syyskuuta 12, 2016

Linnanmäen iiK!WEEK

Ehdin eilen ensimmäistä kertaa tänä vuonna Linnamäelle  ja samalla pääsin kurkistamaan miltä uusi iiK!WEEK kauhuviikko näytti. Karmivaa viikkoa vietettiin 3.-11.9. ja nyt vähän harmittaa etten kerinnyt jo aiemmin kauhuiluun mukaan. Viikko on aloitettu zombi paraatilla viime lauantaina ja eilen puistossa harhaili enää muutama zombi irrallaan :) Aika hyviä olivat zombien maskeeraukset ja vaatetuskin juuri kuin haudasta nousseella pitääkin olla. Paljon otettiin myös selfieitä näiden kauhutyyppien kanssa, jotka laahustivat yleisön joukossa kirkumisen saattelemina. Zombit aiheuttivat myös kovaa naurua haahuilessaan väkijoukossa joten kauhu voi purkautua myös tahattomana hohotuksena pelon sijaan.  


Meillä oli vakaa aikomus kokea Vanhaan vesitorniin rakennettu live kauhutalo Kauhujen kammio. Tämä aitojen näyttelijöiden tähdittämä Dusk Till Dawn Productionsin tuottama valo- ja äänishow oli kuitenkin harmiksemme loppuunmyyty. Valtaisa jono kiemurteli satojen metrien päähän sisäänkäynnistä joten Kauhujen kammio oli selkeästi huvipuiston suosituin kohde. Muut kauhuefekteillä varustetut laitteet oli merkitty erikseen huvipuistossa. Ja totta kai kaikki muutkin laitteet olivat avoinna ja ihmisiä riitti.

Luin hetki sitten Linnanmäen nettisivuilta, että yleisön pyynnöstä Kauhujen kammio on avoinna vielä syyskuussa muutamana päivänä. Tarkemman tiedot löytyvät tästä.


Kauhuteemaa näkyi pitkin huvipuistoa. Pääkalloja, irtoluita, luurankoja, hämähäkkejä seitteineen, savua, sumua ja ääniefektejä. Myös Lintsin ravintoloissa oli tarjolla kauhulla höystetty menu. Kauhuun tarvitaan myös ehdottomasti hämyinen ilta joten zombitkin näyttivät paljon pelottavimmilta kun valon määrä väheni :) Kun taivas alkoi pimenemään syttyivät Linnanmäen valot mustaa syystaivasta vasten ja tunnelma tiivistyi...


Tämän lipunmyyntikojun ohi kulkiessamme luulin sen ensin olevan kiinni vaikka tuo erikoinen verenpunainen teksti kiinnittikin huomioni. Mitä pidempään tuijotti lipunmyyntiluukkuja huomasikin yhtäkkiä pelkät maskeeratut kädet, jotka pilkottivat mustan verhon takaa ja viittoilivat luukkua kohden. Tämä oli melko taidokkaasti tehty kauhujuttu ja "irtokädet" kuuluivatkin lipunmyyjille! En tiedä puhuivatko "kädet" mitään jos ostit lippuja vain hoidettiinko myynti ihan hipihiljaa.... :D


iiK!WEEK tarjosi myös kasvomaalauksia sekä perheen pienimmille että vähän isommillekin. Aika hauskoja tyyppejä siellä tuli vastaan sarvet päässä ja kasvot valkoiseksi maalattuina.


Tämä Jokeri sai minut melkein heittämään koripalloa voittaakseni jonkun pehmolelun. Katsokaa nyt miehen kutsuvaa hymyä! Aika muikea heppu... Vanhan kunnon Kummitusjunan tai mikä Hotelli Kyöpelivuori se nykyään onkaan olisin halunnut kokea kun siitä tulee aina mieleen lapsuus :) Mutta päädyimme laitteiden ja kauhun katsomisen jälkeen syömään vain perinteisiä Lintsi vohveleita.


Henkilökunta oli myös pukeutunut kauhuteeman mukaan ja odottaessamme herkkuvohveleita mansikkahillolla ja kermavaahdolla zombeja näkyi taas. Olikohan niilläkin nälkä... :)


Aika hauska tapahtuma ja toivottavasti saa jatkoa ensi vuonna. Linnanmäki on avoinna syyskuussa vain lauantaisin 13-21. Lokakuun 8. alkavat perinteiset Valokarnevaalit, jotka päättyvät sitten hurjaan ilotulitukseen 22.10. ja Linnanmäki sulkee tämän sesongin odotellen taas kevättä. Lapsi sisälläni haluaa kyllä tänäkin vuonna mennä Valokarnevaaleihin. Miten teidät "sisäiset lapset"? Käyttekö Linnanmäellä kerran kesällä vai ehkä useamminkin? Vai onko edellisestä käynnistä vierähtänyt jo vuosia? Ovatko Valokarnevaalit tuttu tapahtuma? Itse olen käynyt useana vuonna ja täältä blogistakin taitaa löytyä pari postausta tästä tapahtumasta.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja hymyä huuleen :)

4 kommenttia:

 1. Tuolla oli kyllä muutama niin aidon näköinen zombi, että hui kauhistus!
  Ihanaa viikkoa sulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella panostettu zombi olemukseen :D :D :D Onneksi minä en pienistä säiky.
   Kivaa alkanutta viikkoa Outi <3

   Poista
 2. No wau mikä happeninki ja meidän muksut ainakin rakastaisivat. Hieman jo esimakua Halloweenille. :) Aurinkoista viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapahtumassa viihtyivät lapset sekä lapsenmieliset :D kuten minä.
   Halloween ajottuu meillä niin myöhäiseen ja kylmään ajankohtaan joten hyvä varaslähtö siihen.
   Iloista viikkoa sinnekinpäin Tiia!

   Poista