joulukuuta 31, 2016

Vuosi vaihtuu kohta....juhlat alkakoon!


Tänään vietetään vuoden 2016 viimeistä päivä. Kello käy kiivaasti kohden keskiyötä jolloin hyvästelemme vanhan vuoden ja toivotamme uuden, uljaan vuoden 2017 alkaneeksi.
Miten kulunut vuosi sitten on sujunut itse kullakin? Omaan vuoteni on ollut täynnä hersyvää iloa mutta on siihen mahtunut myös suruakin. Olen saanut nähdä ja ennen kaikkea kokea huikeita elämyksiä kuluneen vuoden aikana. Bloggauksen saralla pääsin Mustana Hevosena yleisön suosikkikategoriassa mukaan loppuäänestykseen The Blog Awards Finland kisassa. Vaikka voittoa ei itse kilpailussa tullutkaan merkitsi jo pelkkä ehdokkuus minulle sitä, että olen jossain asioissa onnistunut bloggauksen kanssa. Sain vahvistuksen sille, että postauksiani luetaan ja ne herättävät mielenkiinnon palata blogini pariin toisenkin kerran. Kiitos vielä kerran teille kaikille ♥ Ilman teitä lukijoita ei blogiani olisi edes olemassa vaan höpisisin itsekseni ilman kannustavia kommenttejanne.


Olen myös ylpeä siitä, että vakinaisten ja blogiin palaavien kävijöiden määrä nousee koko ajan. En taida siis ollakaan mikään tähdenlento :) Toisaalta voin summata, että ilon vastapainoksi tarvitaan aina myös niitä vähän surullisempia hetkiä, jotta osaa arvostaa elämää ja ymmärtää sen ettei meidän aika täällä maapallon pinnalla ole rajaton vaan jossain vaiheessa täältä siirrytään ikuisuuteen. Muistot säilyvät mielessä ikuisesti ja niiden kanssa voi elää uudelleen sellaisia hetkiä, joita on tallentanut mielensä sopukoihin ♥ Vilkutan pilvenreunalle äidilleni ♥ 


Vuoden 2016 osalta on tulossa taas perinteinen kahden postauksen "pikakelaus" kohokohdista kunhan saan ne valmiiksi. Lupaan, että saatte pikku kertauksen siitä mihin Marjon matkassa mentiin ja päästiin tai peräti jouduttiin kuluneen vuoden aikana. Ehtivänä naisena ja mottonani "I'm a rolling stone" vauhtia kyllä riitti niinkin paljon, että syys-lokakuun vaihteessa tupsahdettiin ihan polvilleen betoniportaiden päälle. Muistoksi tästä vuodesta jää ainakin ikuinen arpi vasempaan polveen mutta "elämä on" ja pääasia ettei luita murtunut tai pää haljennut. Tekevälle sattuu!


Meillä on varauduttu jo uuteen vuoteen Sileolla! Koirien äänipelon lievittämiseen tuli Orionilta tasan vuosi sitten markkinoille aika hyvä reseptilääke ja tästä geelistä on taloudessamme todella hyviä kokemuksia. Kun koiralle tulee enemmän ikää alkavat kovat ja räjähtävät äänet pelottaa ja stressata karvaturria. Toisaalta myös pentukoira voi olla altistunut koville äänille koska lähes joka toinen koira kärsii niistä.  Sileon avulla koiran toimintakyky pysyy ennallaan mutta se rauhoittuu karvakaveria siten ettei se oikeastaan edes välitä äänistä. Mikä parasta lääke tehdään Turun Orionin lääketehtaalla.


Kukapa meistä ei pitäisi kauniista ilotulituksesta tummaa taivasta vasten. Itselläni on jäänyt mieleen lukuisia valospektaakkeleja mm. Italian ja Espanjan lomilta, jossa taivas on ollut yhtä liekkimerta. Pidän ilotulituksen katsomisesta toki kummeksun sitä valtavaa euromäärää, joka ihan käytännössä ammutaan taivaan tuuliin juhlinnassa. Toki me käynnistämme nyt Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ja sitä halutaan juhlia näyttävästi. Koiran omistajana minulla on vain pienenpieni pyyntö. Älä ammu ilotulitteita kuin 18-02 välisenä aikana uudenvuoden aattona - pliis!


Olen itse vähän kahden vaiheilla lähtisinkö Helsingin humuun katsomaan miten itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi käynnistetään vai pysynkö vain kotona rauhoittelemassa koiruutta... Tänä vuonna ei kannata suunnata Senaatintorille juhlimaan koska siellä järjestettävä juhla on siirretty Kansalaistorille. Itse asiassa juhlinta käynnistyy tänään jo puolilta päivin Töölönlahdella ja varsinaiset bileet ovat 21-01 välisenä aikana.Mannerheimintie suljetaan ja se muutetaan juhlijoiden tanssilattiaksi. Kansalaistorin lavalla on huikea määrä artisteja mm. Saara Aalto, Robin,  Alma, Jenni Vartiainen, Samuli Edelmann, Paleface, Paula Koivuniemi, Iiro Rantala, Remu Aaltonen, Michael Monroe jne. Ihan huikea artistikattaus siis luvassa. Alma kiinnostaisi minua eniten ja totta kai Saara Aalto olisi kiva myös nähdä livenä. Tarkemman Suomi100-avajaiset ohjelman löydät tästä. Kun Kummityttöni kysyi minulta miksi ihmeessä uutena vuotena on tapana valaa tinaa vastasin, että siksi koska tinasta halutaan ennustaa milta tuleva vuosi tulee näyttämään ja mitä se ennustaa alkavalla vuodelle. Tarkempi googlettaminen paljasti kummitädille, että tinan valaminen on alun perin ollut säätyläisten 1700-luvulla Ruotsista ja Keski-Euroopasta omaksuttu tapa, joka vähitellen sitten levisi myös talonpoikien pirtteihin. Jos muinaisessa Kreikassan, antiikin aikoina on tulevaisuutta ennustettu valamalla erilaisia materiaaleja. Jos valat tinaa niin muista, että tinajätöksissä on niin paljon lyijyä ettei niitä voi kipata roskikseen vaan ne ovat ongelmajätettä. Toki tinat voi säilyttää ja sulattaa uudelleen seuraavana vuonna.Löysin netistä myös seuraavana jutun liittyen uudenvuoden juhlintaan. 

"Uudenvuoden juhlintaan on kuulunut perinteisesti runsas syöminen ja juominen. Runsaaseen alkoholinkäyttöön on liitetty myös ennustuksia. Pitopöydän antimien uskottiin vastaavan runsaudellaan niitä antimia, joita myöhemmin nautittaisiin sadonkorjuun aikoihin. Jos isäntä nuokkui pitopöydässä, tulevan vuoden viljastakin oli tulossa raskasta ja nuokkuvaa. Isäntä ei kuitenkaan saanut sammua, sillä silloin vilja olisi mennyt lakoon."

Joten kohtuudella ettei viljat ja kansa mene kumoon!


Oikein hyvää uudenvuoden juhlintaa teille kaikille!
Palataan ensi vuonna 

Kaikki kuvat on lainattu netistä!

12 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta 💜

  Meillä on perinteinen uusi vuosi Kirkkonummella ystävien luona. Olemme nähneet harvinaisen vähän tänä vuonna, joten ilta on tavallistakin odotetumpi. Antimetkin tulevat olemaan runsaita, olkoon se ennustus ja lupaus tulevasta vuodesta. Ja kukaan tuskin sammuu pöydän ääreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta ♥

   Perinteinen uusi vuosi kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Pöydän antimet taitavat täälläkin olla runsaat ja yritään ettei isännät tai emännät sammua... :D

   Poista
 2. Ihana postaus ja ihanat kuvat! Tykkään! Kaikkea hyvää sinulle vuodelle 2017, varoittelin juuri miestäni nuokkumasta tai sammumasta, jotta viljat pysyy pystyssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ihanuus ♥ Hyvä ettei teidän sato mene piloille ensi vuonna. Ehkä törmäillään Laidunalueella... :D Oikein hyvää vuodenvaihdetta!

   Poista
 3. Nämä postauksen kuvat ovat aivan mahtavia! Ehdin jo harkita ksnsalaistorin juhliin lähtemistä, lähinnä esiintyjien vuoksi, mutta pelko voitti, enkä uskaltaudu pyörätuolin ja tönkön jalan kanssa lähteä kamppaamaan juhlivaa joukkoa kumoon 😉 Sen sijaan vietämme vuoden vaihteen poikien kanssa herkutellen, pelaten lautapelejä (he eivät vielä tiedä tätä kohtaa suunnitelmstani 😀) ja Netflixiä katsellen. Ei ole pelkoa heidän sammumisestaan ennen aikojaan, koska nyt lomalla muutenkin pelaavat tietokoneillaan helposti aamuyöhön😬

  Oikein juhlavaa vuoden vaihtumista ja kaikenlaista kivaa uudelle vuodelle Marjo ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Etanelli ♥ Huomasin juuri, että Kansalaistorin tapahtuma tulee myös telkkarista :) Lautapelit kuulostaa kivalle ja toivottavasti saat pojat innostumaan niistä myös.

   Oikein mukavaa vuodenvaihtumista ja onnea uudelle uljaalle vuodelle ♥

   Poista
 4. Oikein ihanaa uutta vuotta 2017 sinulle Marjo! Olet tärkeä minulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus ♥ Kaikkea hyvää sinulle myös vuonna 2017 ♥

   Poista
 5. Sydämellistä uutta vuotta Marjo ja hei vuonna 2016 sain sinuun tutustua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Uutta Vuotta Tiia ♥ ja niin minäkin sinuun ♥

   Poista