syyskuuta 13, 2016

Kesäinen syyslauantai stadissa

Viime lauantaina päätettiin lähteä tutkailemaan pääkaupunkimme aurinkoisia katuja todella kesäisen lämpimässä säässä. En tiedä voiko puhua intiaanikesästä koska minusta ilmat ovat olleet koko ajan hyviä vai olenko vain tämän sään suhteen ikuinen optimisti :) Myönnän, että kovia rankkasateitakin oli viikko sitten ainakin lauantai iltana mutta muuten säät ovat mielestäni suosineet ja syyskuu on ollut ennätyksellisen lämmin. Lauantaina lämpömittari kuitenkin huiteli päälle kahdenkymmen asteen ja siksi minua kummastutti kuinka niin monella oli jo kevyttoppikset päälle? Itse pyyhin hikeä otsalta kun liikuimme ja otin maiharinkin aamun jälkeen pois päältäni. 

Koska oli toiseksi viimeinen Helsinki Design Week päivä olisi aika katsastaa vielä HDW HOP Kaupunki -installaatioista ainakin muutamia. Aloitimme Stockan nurkilta kierroksemme. Kolmen Sepän Patsas oli peitetty jännällä muovisella kuplalla ja teoksen nimi oli superKOLMEMEN. En tiedä miksi mutta minulle tuli heti mieleen Stephen Kingin Under the Dome kirjaan perustuva telkkarisarja. Rohkeasti vaan kuplaan sisälle vaikka huomasin juuri sujahtaessamme sinne, että tämä puoli oli tarkoitettu poistumiseen. Joskus voisi keskittyä :) 

Aika jännä paikka oli ja siellä tunsi muoviseinistä huolimatta olevansa jotenkin "turvassa ja rauhassa" - hauska! Sepät näyttivät Stockalta päivän katsottunut kuin he olisivat takoneet alasintaan jotenkin pilven päällä leijuen. Pisti vihaksi, että joku hyväkäs oli tehnyt kuplaan reiän....mur mur…Keskuskadulta löytyi Helsinki Timepost, jossa riitti neonvaloa. Tämä olisi ehdottomasti kyllä pitänyt nähdä pimeään aikaan niin olisi päässyt vielä paremmin esille. 


Artekin ikkunassa tapahtui ja hiippailimme sisään nähdäksemme Pia Liskin tanssin ja perfomanssin "Kuka on istunut tuolissani" paremmin. Pian päällä oli ihana Marimekon mekko - upeat värit! Kuolaan tämän syksyn Marimekon uutuuksia päivittäin netissä...


Espan puistossa oli pakko tehdä ihan pieni välitankkaus tästä ihanasta jäätelökärrystä. Ihania jäätelöitä, joista ei muistettu edes ottaa kuvaa. Mmmmm MUMS! Muotokuvamaalareita, saippuakuplia puhaltelevia lapsia, ruokakojuja, iloisia ihmisiä penkeillä ja kukkapenkit ihanassa väriloistossa. Mikäs siinä oli auringossa istuessa. Lokkeja kannatti kyllä varoa...


Espan lavalle olivat levittäytyneet Oivan Toikan lasilinnut Iittala Odds Birds näyttelyyn. Siellä ne upeiden kukkien joukossa istuskelivat ja taustalla oli samanlainen äänimaailma kuin Korkeasaaren Amazonia-talossa. Lämpötilakin lähenteli oikean lintutalon lukemia. Todella huikeita kukkia sidottuna erilaisiin värikkäisiin kimppuihin. Vaikka en itse ole valtavan suuri Toikka lintufani pidin siitä miten ne täällä olivat esillä. Ulkopuolella sai myös "muotoilla" oman näköisensä linnun paperinpaloista. Jätimme puuhan turisteilla ja jatkoimme eteenpäin. Kauppatorilla kuhisi niin turisteja kuin ihan stadilaisia. Tuli mieleen, että Havis Amandan patsas oli pari vuotta sitten Helsinki Designin Weekin aikaan hotellina. Siitä teinkin silloin postauksen, joka löytyy tästä. Torilla oli valtavasti ihania, tuoreita marjoja, sieniä, perunoita, omenoita ja värikkäitä vihanneksia. Päädyimme ostamaan isoja vadelmia matkaevääksi seuraavaan kohteen kävelyä varten. Kaksi todella isoa lokkia norkoili yhden kahvikojun luona ja menin ilmeisesti hieman liian lähelle toista koska se levitti siipeensä hieman uhkaavasti tullen minua kohti...onneksi emme ottaneet lähempään kontaktia toisiimme...
Seuraava etappi oli juuri avattu Allas Sea Pool merikylpylä. Aika mieletöntä, että keskelle Helsinkiä on saatu näin mukavanoloinen paikka. Paikka on avoinna ympäri vuoden ja uimareita näkyi riittävän ainakin viime lauantaina. Yksi altaista on aikuiselle, toinen lapsille ja kolmas on merivesiallas, jonka lämpötila on sama kuin viereinen merivesi. Myös saunoja löytyy kolme ja alueella on pieni kahvila/ravintola, jossa päätimme syödä. Listalla olisi vitriinin raaka-aineista kerättävä omavalintainen salaatti, kermaisaa lohikeittoa, täytettyjä leipiä, tuorepuuroa ja tapaksia. Tarjolla myös kahvia, teetä, smootheja, viinejä ja jopa shampanjaa. Hyvää salaattia ja todella reilunkokoinen annos hintaan 10,50€. 

Tänne voisi tulla uudelleenkin vaikka istumaan vähän pidemmäksikin aikaa. Toinen keväällä 2017 valmistuva rakennus pitää sisällään á la carte -ravintolan, Itämerikeskuksen ja myymälän. Täällä pidetään muuten 16.9. Täydenkuun alastonuinti klo 00.30 saakka ja tässä tapahtumassa voi uida myös uimapuvussa joten nakuilla ei ole pakko.  
Kävelimme autolle Espaa pitkin ja tuntui siltä kuin olisi ollut jossain ihan muualla kuin meidän pikkuisessa Helsingissä. Pääkaupungissamme tai kotoisammin stadissa on kyllä tapahtumia hurjasti ja merenrantaa on nyt otettu vähän joka puolella kivasti käyttöön. Ehkä meidän stadin hyvä puoli on juuri se, että olemme niin pieni ja täällä on rauhallista. Missä muualla maailmassa voisivat Kämpissa yöpyvät maailmanluokan tähdet lenkkeillä rauhassa Espan puistossa tai käydä ilman turvamiehiä shoppailemassa Artekilla tai Marimekkoa? 

Stadi on buli mut snadi! I love Helsinki8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Marina :) Helsingissä on paljon kaunista katsottavaa ja kuvattavaa.
   Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. No on kyllä ollut huikea päivä, ihana tuo kupla, ja hei tuo jäätelökärry on yksi ihastuttavimmista mitä olen nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan miten ihanilta ne jäätelöt näyttivätkään.... Joku ahne vaan unohti kuvata ne kun piti päästä heti maistelemaan omaa annostaan. En ole muuten koskaan ennen nähnyt tätä kärryä.

   Poista
 3. Onpa ollut monipuolisesti kaikenlaista tarjolla. Kupla olisi houkutellut myös minut sisäänsä istuskelemaan.
  Kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplassa oli rauhallista vaikka siellä oli koko ajan ihmisiä.
   Aurinkoista keskiviikkoa <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 mukavaa keskiviikkoa ja aurinkoa päivääsi!

   Poista