joulukuuta 25, 2016

Vuotuinen joulukalenteri kooste

Yksi jouluperinteeni on ollut tehdä vuosittain sähköinen adventtikalenteri, joka ilmestyi ensin vain omassa Facebook profiilissani. Sitten se siirtyi sieltä pikku hiljaa bloginkin puolelle ja tänä vuonna kalenteri on vilahtanut myös Instagramin puolella kuvien ja tekstien kera. Koska kaikki ystäväni eivät ole Facebookissa eivätkä Instassa mutta he seuraavat blogiani julkaistaan se nyt joulupäivän kunniaksi täälläkin. Kalenteri on lähtenyt liikkeelle aikoinaan halusta "rakentaa ja kertoa joulusta vähän lapsen silmin tai lapsenmielisen ainakin". Ensimmäiset kyselyt tulevat jo marraskuussa "mitä, kuka, missä" joulukalenterissa kuluvana vuonna tulee esiintymään tai tapahtumaan? 

Joulukalenterin hahmo on usein meille jostain kirpparilta mukaan hypännyt hahmo, joka sitten seikkailee koko 1.-24.12. erilaisten joulupuuhien tai jouluun valmistautumisen parissa. Uskokaa tai älkää mutta tämä on kuudes tekemäni joulukalenteri. Joku ehdotti, että kalenterin pitäisi olla ensi vuonna videomuodossa mutta katsotaan nyt.  Tykkään yleensä rakentaa/somistaa/stailata miljöön ja ottaa siitä rauhallisen joulukuvan kuin tehdä videota mutta katsotaan nyt... 

Jos olet yhtään lapsenmielinen niin tervetuloa katsomaan Taika tytön joulukalenteria 2016.

1.12.2016 Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää kaikille. Tervetuloa seuraamaan Taika tytön joulukuun puuhia päivä päivältä ennen suurta H-hetkeä ja Joulupukin saapumista. "Tänään sain syödä aamiaisella yhden suklaakeksin mutta kohta meillä taas leivotaan joulupipareita" tuumii Taika tyttö 

:

2.12.2016 Taika on kaivanut punaisen kelkkansa esille ja lähtenyt ulos toiveenaan päästä jo laskemaan mäkeä. "Ei taida olla lunta vielä tarpeeksi" tuumii Pekka Peura. "Tuleekohan meille ollenkaan valkoinen joulu.." miettii Taika.

3.12.2016 Tänään oli todella jännä päivä! Taika esiintyi oman balettiryhmänsä kanssa tanssikoulun joulujuhlissa. Tukka on tiukalla nutturalla ja päälle sai pukea ihanan kultaisen balettipuvun <3 "Olin ihan oikea ballerina" tuumii Taika Minnie koira kainalossaan. Kohta tulee varmaan uni kun päivän jännitys on ohi.

4.12.2016 Taika haluaisi kovasti jo leipoa joulupipareita mutta tänään ei vielä ole itsenäisyyspäivä. Äiti ehdottaa, että "Pistelepäs neilikankukkia appelsiineihin tai mandariineihin niin saadaan kotiin jo joulun tuoksua." Tämä onkin aika kivaa puuhaa, tuumii Taika...

5.12.2016 Taika oli luistelemassa hyvän ystävänsä Ada Hiiren kanssa läheisellä luistinradalla koko illan. Tuli melkein kuuma ja söpö puna poskille. Nyt tytöt juovat yhdessä iltateetä ja sitten Ada jää yökylään Taikan luokse <3 ystävyys!

6.12.2016 "Hyvää itsenäisyyspäivää 99v Suomelle" toivottaa Taika. Vihdoin tänään äiti on antanut luvan leipoa joulupiparkakkuja. Muotteja on niin paljon erilaisia, että on ihan vaikea valita, tuumii Taika :)


7.12.2016 Tänään on Taika järjestänyt makoisat mustikkamehu kestit nallepojille. Niilo ja Jalo ovat ihan innoissaan kun upean kiiltävä samovaari lämmittää mustikkamehua. "Varokaa ettei suu pala. Mehu on aika lämmintä." muistuttaa Taika poikia.

8.12.2016 Tänään Taika meni koulun jälkeen kyläilemään Mary-kummitätinsä tuokse. Tädillä on kaikkea jännää kotonaan. Iso vaatekaappi täynnä kauniita vaatteita, huikean korkeita kenkiä ja hopeisia käsilaukkuja. Mary-tädin korujakin saa sovitella. Kun minä olen iso minusta tulee kuten Mary-täti, tuumii Taika.

9.12.2016 Perjantai iltapäivällä on oivallista askarrella äidin kanssa vähän joulujuttuja. Taika on tehnyt ihan itse helmistä sydämen joulukuuseen tai pikkaisen äiti vaikeimmissa kohdissa auttoi. "Nyt meillä on joulukoristeet tehty" sanoo Taika naapurin Viiru-kissalle.

10.12.2016 Tänään Taika pääsi matkustamaan Tammisaareen ja siellä oli isot joulumarkkinat. Torilta löytyi hauskoja havuista tehtyjä pukkeja. Vähän samanlaisia kun Taikan kodissa olevat oljista tehdyt pukit. "Onkohan tämä joku rannikkoseutujen perinne tehdä pukit havuista?" mietti Taika istahtaessaan pukin tukevien sarvien väliin.

11.12,2016 Tänään Taika on ahkeroinnut koko päivän ja nyt askartelun lopputulos on valmis! Iso pino joulukortteja odottaa sitä, että ne sujahtavat viimeistään neljästoista joulukuuta punaiseen pussiin ja lähtevät isovanhemmille sekä muille sukulaisille ja ystäville.

12.12.2016 Taika haaveilee valkoisesta joulusta kuuntelemalla joulumusiikkia ♫♪♫ Olisi niin kiva tehdä taas lumiukkoja. Sellaisia samanlaisia kuin viime vuonna, miettii Taika. Äiti lohduttaa, että lunta voi vielä tulla ja saadaan valkoinen joulu.

13.12.2016 Tänään vietetään Lucian päivää ja Taika pääsi Senaatintorille katsomaan kaunista Lucia-kulkuetta. "Lucia tuo valoa talven pimeyteen" kertoo äiti. Taika on sitä mieltä. että Lucia on niin kaunis valkoisessa puvussa, punaisessa vyössään ja kynttiläkruunussaan.

14.12.2016 Tänään Taika pääsi iltapäivällä Mummin kanssa käymään Senaatintorilla Tuomaan Markkinoilla. Siellä oli ihan tosi kiva karuselli, jossa Taika pyöri ainakin kymmenen kertaa. Mummi osti joulukuusenkoristeita ja kynttilöitä pienistä myyntikojuista. "Tänne voidaan tulla vielä toisenkin kerran ennen jouluaattoa" totesi Mummi ja Taikaa nauratti.

15.12.2016 Tänään Taika on askarrellut ahkerasti. Pienistä pyykkipojista syntyi punaisella maalilla, huopapaloilla ja narulla hauskoja pieniä tonttutyttöjä ja tonttupoikia. Näitä voi laittaa vaikka joulupöydän koristeeksi, tuumii Taika ja nakertelee pähkinöitä kynttilän valossa.

16.12.2016 Taikan naapuritaloon on muuttanut kaksi kivaa koiraa Minnie ja Mickey. Ne ovat melkein samannäköisiäkin ja niin pehmoisia silittää. Tänään Taika auttoi naapurintätiä ja ulkoilutti koiria. Melkein täysikuu valaisi iltataivaan kun Taika käveli uusien koiraystäviensä kanssa kotia kohti.

17.12.2016 Tänään oli vihdoin se päivä kun äiti keitti riisipuuroa, jota Taika rakastaa. "Paljon kanelia ja vähän sokeria", pyysi Taika. Hän söi puuroa sekä aamulla että illalla. "Riisipuuroa parempaa ei olekaan" huokaisi Taika.

18.12.2016 Tänään Taikan äiti toi kotiin hyasintteja - sellaisia vähän hassuja sipuleita, joista kasvoi vihreitä lehtiä. Taika sai istuttaa sipulit mutta kun hän otti kastelukannun käteen sanoi äiti "Näitä ei tarvitse ollenkaan kastella. Nyt vain odotetaan millaisen kukan tuon sipulin voima meille kasvattaa." Taika mietti kuinkahan nopeasti hyasintit alkaisivat kukkia...

19.12.2016 Tänään Taika oli ystävänsä Reddie koiran kanssa auttamassa SPR Hyvä Joulumieli -keräyksessä. "On tärkeää, että kaikilla lapsilla olisi hyvä joulu ja joulumieli" muistuttaa Taika ja pienikin lahjoitus auttaa jo.

20.12.2016 Tänään Taika on ahkeroinnut ja siivonnut oman huoneensa joulua varten. Hän järjesti kaikki tavarat kauniisti hyllyille ja pyyhki vielä pölytkin. "Nyt jos tontut katselevat ikkunan takana, ne varmasti merkitsevät muistiin Joulupukille miten kiltti olen ollut" sanoo Taika äidille.

21.12.2016 ♪♫♪♫Tontut saunassa, keskilauteilla vihdat kourassa.....löylyä lissää...ei tunnu missää ♪♫♪♫ laulaa tonttukuoro ja Taika muiden mukana. Tänään on vihdoin koulun joulujuhla, jota varten on harjoiteltu pitkin syksyä ja hiottu ohjelmaa. Kaikki menee oikein hyvin ja ihmiset taputtavat!

22.12.2016 Postin mukana oli tullut paketti Loviisasta. Taika avasi sen varovasti ja mitä kaikkea sieltä löytyikään! "Äiti, täällä on se poro, kärpässienet, ihanat joulukuusen koristeet, joita ihailimme siellä Herttanen kaupassa. Plus punainen patalappu." Taika miettii "Miten ihmeessä Joulupukki on tiennyt hänen käyneen siellä kaupassa?" Äiti vakuuttaa, että tontut kurkkivat kaikkialla ja kertovat sitten Joulupukille. "Kiitos ihania ovat" kuiskaa Taika.
23.12.2016 Kotiin on taas ilmestynyt joku uusi kasvi, jota Taika ihmettelee olohuoneen pöydällä. "Tämä on amaryllis ja kohta siinä on kolme isoa valkoista kukkaa." kertoo äiti. Enää yksi yö jouluaattoon joten Taika päättää seurata amarylliksen aukeamista koko yön. Äiti kehottaa häntä kuitenkin myös vähän nukkumaan kun huomenna on tärkeä päivä ja Joulupukkikin tulee.

24.12.2016 Tänään on vihdoin odotettu jouluaatto! Taika metsästää aamun riisipuurosta kohta mantelia ja jää ystävineen odottamaan Joulupukin saapumista ja toivottaa kaikille seuraajille Oikein Hyvää Joulua <3 Kiitos kun seurasit meitä!

 Hyvää joulunjatkoa nyt joulupäivänä ja tapaninpäivänä  

8 kommenttia:

 1. Kalenteria seurasin nyt toista vuotta jo, ihana perinne!

  VastaaPoista
 2. Paljon on kauniita jouluisia somistuksia!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ♥ Olet kyllä todella luova ihminen ♥ Toivottavasti jatkat joulukalenteriperinnettä vielä ensi vuonnakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Vaikea tällaisesta perinteestä on luopua. Mukavaa tapaninpäivää!

   Poista
 4. Suloinen joulukalenteri!
  Mukavaa tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ minulla Taika mukana yhteisellä joulureissullamme pari viikkoa sitten mutta mahdollisuudet kuvat vähän "rajalliset". Mukavaa tapaninpäivää!

   Poista