee ranskalaista gourmet-ruokaa on siellä ihanan rento ja moderni ote. Myös itse ravintolan interiööri ja upean rouhea punatiiliseinä puhuttelivat minua paljon ja tekivät paikasta vähän bistromaisen. Jänniä esineitä siellä täällä ja hieno kultakehyksinen peili, joka houkutteli ottamaan kuvan...La Maison on toiminut nykyisellä paikallaan reilun vuoden ja sitä ennen se oli nimellä La Petit Maison viereisellä Huvilakadulla vuosia. Ravintoloitsija Mari Kärkkäinen toivotti meidät ystävällisesti tervetulleiksi ja sitten käytiin istumaan kynttilöin ja valkoisin kukin katettuihin pöytiin. 


Ravintola La Maison jatkaa Ranskan viinialueiden esittelyä ja nyt ovat vuorossa Bourgognen luomuviinit 15.11. - 31.12. Tässä on muuten todella oivallinen joululahjaidea hyvästä ruuasta ja viineistä pitävälle perheenjäsenelle tai ystävälle. Vin Naturen Michel Palu on valinnut tarjottavat viinit ja ne ovat saatavilla yksinoikeudella La Maisonissa. Jouluruuan jälkeen voi hyvinkin maistua vähän erilaiset ja kevyemmät ranskalaiset herkut mukavassa ravintolamiljöössä. 

Ravintoloitsija Mari Kärkkäinen, Vin Naturen Michel Palu, Mirva Saukkola


La Maisonissa on Bourgognen luomuviiniviikkojen ajan mahdollista nauttia mielenkiintoinen kolmen Cremant de Bourgogne-viinin tasting hintaa 25 euroa. Kolmen viinin tasting sopii myös menun viinipaketiksi. Cremant-kuohuviinien tuottaja on Bruno Dangin. Bruno Dangin teki melko erikoisen ratkaisu 58-vuotiaana  jättäessään sukutilansa Champagnessa ja perustaessaan uuden viinitilan Bourgogneen. Uusi projekti on ekologinen eli Bruno haluaa elää ja tehdä viininsä luonnonmukaisesti siis luomuna. Uskalias teko mutta erittäin kannattava sillä Brunon ruokaviinit ovat lähestyttäviä, pyöreitä ja herkullisia. La Maisonin keittiöpäällikkö Paul Novistkyn oli laatinut ihan huikeita makuelämyksiä näiden Bourgognen luomuviinien seuraksi. Aloitimme annoksella, jossa oli punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia. Suussasulavaa ja tuo savustettu peruna! Todella jännä maku ja sopi hyvin yhteen punajuuren kanssa. 


Seuraavaksi eteemme tuotiin lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia. Ihanaa lohta, jota passionhedelmä tuki mukavasti.

Maistelimme seuraavia kuivia luomu valkoviinejä ruokien kanssa.

Bourgogne Blanc 2015, Chardonnay (biodynaaminen) oli hedelmäinen, raikas ja rapea maku hyvin sopusoinnussa tuoksun kanssa. Toinen luomuviini Les Combettes 2014, Chardonnay oli puolestaan kukkainen, hedelmäinen, runsas ja hienostuneen raikas. Pidin molemmista mutta ne olivat hyvin erilaisia ja antoivat ruualle toisistaan poikkeavan makuelämyksen. 


Ja koko aterian kruunasi lakritsikreemi, sitruunasorbetti ja paahdettua valkosuklaata. MUMS!

Salivastaava Oona Sipinen, Viljam Broas ja Paul Novistkyn.


Jos pistäydytte ravintolaillan aikana naistenhuoneessa niin kiinnittäkää huomiota näihin eläimiin ovissa...aika hauskoja hahmoja!

Shampanjamestari Toni Aikasalo.Kiitos ravintoloitsija Mari Kärkkäinen, Michel Palu ja koko La Maisonin henkilökunta upeasta parituntisesta hyvän ruuan ja Bourgognen luomuviinien maailmassa. Kiitos Mirva Saukkola tilaisuudesta. Tulen toisenkin kerran keväämmällä maistelemaan ja nauttimaan Tehtaankadulle 8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näytti herkulliselta ja oli myös sitä. La Maisonin ihana henkilökunta kruunasi vielä kaiken.

   Poista
 2. Tämä oli kyllä ikimuistoinen ilta. Ihana ravintola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seurasta ♥ Voiko illan paremmin viettää kuin hyvien ystävien, ruuan ja viinin kera. Ehdoton joululahja vinkki - wink wink!

   Poista
 3. Punajuuren ystävänä, punajuuriannos nosti kyllä veden kielelle. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse pitänyt aina punajuuresta♥ En uskalla syödä sitä vain lounasaikaan koska jos minulla on valkoinen paita ylläni siinä on ihan varmasti punajuuritahroja lounaan jälkeen.

   Poista
 4. Upean näköinen paikka. Tiili-ja kiviseinät kimpailevat ruoan kanssa.
  Ihanaa joulukuun ekaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on idyllinen ja "cosy" - ikään kuin sellainen ullanlinnalainen olohuone tila. Viihtyisä ja vähän hämyinenkin. Ruoka taivaallista ja palvelu 10+!

   Poista