syyskuuta 29, 2016

Stockmannin uusi upea kodin osasto on avattu

Stockmannin tavaratalon yli 85 vuotiaan katon alla ovat uudistustyöt edenneet nyt siihen vaiheeseen, että eilen avattiin huikea 5.kerroksen kodin maailma. Olimme Lumon ja muutaman muun bloggaajan ja kanta-asiakkaiden kanssa todistamassa uudistuneen sisustusmaailman avajaisiltaa ja kilistelemässä kuohuvaa. Aiemmin pariinkin kerrokseen sijoittuneet kodin sisustuksen tuotteet on nyt kerätty yhteen ja täytyy sanoa, että upealta näytti. 

Muistelin kaiholla niitä aikoja kun itse kävin extraamassa Stockan lasi- ja posliiniosastolla neljännessä kerroksessa myyjänä ja jos kattaukseen tarvittiin vaikka pöytäliina piti juosta portaa ylös viidenteen kerrokseen hakemaan se asiakkaalle. Todella järkevää pyhittää yksi kerros kodin sisustukselle! 


Tuttu Vallilan Metsäjänis tyyny, jonka bongasin jo Habitare messuilta. Miten minusta tuntuu hyvin voimakkaasti siltä, että meille muuttaa kohta russelityynyn kaveriksi myös yksi pitkäkorva sohvannurkalle. Tyynyjähän ei koskaan voi olla kotona liikaa :) Vallilan Papilio-kankaassa (Minna Parikka with Vallila) ja tyynynpäällisissä lentelivät vielä kesäiset perhoset. Ihania!


Missoni Home tyynyjen tutut sahalaitakuviot vähän erilaisella twistillä. Nuo riisipallovalaisimia muistuttavat lampunvarjostimet olivat hauskoja ja niistä tuli aavistuksen itämainen fiilis. Missonista minulle tuli eilen yhtäkkiä mieleen vähän samanlaisella kuviolla varustetut avokkaani, jotka syysväreissään pitää kyllä ehdottomasti kaivaa esille. Nuo metalliset vaateripustimet olivat itse asiassa aika kivoja ja paljon eri värejäkin näytti löytyvän. Menivät mietintämyssyyni...Tyylikkäät 50-lukua henkivät Lepakkotuolit ovat rakkaita klassikoita. Stockmannilla näytti olevan myynnissä niitä aitoja Buenos Airesissa alunperin suunniteltuja Mariposa tuoleja että edullisempia Varax-lepakkotuolejakin (hinta 79€). Cafe Birgitan terassin Lepakko tuolit korjataan kohta muuten pois koska Birgitta on auki 30.9. saakka ennen ensi kevään uutta aukeamista. Kumpa ehtisin piipahtaa vielä kerran siellä.... 


Viides kerros oli muuten pullollaan ihania viherkasveja. Pehmeän sametin lisäksi tyynynpäällisissä näkyi myös nahkaa ja karvaakin. Nuo paloista tehnyt tyynynpäälliset toivat mieleeni jotenkin 70-luvun sisustuksen mutta näyttivät silti hauskoista. Ihailen muuten aina näitä muodossa kasvavia rahapuita. Oma rahapuuni on villi yksilö, joka on kyllä tuuhea mutta en saa sille tällaista "puumaista" muotoa vaan sen lonkerot menevät sinne tänne keittiön ikkunalaudalla. Rakastan silti rahapuutani paljon koska tämän yksilön olen onnistunut pitämään hengissä useita vuosia. Hyvä minä!Villa Stockmannin Baltimore lakanat ja tyynynpäälliset olivat todella ylellisen kauniita. Taas minulle tuli vastustamaton halua kellahtaa niille monille ihanille sängyille, joissa oli upean kauniita vuodevaatteita ja tyynyröykkiöitä pitkän työpäivän jälkeen. Villa Stockmannin valikoimissa oli myös paljon erilaisia kodin piensisustustuotteita kuten noita saippuapulloja.Tanskalaisen Kay Bojesenin klassikko apina saa aina hymyn huulille. Vielä sekään ei ole muuttanut meille vaikka olen siitä vuosia haaveillut...
Argos-halliin oli kerätty upeita klassikkotuotteita: Louis Poulsen, Ilmari Tapiovaara, Alvar Aalto, Carl Hansen, Artek, Foscarini.... Tapiovaaran Domus-tuolia - edes yhtä sellaista - kuolaan aina ja vielä jonain päivänä minulla on Artekin tarjoiluvaunu....puhumattakaan nyt Poulsenin PH Artichoke valaisimesta....Valaisimet oli kerätty siihen matalaan osioon, jossa ainakin joskus muinoin olivat lemmikkiosasto. Harri Koskisen Blok on myös klassikko, jota ihailen. Valaisimet tulivat muuten hyvin esille tässä vähän matalammassa, ikkunallisessa tilassa. Kupari, messinki, kultakin näyttivät metalliväreistä olen edelleen suosittuja.


Tanskalainen Hay on lunastanut myös paikan sydämessäni. Habitaressa kuolasin useammalla osastolla näitä nuorien, ennakkoluuluttomien suunnittelijoiden tuotteita, jotka kuitenkin pohjaavat siihen upeaa maansa designperinteeseen sekä kalusteissaan että pientavaroissaan. 


Marimekko mustavalkoisissa asioissa on jotain samaa kuin Raija Uosukkisen legendaarissa Emilia astioissa 50-luvulta. Erityisesti minua miellyttää tuo pieni nelikulmainen lautanen. Ja Iittalan Kastehelmi laseja kokeilimme Lumon kanssa ja totesimme, että hyvin sopii käteen! 
Ihana uusi tuote Kastehelmi lasistoon. Kastehelmi on ihana lapsuuden mieleen tuova tuote mutta ajattoman tyylikäs uusia värejäkin oli otettu mukaan. Keltaiset lasit olivat pirteitä!


Täytyy yhteenvetona todeta, että Stockmannin kodin osasto on todella elämyksellinen ja tutustumisen arvoinen paikka. Kaikki on kätevästi saman katon alla ja yhdessä kerroksessa plus se mahtava esillepano ja somistus. Normaalien brändien lisäksi Stockmannilla tullaan näkemään myös ulkopuolisia tuotemerkkejä ja pop-up -shoppeja sekä trendituotteita. Nyt uudessa pop up-tilassa oli Normann Copenhagenin Daily Fiction -mallisto, joka on Stockmannilla myynnissä yksinoikeudessa. 

Nähdään viidennessä kerroksessa varmaan jatkossakin :) Kiitos mukavasta illasta Stockmann!

8 kommenttia:

 1. Sorry, etten ostanut sulle sitä Bojesenin apinaa...mutta muuten oli kiva ilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se haittaa :) sähän voit ostaa sen Zunyn nahkaisen kenguru kirjatuen myöhemmmin mulle... :D :D :D http://www.zuny.info/news.php
   Kiitos kivasta seurasta joka tapauksessa!

   Poista
 2. Silmänkantamattomiin kaikkea upeaa. Minulla on haaveissa saada joskus nahkainen lepakkotuoli, sellainen konjakin värinen <3
  Puputyyny on suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepakkotuoli on ollut minunkin haaveilla :) Konjakinruskea tai sitten valkoinen...näin kerran yhdellä roskalavalla Lepakkotuolin mutta joku ehti ottaa en sieltä ennen minua...harmitti vietävästi. Ehkä sen kangas oli rikki mutta joku teki kyllä löydön.
   Pupu tyyny on NIIN ihana!!!

   Poista
 3. Aivan ihania juttuja , tuon lepakkotuolin haluan ehdottomasti, sen edullisemman version ;) Ja puputyyny, niitä ei voi koskaan olla liikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa piipahtaa Stockalla :) siellä todella oli paljon muutakin mitä näihin minun kuviini päätyi. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Kaikkea ihanaa pilvin pimein, mutta haluan, haluan tuon puputyynyn ja mun tätikin haluaa, koska näytin sun tai Lumon kuvaa tyynystä. Upeaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puputyyny on villinnyt kaikki naiset :) Puputtyynyt meille kaikille. YES!
   Mukavaa sunnuntai iltaa Tiia!

   Poista