syyskuuta 01, 2016

Helsinki Design Week ja Habitare 2016 arvonnan tulos

Kotiuduin hetki sitten Helsinki Design Weekin avajaisista Designmuseolta. Tuttuja, juttuja, puheensorinaa, hieman tilanahtauttakin mutta hauskaa oli. Tästä se sitten pyörähti käyntiin Helsinki Design Week eli 1.-11.syyskuuta pääkaupungissamme on 250 erilaista taidetapahtumaa. Järjestyksessä tämä on 12.kerta kun tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä ja tänä vuonna teemana on Paremmin / Better.


Marjon matkassa nostaa esille muutamia must to go -tärppejä:

Design Market Kaapelitehtaalla 3.-4.9.


Tässä vetonaula tapahtumassa voit tehdä todellisia löytöjä. Muotoilijat ja vaatesuunnittelijat levittävät varastonsa esille ja sitten vaan metsästämään aarteita. Mukana on vuosittain ollut noin 200 myyjää ja 25 000 kävijää. Kannattaa mennä heti lauantaina aamusta koska tänne jonotetaan ja parhaat viedään päältä. Tapahtumassa on mahdollista nauttia Waste 2 Taste-hävikkiruokaravintolassa lounasta tai piipahtaa Kuuma-kahvilassa. Muista ettet jätä auto luvattomalle parkkipaikalle - tämä on varma viikonloppu saada sakot Ruoholahdessa. Blogista löytyy lisätunnelmaa edelliseltä vierailultani Kaapelitehtaalla tästä

Habitare 2016 Signals-vainunäyttely 7.-11.9.


Suomen suurimman huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuman yhteydessä järjestettävä Signals-vainunäyttely kannattaa kurkistaa. Näyttely esittelee sekä sisustuksen että muotoilun tulevaisuuden trendejä sekä heikkoja signaaleja. Lisää viime vuotisia valokuviani Signals-vainunäyttelystä voit kurkistaa tästä.

Artek x minä perhonen 
SILMÄNISKU workshop 3.9.


Kuvalähde: Helsinki Design Week

Akira Minagawa järjestää kaksi työpajaa Artek Helsinki-myymälässä ja tänne on vapaa pääsy. Minä perhonen on japanilainen muoti- ja tekstiilibrändi, jonka takana on Suomeen ihastunut tokiolainen suunnittelija. Hänen töitään oli mukana viime syksynä L3-Muotoilumakasiinissa Jätkäsaaressa. Pidin paljon ja hänen nimensä takana on jännä tarina...


Finnjävel - Ruoan ja designin saumaton liitto 7.9. ja 10.9.

Finnjävel-ravintola, Eteläranta 16 avaa ovensa designin ystäville. Täällä on mahdollista tavata suunnittelijat ja kokit sekä tutustua uniikkiin tilaan, designiin ja maistaa Suomi-ruokaa.


Kuvalähde: Helsinki Design Week

Design Diplomacy 1.-10.9. 

Tämä on Helsinki Design Weekin uutuustapahtuma, joka vie meidät tavalliset tallaajat lähelle diplomaattien elämää. Keskusteluillat avaavat ovet Helsingissä asuvien suurlähettiläiden kodinomaisiin residensseihin, joihin hyvin harva muuten pääsisi kurkistamaan. Mukana ovat Japani, Islanti, Ruotsi, Italia, Tanska, Alankomaat, Belgia, Slovakia, Itävalta ja Espanja. Rekisteröitymisohjeet kannattaa katsoa Helsinki Design Weekin nettisivuilta ja paikkoja on rajoitetusti. Olen itse menossa Japanin suurlähestystöön.... jännää :)

PechKuchaNight, Torikorttelit 8.9.

Tämä aiemmin vain kutsuvieraille ollut tapahtuma on nyt avoin kaikille 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Puhujat ja tarkempi ohjelma kannattaa tarkistaa HDW:n omilta sivuilta myös.

Tuunaa oma Suomi 100 kartalle! 2.-3.9.

Teurastamon Kellohallilla voi kertoa oman tarinansa kartalle. Suomen jokaiselle sadalle itsenäisyyden vuodelle tehdään pelireitti tai kävely teemalla Suomi 100 vuotta!

KOKOON - vierailu 1.-11.9 (suljettu 5.9.)


Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon väliselle pihalle on pystytetty Aalto-yliopiston Wood Programin suunnittelema ja toteuttama asuinkerrostalo KOKOONJännä kompleksi äkilliseen pääkaupunkiseudun tilantarpeeseen. Olen itse nähnyt tämän vain ulkoa mutta tilaan/taloon pitää päästä sisälle myös.

Kuvalähde: Messukeskus

Habitare messulippujen osalta osallistumisaika päättyi tänään ja
seuraavat onnelliset henkilöt saivat yhden Habitare lipun kumpikin.

minnaprusti
siinatar

Kiitos kaikille messulippu arvontaan osallistuneille! Voittajiin otan henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostilla, jotta saan postitettua liput perille ennen messuja.

Hyvää Helsinki Design Week tapahtumaa kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Kivaa Design week tapahtumaa myös sinulle!
  Aarnio <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Tuo jättimäinen Puppy heilui eilen illalla sen verran tuulessa, että näytti siltä kun se olisi heiluttanut päätään.. :D

   Poista
 2. Suurlähetystöihin olisin halunnut mennä tutustumaan, mutta ensi viikon työkuviot ja mahdolliset reissut ovat sen verran levällään, etten uskaltautunut ilmoittautumaan mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi harmi! Olisi tehnyt mieli ilmoittautua useampiin mukaan mutta sitten mietin ettei yksi voi viedä paikkoja monesta kohteesta. Japani valikoitui erikoisuutensa takia ja siellä en ole vielä koskaan käynyt.

   Poista
 3. Vitsi miten hienon postauksen olet tehnyt Helsinki Design Week:stä. Japani olisi ollut oma ehdoton valintani, mutta tiedät miten sen kävi. Toivottavasti ensi vuonna tulisi uusi mahdollisuus.

  Kivaa uutta viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Helsinki Design Week on upea tapahtuma ja joka vuosi tulee uusia kiinnostavia juttuja mukaan kuten nyt tämä suurlähetystö juttu. Muutamina aiempina vuosina olen ollut "suljetuissa paikoissa", jotka ovat avanneet ovensa yleisölle vain Design Weekin aikaan.

   Aurinkoa viikkoosi Tiia ja toivottavasti flunssa jo helpottaa.... <3

   Poista