syyskuuta 08, 2016

Marjon matkassa valitsi huippuosastot Habitaressa

Ajattelin seuraavaksi esitellä teille omat huippuosastoni  Habitare 2016 messutarjonnasta. Valitsin mukaan sellaisia osastoja, joiden tuotteet, esillepano, layout, mielenkiintoisuus, erilaisuus ja väritys nostivat ne esille massasta ja miellyttivät minua. Olin tehnyt omat valintani ennen Sisustustoimittajat ry:n julkaisemaan listaa mutta hyvin yhteen näytti makumme menneen sillä kaksi osastoa oli myös heidän listallaan mukana Vuoden Huipuissa :)

Matri

"Mielestämme täydellinen sänky on kodin tärkein paikka. Matri-vuoteet valmistetaan omassa tehtaassamme yksinomaan eurooppalaisista, sertifioiduista materiaaleista, sillä haluamme pitää huolta meidän kaikkien terveydestä ja luonnosta." Matrin Kaikki hyvä vuoteeseen messuesite.

Matri on suomalais-saksalainen perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1986. Huomaan itse aina matkoilla onko sänky liian pehmeä tai muuten huono koska olen tottunut nukkumaan hyvin kovalla alustalla. Koska me vietämme vuorokaudestamme yhden kolmanneksen nukkuen on sängyllä kyllä merkitystä. Hyvät yöunet takaava vuode on sijoitus. Sänkyjen lisäksi Matrin valikoimissa: sijauspatjat, sängyn jalat ja päädyt, helmalakanat, päiväpeitteet sekä tyynyt. 

Osaston tyylikäs esillepano saa minulta täyden kympin. Nuo roikkuvat rantakassit olivat ihania samoin rottinkituoli ja osaston sini-harmaa-valkoinen väritys. Sänky melkein kutsui minua hetkeksi lepäämään pitkän messupäivän jälkeen. Garage Garage / My o My

Tällä osastolla oli vihreyttä, vehreyttä, visuaalisuutta ja viihtyisyyttä. Osasto houkutteli sisäänsä ja siellä oli messuhälinänkin keskellä rauhallinen hyvä fiilis. Plantagenin runsaat kasvit pisteenä iin päälle. Tuotteiden esillepano harkittua muttei liian alleviivaavaa. Kävin eilen useaan otteeseen ja piipahdin vielä tänäänkin. Imin osastolta energiaa itseeni :) Sisustustoimittajien valinta myös.

Tikkurila

Tikkurilan osasto toimi todella värikkäänä maamerkkinä messuhallissa. Katosta roikkuvat isot värilastut näkyivät kauas ja ne kutsuivat sisään osastolle värien maailmaan. Intensiivinen lämpöä hehkuva punainen, rauhoittava, luonnollinen, kasvava vihreä sekä denimin sininen, munakoiso, basaltti huusivat tarttumaan pensseliin ja aloittamaan maalaamisen. Hyvä esillepano ja minähän rakastan värejä yli kaiken. Olen oppinut jo hyväksymään eri punaisenkin sävyt yhdessä :)
Sisustustoimittajien valinta myös.
Plootu

Pieni, kompakti osasto, erilaisen mielenkiintoinen ja rouhean teollinen ote. En ole käynyt aiemmin Plootun Fredantorin laidalla olevassa Furniture & Cafe liikkeessä mutta nyt on pistäydyttävä. Messuilla lanseerattiin myös uusi Buy-Back - ostamme tuotteesi takaisin - konsepti. Tässä makuni meni yhteen Habitaren Ensimmäisen Kansainvälisen Ystävän Alice Rawsthornin kanssa. New York Times designkriitikko Alice nimittäin valitsi Plootun sekä Buy-Back konseptin vuoden ilmiöksi.

Showroom

Helsinki Design Weekin muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma Showroom on osa Habitare messuja 7. - 9.9. Koska tänne ei tavallinen messuilla kävijä pääse osallistumaan lupasin jo edellisessä postauksessa lisää kuvia tästä huikeasti toteutetusta tapahtumasta. Tilan näyttelyarkkitehtuurin on toteuttanut ALA Arkkitehdit. Tila oli tehty hyvin mustaksi kankailla ja siellä oli jänniä valoratkaisuja mm. neliön mallista valoa! Kansallisteatterin käsittämättömän kauniit vanhat käsinmaalatut lavastekankaat tekivät tilasta jotenkin taianomaisen. 
Hyvin vaikuttava koko Showroom tila ja tätä voisi olla julkitilapuolella lisää jatkossakin. 

Joko Habitare postaukset riittävät vai haluatteko nähdä vielä lisää? Valokuvia on paljon räpsittynä ja mielenkiintoisia tuotteita, ilmiöitä, asioita, värejä.... Habitare messut ovat avoinna sunnuntai iltaan joten vielä ehtii myös paikan päälle Messukeskukseen Pasilaan.

8 kommenttia:

 1. Showroom säväytti minua näistä eniten.
  Lisää vaan kuvia tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Showroom oli äärimmäisen näyttävästi tehty. Ja ne Kansallisteatterin vanhat esiriput....
   Tottelin käskyäsi ja laitoin llisää kuvia...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Arvasin, että juuri sinä huomaisit tämän...siellähän se Minnie oli messuilla mukana :D

   Poista
 3. Kiva, kun pääsin piipahtamaan Habitaressa kuviasi kautta. Lisääkin katsoisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko :) Ainakin jo yksi lisäpostaus Habitaresta on tullut...ehkä vielä yksi...

   Poista
 4. Garage Garage oli minustakin tosi kiva, ihan kuin joku keidas Afrikan savannilla :) Tykkäsin siellä mm. noista puisista vadeista, joiden ulkopinta on musta. Noita muita en nähnytkään kuin ohimennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä vertaus tuo keidas! Osasto oli jännän voimaannuttava ja siellä viihtyi myös.
   Pidin itse myös noista puisista vadeista...

   Poista