heinäkuuta 13, 2014

Hunting treasures - Firskars

Ajoimme Firskarsiin ihanien kesämaisemien kautta. Kyllä Suomen luonto on nyt kauneimmillaan! Kaikkialla vihertää ja kukkii :) Ja vaikka on ollut kuumia hellepäiviä ei luonto ainakaan vielä näytä palaneen ruskealta ja toivotaan ettei ala näyttääkään vaan yöaikaan saadaan myös virkistävää sadetta.
 Näimme auton ikkunasta Fiskarsjoen varressa laiduntavat lehmät. Lehmät olivat sen verran kaukana etten ihan erottanut olivatko niitä samoja Simmental lehmiä, joita viime kesänä näimme näissä perinnemaisemissa. Lehmät ♥♥♥

Päätimme ettemme tänä vuonna mene ollenkaan maksulliselle messualueelle Vanhalle Veitsitehtaalle vaan kiertelemme ainoastaan myyntipöytiä/kojuja hiekkakentällä. Myyjiä on melkoisen paljon ja tuttuihinkin törmäsin taas. Näin yhden entisen naapurini, joka oli metsästämässä Arabian kahvikuppia rikkoutuneen tilalle - toivottavasti löysi! Olin jo aiemmin Billnäsissa törmännyt Lumoon ja Siippaan. Kun katselee tuttujen Facebook päivityksiä voisi ajatella näkevänsä enemmänkin tuttuja koska todella monia tuntuu piipahtavan tässä tapahtumaviikonlopussa jonakin myyntipäivänä.

Vietin pitkään aikaa tämän myyntikojun luona ja arvaatte varmaan miksi :) Myyjälla oli paljon vanhoja/uusiakin kenkiä, laukkuja ja koruja. Hän kertoi asuvansa osan vuotta Jenkeissä joten tavaroista suurin osa taisi olla rapakon takaa tuotuja. Tätä iltalaukkua himoitsin! So chic!!!


Nämä erikoiset rintakorut oli rakennettu vanhojen bakeliitti Mahjong-nappuloiden ympärille. Bakeliitti oli nykyisen muovin edeltäjä ja se on jäänyt käytöstä pois sen hinnan ja valmistuksen monimutkaisuuden vuoksi. Vanhoista bakeliittisista esineistä on tullut merkittäviä keräilykohteita, joka näkyi myös näiden rintakorujen hinnassa 25 euroa. Ihailin mutta eivät lähteneet kuitenkaan Marjon matkaan.


Lumo oli muuten maininnut kun törmäsimme Billnäsissa, että häntä oli jäänyt kaivelemaan "joku ihana mutta kallis kuppivaaka Fiskarsissa". Kuin sattumalta törmäsin tähän kapistukseen ja kaunishan se oli mutta kallis. Vaaka olisi kyllä sopinut Lumon keittiöön :)


Oli miten ihanan herkkä vaaleanpunainen lautanen ♥♥♥  Lautasen alla oli aitoustodistus tästä keräilykohteesta mutta silti olisin halunnut kysellä myyjältä tästä vielä tarkemmin kun en itse tämän sortin esineitä tunne. Myyjää en nähnyt missään - oli varmaan hakemassa virvokkeita koska ilma alkoi yhtäkkiä tuntua tukahduttavan kuumalta. Jos joku lukijoista osaa kertoa tästä jotain enemmän niin mielenkiintoista olisi kuulla lisää esineestä.Nyt antiikin katseleminen alkoi riittää ja taas oli nälkä joten kohden ruokapaikkoja.
Valitsimme Cafe Antique Fiskarsin maukkaan lohikeiton, joka maistuu aina hyvältä. Kyytipojaksi Linkosuon kuivattu varrasleipää MUMS! Kahvilan takapihalla Kellotornin talossa oli kiva istua vähän aikaa varjossa kuumuudelta. Monia ruokailijoista näytti valitsevan ulkona paistettavat blinit ja kyytipojaksi kuohujuomaa kuten minäkin tein viime kesänä. Blinit sopivat hyvin kesäänkin. 


Päätimme ennen kotiinlähtöä kävellä vielä ONOMA-shopin läpi. Tämä Fiskarsin taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten osuuskunnan shoppi on aina mielenkiintoinen paikka vierailla. ONOMA-shopissa on myynnissä laaja valikoima osuuskunnan jäsenten valmistamia käyttö- ja taide-esineitä ja meidänkin siellä ollessa kävi pari jäsentä täydentämässä myynnisssä olevaa tuotevalikoimaansa. Rajapinnat-näyttelyyn en ehtinyt tällä reissulla mutta se on auki vielä 14.syyskuuta saakka joten no worries.


Pidän todella paljon vuoden 2004 Vuo­den nuo­ri tai­tei­li­ja -pal­kin­non saaneen Kim Simonssonin töistä. Kim Simonssonin veistoksissa on vaikutteita japanilaisista sarjakuvista ja amerikkalaisista elokuvista. Veistokset ovat leikitteleviä ja ne saavat minut aina hymyilemään. Tässä Poika lätäkössä.

Tyttö ja kultainen sammakko on myös hauska.

Näiden mahtavilla pitsihameilla varustettujen nukkien tekijän unohdin katsoa. Sorry! Kauniita olivat silti ja ehkä Rajapinnat näytelyssä on lisää tämän taiteilijan tuotantoa.


Värien ystävänä silmät nauliutuivat tähän pullorivistöön "Kaksi sataa erilaista eliksiiriä - mitä sinä tarvitset?" by Katja Öhrnberg. Tästä pääsee katsomaan lisätietoa Katjasta.


Fiskarsissa on myös syyskuun loppuunsaakka Keidas ja kelluvat puutarhat näyttely. ONOMA-shopin seinälle oli lainattu osa värikylläisestä Eeva-Kaisa Ailuksen ja Katja Öhrnbergin teoksesta "Kukasta kukkaan". Näyttely on esillä Kuparipajan mustassa salissa, sen ympäristössä ja jokivarressa. " Aivan huikea työ!


"Keidas esittelee nykymuotoilun ja taiteen avulla vuorovaikutusta esineen, ihmisen ja ympäristön välillä. Ulkotilan ja sisätilan rajankäynti on aihe, joka on tullut yhä ajankohtaisemmaksi ilmastonmuutoksen ja ihmisten ajankäytön muutoksen vuoksi"

Kaiken kaikkiaan upea päivän päätös Fiskarsissa :) Ja uutta retkeä tässä jo suunnitellen....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti