elokuuta 04, 2013

Aurinkopaneelien kasaustalkoissa

Sain Lumon kautta bloggareille lähetetyn kutsun osallistua Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant ravintolan aurinkopaneelien rakentamistalkoisiin Teurastamolla viime torstaina. Meidän tehtävänä olisi siis kasata nämä suuret, peilimäiset aurinkokeittimet ensi viikolla avattavaa aurinkoenergiaa kokkaukseen käyttävää ravintolaa varten. Vähän mietitytti etukäteen, että kuinka vaikeasta projektista olisi kyse mutta reippain mielin lähdettiin kohden Työpajankadun Kellohallia asenteella "Kaikki mikä ei tapa vahvistaa!" :)
Kellohallin sivuhuoneessa oli jo kahden aurinkopaneelin kokoaminen alkanut eli yksi kolmen hengen seurue: kaksi naista ja yksi mies sekä nais-miespari työntouhussa. Meille annettiin ohjeet, työkalut ja tarvittavat osat ohjeistuksella "Kaikkihan on joskus kasannut Ikeankin huonekaluja eli onnea matkaan vaan!" joten ryhdyimme ripeästi tuumasta toimeen Lumon kanssa. Onneksi tilassa oli sponsorin jääkaappi täynnä kylmiä Hartwallin tuotteita helpottamassa rakentajien nestehukkaa ja tuulettimia viilentämässä tukalan kuumaa ilmaa...AAAH!!!

Nopea vilkaisu ohjeisiin ja osien läpikäymiseen riitti meille ja sitten ryhdyttiin hommiin! Kuvat ilman "Marjon matkassa" -tekstiä ovat Lumon ottamia ja viimeinen postauksen kuva on lainattu netistä. Täytyy sanoa, että sen verran työntouhussa me olimme, että kuvien ottaminen jäi ainakin minulta vähän vähiin tässä rakenteluprojektin alkuvaiheessa kun oli sellainen flow päällä!

Tässä toisen kasausryhmän työnäytettä.  


Koko ajan tilassa liikkui tapahtumajärjestäjän kuvaaja tallentamassa meidän rakentelua ja toivon todella sydämestäni etten ihan hirveästi irvistele jossain kuvassa kun pusasimme osia yhteen. Melkein kaikki oli helppoa hommaa mutta osa pultinrei'istä eivät osuneet ihan kohdakkain eli jossain vaiheessa piti kyllä käyttää raakaa voimaa ja yrittää taivuttaa näitä alumiiniosia, jotta pultit ja mutterit saatiin paikoilleen :) Ja todella kuumahan tässä työssä myös tuli....joten siksi tämä "bad hair day"-look :)

Toinen pikku ongelma oli se, että pakkauksesta puuttui muutamia pultteja ja muttereita ohjeessa ilmoitetusta määrästä mutta tapahtumanjärjestäjä toi niitä kiltisti kyllä pyydettäessä lisää ja auttoi myös meidän muutamissa kysymyksissä. Kiitos heille tästä!

Noin puolentoista tunnin uurastuksen jälkeen saimme kaksi paria auttavia käsiä lisää mukaan eli joukkoomme liittyivät Anne ja Virpi sekä Minna ja Riikka! Meillä oli kasassa Lumon kanssa tähän mennessä koko kehikko ja itse aurinkopaneelin runko mutta nyt alkoi se itse näpertämisvaihe eli itse paneelin kiinnittäminen.
Kuvaajan lisäksi myös ruokavisinööri, huippukokki Antto Melasniemi kierteli katsomassa aurinkopaneelien tai siis tulevien ruuanvalmistusastioidensa valmistumista.


Pakkohan sitä oli yhteiskuva ottaa :)


Saimme vähän teknistä apua paneelien kasaamisen kanssa loppumetreillä ja lainaksi myös tuiki tarpeellisia työkaluja, joita oli varattu ehkä vähän liian vähän näin suurta porukkaa ajatellen.


Ja ihan loppurutistus vielä niin meidän aurinkopaneeli olisi valmis.


Kuten kuvasta näkyy osalta lensi jo paitakin päältä eli kuuma tuli askarrellessa :)
 TADAM.....tässä se on tyttöjen valmis aurinkopaneeli. Respect!


Kiitos Virpi Yläruuvaari, Anne Levyttäjä, Riikka Ruuvari ja Minna Meisseli. Mahtava tiimi meillä oli ja yhdessä saatiin tehtyä tämä aurinkopaneeli. Hyvä me!!!

Kiva tapahtuma ja palkkioksi tuli mukavan puuhastelun lisäksi kaikille rakentajille lounas kahdelle Lapin Kulta Solar Restaurant Ravintolassa, joka on siis auki Kalasatamassa 7.-20.8.

Siellä kannattaa kaikkien poiketa katsomassa meidän käsiemme työtä sekä ennen kaikkea nauttimassa Antto Melasniemen mahtavasta ruuasta. Toivottavasti meidän paneeli myös toimii...

See you there next week!

8 kommenttia:

 1. Oli hauska iltapäivä, mutta olisi ollut kiva päästä maistelemaan surinkokokkauksen makuja jo heti perjantaina.

  Olit aika haka asentamaan, voit haastaa teidän asennuspojat millin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo....olisihan se ollut kiva heti päästä maistelemaan mut sitten ensi viikolla nams mums :)

   Kiitos! Yritin mä parhaani ja saatiihan me se valmiiksi....

   Poista
 2. Aika mielenkiintoinen rakennelma :) Luulen, että oma näppäryyteni ei olisi riittänyt kasaamaan tuota härveliä. Respectiä siis teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ohjeet kyllä melko selkeät joten olisit varmaan sinäkin selvinnyt tästä.

   Poista
 3. Juuri tänään katsoin ohjelman Antto Melasniemestä :)

  VastaaPoista
 4. Paljonko tuollainen maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän en osaa kyllä vastata. Ehkä voisit tiedustella Antto Melasniemeltä kun hän on näiden aurinkopaneelien kanssa muutamia vuosia jo kokkaillut.

   Poista