heinäkuuta 09, 2014

Löytöretkeilyä kesä-Suomessa

Kuten varmaan muistatte aikaisemmista postauksista pidän kirpputoreilla kiertelystä ja tavaroiden penkomisesta. Jonkun mielestä tälläinen epämääräinen haahuilu vanhojen/kierrätettävien/osittain uusien tavaroiden täyttämissä halleissa/liikkeissä/toreilla on ajanhukkaa mutta itse pidän siitä valtavasti joten jatkossakin aion jatkaa tämän aktiviteetin parissa aina kun siihen vain löytyy aikaa.

Pakko silti myöntää, että ihan niin paljon kuin ennen en juokse erilaisissa tapahtumissa, joissa olisi tarjolla löydettävää tai vanhaa tavaraa. Aiemmin kesäni aina alkoi Pernajan antiikkitapahtumasta, jota seurasivat sitten lukuisat antiikki- ja keräilytapahtumat mm. Lohjalla, Mustiossa, Firskarsissa, Billnäsissä, Karjalohjalla, Tammisaaressa ja elo-syyskuun vaihteessa oli Turussa aina iso tapahtuma, johon löytöretkeily huipentui.

Kuluneen kevään ja alkukesän aikana olen lähinnä kierrellyt satunnaisen epäsäännöllisesti Fidan liikkeissä ja Kaivarin Kanuunassa sekä parilla itsepalvelukirppiksellä. Tässä pieni kuvakavalkadi mitä kaikkea olisin voinut ostaa jos olisin tarvinnut ja "kun halvalla saa by Sulo Vilén".


Myyrmäen Fidasta olisi saanut niin trendikkään hirvenpään olohuoneen seinälle höystettynä ei ihan peltirummulla mutta muovisella soittimella kuitenkin. En ole nyt vähään aikaan poikennut siellä joten ehkä hirvi on siirtynyt jo uuteen kotiin näyteikkunasta :)

Tämän eriskummallisen mitä ilmeisemmin hiustenkuivaajapussipölynimuriletkulla viritelmän olisi saanut omakseen itsepalvelukirppiksellä Tampereella muutamalla eurolla. Mukana olisi seurannut ihan alkuperäinen pahvipakkaus, joka näytti kuin hyllystä otetulta. Oliko käyttö kenties jäänyt vähäiselle alkuperäisellä omistajalla? 


Kaivarin Kanuunan yksi pöytä tarjosi taattua kesämusaa vuodelta 1993 Neon2 ja (baby) sä oot pop. Auts, tuo liivi-ylisuuripaita muoti!!!! Vinyylit kiinnostavat mutta tämä jäi minulta kyllä ostamatta.


Hauskan naruilla liikuteltavan Pinokkion olisi Kaivarista saanut omakseen peräti viidellä eurolla!
Tosin se tuntui olevan vähän rikkinäinen joten sekin jäi ostamatta.

Seuraavan pöydän ääressä mietin olisiko mitenkään mahdollista työntää 40-41 numeron jalka 38 numeron kenkiin niin ettei jalkoihin sattuisi ja pystyisi vielä ehkä liikkumaan tai seisomaan edes ne jalassa? Täytyy sanoa, että nämä Vivienne Westwoodin vuonna 2009 lanseeratut Lady Dragon kengät olisin todella halunnut omakseni. Kengät oli lähes käyttämättömät ja hinta 35 euroa. Pakko oli hyllyyn jättää koska jos sain varpaat sopimaan kenkiin jäi kantapää pari senttiä kengän ulkopuolella ja toisinpäin. Katselin juuri netissä, että kengistä joutuu pullittamaan 180 euroa.....
minä ja mun suuret jalat..... :(


Marjon matkaan on kevään kirppareilta lähtenyt pinkkilaukku ja kenkämuistipeli, josta täällä blokkasinkin jo aiemmmin sekä muuta paljon käytännöllisempää kuin Viviennet.

Löysin Fidasta tämän mainion munanerottelijan, jota olen jo leipoessani käyttänyt. Minusta on hauskaa, että siihen on laitettu tuo teksti jotta kukaan ei vain väärinkäyttäisi sitä. Samalta Fidan käynniltä tarttuivat mukaan kaksi sinistä hiottua lasia olevaan liköörilasia 20 senttiä kappale.Toinen todellinen löytö oli juhannusviikolta Kaivarin Kanuunasta. Pysähdyin yhden pöydän ääreen katsomaan punottua tarjotinta vähän korkeammilla reunoilla ja kantokahvoilla. Kääntelin ja vääntelin tarjotinta mutta sen hinta 15 euroa tuntui melko korkealta kun ottaa huomioon, että siihen oli jossain vaiheessa kaatunut jotain nestettä tai steariinia, joka oli vähän mustuttanut yhtä kohtaa.

Kun laskin tarjottimen takaisin huomasin, että sen alla oli Oiva Toikan Iittalalle 70-luvulla suunnittelema iso Flora-lautanen. Otin sen käsiini ja totesi, että hinta oli vain 7 euroa ja se oli täysin virheetön. Mietin mielessäni, että tietääköhän myyjä lautasen todellista arvoa jos hinnoittelee punotun tusina tarjottimen tuplasti kalliimmaksi? Ei liene vaikea siis arvata, että Marjon matkaan lähti tämä lautanen. Good bargain!


Värin ystävänä olen löytänyt myös Kaivarin Kanuunasta jo aiemmin keväällä ihanan oranssin kangaslaukun ja siihen sopivan näyttävän kaulakorun. Laukku taisi olla 7 euroa ja kaulakoru 3 euroa. Laukku on muuten varustettu lapulla "Vilma's bags, design by Vilma Apo, Heinola, Finland". En löytänyt netistä mitään Vilmaan tai hänen laukkuihinsa viittaavaa joten jos joku tietää niin vinkatkaa minulle lisää. Laukussa on koristeena nappeja sekä erilaisesta kankaasta tehty puu, jonka varsi on mustaa pitsiä.


Huomenna käännän sitten auton nokan kohden Billnäs/Fiskars seutua koska siellä alkavat joka kesäiset antiikki- ja keräilypäivät. Mitähän Mrs Lovejoy mahtaa sieltä löytää...
Ensimmäistä kertaa muuten pääsen menemään sinne heti avajaispäivänä koska olen KESÄLOMALLA! Ai, miten ihanalta tuntuukaan lausua tuo sana ja ilmojen puolesta loma on alkanut mitä parhaimmissa merkeissä. Kuulemisiin :)2 kommenttia:

 1. Hauskoja,löytöjä! Olisit ostanut ne Westwoodit ja laittanut ebayhin myyntiin!

  Fiskarsin/Billnäsin antiikkimarkkinoiden aikaan paistaa AINA aurinko. Usko meinasi kyllä viime viikolla jo loppua... Viime vuonna meillä oli kyllä syöminen suuremmassa osassa kuin aarteen etsintä. Traditioon kun kuuluu mahti-picnic aina samassa paikassa Billnäsin ruukkia vastapäätä joen toisella puolen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja ja ennen kaikkea edullisia. Unohdin mainita, että egg separator maksoi ihan euron verran. Olisi varmaan pitänyt napata ne mutta se tuskaisuus kun eivät mahtuneet omiin jalkoihin sai minut ajatukseni herpaantumaan hetkeksi.

   Joo, huomisesta on luvattu kuumaa päivää. Muistan pari vuotta sitten kun oli niin kuuma, että ajattelin pyörtyväni siellä yhdessä hallissa. Hyvää picnicia teille ja ehkä törmätään sattumalta jossain :)

   Poista