joulukuuta 06, 2016

Hyvää itsenäisyyspäivää SuomiSain viikko sitten jo mahdollisuuden kohottaa maljan itsenäiselle 99-vuotiaalle isänmaallemme. Eläköön Suomi ja eläköön itsenäisyys! Alexander Tillanderin kultaseppämestari Jouni Salon työtä esittelevä huikea korunäyttely avattiin Aleksanterinkadun liikkeen alakerran galleriassa ja samalla lanseerattiin myös uusi kotimainen Valkia kuohuviini

Turkulainen Nordsforsin tehdas aloitti kotimaisten viinien ja liköörien valmistamisen jo 1860-luvulla. Vuonna 1892 tehdas esitteli ensimmäisen kuohuviininsä. Nykyään Turun juomatehtaan alkoholinvalmistusperinnettä ylläpitää Pernod Ricard Finland, jonka Valkia kuohuviini on yksi 100 vuotiaan Suomen juhlajuomista. 

Valkia kuohuviinin raaka-aineina on käytetty kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa, jonka antaa kuohuviinille tuon kauniin heleän punaisen väri. Kuohuviini tuli Alkoon hyvissä ajoin ennen itsenäisyyspäivää. Valkia on puolikuiva, keskihapokas, mustikkainen, kevyen metsämarjainen, hennon sitruksinen ja raikas marjakuohuviini. 
Valkian pullo kuvastaa elegantisti meidän sinivalkoista isänmaatamme. Kultaseppämestari Jouni Salon on ura on pitkä. Hän on tehnyt yli 20 vuoden ajan upeita, uniikkeja koruja ja Salo valittiin vuoden 2004 Suomen Kultaseppämestariksi. Tänä iltana voimme taas jännittää teevee ruutujen edessä kenellä suomalaisella vaikuttajalla tai julkkisella on kauniin iltapukunsa kanssa Jouni Salon tekemä koru Linnan juhlissa. Jouni Salon taidonnäyte oli myös Minttu Räikkösen upea vihkisormus viime kesältä. Linnan juhlissa vilahtaa myös muotisuunnittelija Jukka Rintalan uniikkeja toinen toistaan upeampia juhlapukuja. Alexander Tillanderin näyttelyssä oli esillä muutamia aikaisempien vuosien Linnan juhlien puvuista...aaah....niin elegantteja!Kultaseppämestari Jouni Salon yksi huikeimmista uniikkikoruista on mielestäni tämä viime vuonna kansanedustaja Susanna Kosken juhlaeleganssissa nähty Yönkuningatar-kaulakoru. Korussa on 600 timanttia sekä sinisafiiri ja se on valmistettu valko- ja keltakullasta. Atelje AlexanderTillander lahjoitti korun viime joulukuussa Kansallismuseoon, jossa on nähtävillä Kansallismuseon nykykorujen kokoelmassa. Mietin sitä tunnetta jos saisin asettaa tuon kaulakorun itselleni....


Kuva lainattu Me Naiset lehdestä


Nämä kauniit siipimäiset korvakorut nähtiin entisen europarlamentikko Eija-Riikka Korholan juhlaeleganssissa vuoden 2013 Linnan juhlissa. Korvakorut oli muistaakseni tehty Korholan juhlapuvun innottamina. 


Saman vuoden 2013 Linnan juhlissa kansanedustaja Jaana Pelkosen korvalehtiä koristivat nämä huikeat Jouni Salon luomukset. Jännän erilaiset korvalehteä ylöspäin kiipeävät korut. 

Kuva lainattu netistä. Alexander Tillanderin tilaisuudessa oli tuona iltana myös esillä italialaisen Pasquale Bruni -jalokivitalon uutuusmalliston Giardini Segreti - salaiset puutarhat koruja. Ihania luonnonaiheita! 


Minä sytytän kaksi kynttilää tasan kello 18 ikkunalaudalleni. Toinen kynttilöistä viittaa kotiin ja toinen isänmaahan. Haluan teollani kunnioittaa kaikkia niitä lukuisia miehiä, naisia, sotahevosia ja -koiria, joiden takia Suomemme on itsenäinen. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille! 

Kommentit koskien alkoholia joudun valitettavasti poistamaan mutta muuten kommenttinne ovat aina erittäin tervetulleita postaukseen.


12 kommenttia:

 1. Upeita koruja <3
  Hyvää Itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegantin kauniita....uniikkeja...
   Hyvää itsenäisyyspäivää Outi ♥

   Poista
 2. Ikimuistoisen hieno tilaisuus oli <3 Hyvää itsenäisyyspäivää ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja hyvää seuraa - kiitos sinun, Marinan ja Kimmon ♥
   Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

   Poista
 3. Ihanaa, että tulitte paikalle! Ihanaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Ihana tilaisuus ja nuo korut <3 Kuinka kauniita! Kiitos myös seurasta <3

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seurasta myös ♥ Meillä oli hauska ilta!
   Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää! Nyt harmittaa vähän, etten ilmoittautunut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

   Poista
  2. Nuo siipimäiset korvakorut ovat ihanat. Voi harmitus etten ehtinyt mukaan.

   Poista
  3. No voi harmitus - olisi ollut kiva nähdä sinut. Minusta nuo Jouni Salon korut ovat edelleen näytteillä alakerran galleriassa eli voit kyllä käydä siellä joku päivä.

   Poista