elokuuta 09, 2013

Asuntomessuilua

Kävin jo viime viikolla vaeltelemassa asuntomessuilla Hyvinkäällä mutta kun tämä lomalaisen elämä on niin kiireistä :) saan postauksen tänne vasta nyt. Sorry! Messut ovat avoinna tulevaan
sunnuntaihin saakka joten vielä ehtii mennä katselemaan ja kuljeskelemaan messualueella.


Meidät toivotti tervetulleiksi messuille Aino <3 Voi miten lutuinen pakkaus tämä 11-vuotias russelityttö olikaan. Aino toimi maskottina ensi vuoden messukaupunki Jyväskylän standillä kaulassa kyltti "Vastaava mestari" ja hyvin Aino buffasikin seuraavan kesän messuja.


Olimme valinneet messuilupäiväksi aavistuksen pilvisen tiistaipäivän mutta kuuma oli ja jossain taloissa tuntui kyllä, että ilma loppuu kesken eli hikistä touhua tämä kiertely. Oli myös vähän tylsää etteivät ihmiset noudattaneet ohjeita "Max 15 henkeä kerralla yläkertaan" joten jossain taloissa tuntui kuin yläkerran lattirakenteet olisivat heiluneet jalkojen alla ihmisten painosta.....

Messuille oli levitelty sisustuksiin aivan älyttömän paljon erilaisia pehmoeläimiä - ehkä allergisen perheen vaihtoehto Ainoille - mutta minua ne vähän häiritsivät. Pehmolelut kuuluvat mielestäni lastenhuoneisiin.Edes minun huumorintajuni ei oikein riittänyt tähän harmaaseen hiirulaiseen olohuoneen matolla....enemmänkin yökötti ajatus jyrsijästä ihan uudessa talossa.

Messutalojen sisustuksissa näkyi yllättävän paljon vielä myös seinätarroja ja -printtejä. Toisaalta seinätarroilla saadaan helpommin muutettu ilmettä  kuin maalamalla tai tapetoimalla koko seinä.


 

Tapeteissa tuntuu kukkien voittokulku vielä jatkuvan. Jännä juttu, että muutamia samoja malleja näkyi parissakin eri talossa ja sisustuksessa.

Keittiöissä oli runsaampaan shabby chic/rustiikki henkeä tai vastaavasti todella pelkistettyä mustaa/harmaata henkiviä versioita. Esimerkiksi kohteessa 10 Lapplin Lumo-talon keittiö ei edes muistuttanut keittiötä koska kaikki oli kätketty ovien taakse vähän toimistomaisesti. 


Melko puhutteleva kyltti, voiko asiaa paremmin muuten kiteyttää :)

Coffee ~ Chocolate ~ Men
the richer the better!


Myös tätä "haalistettua ladon oven" -väriä näkyi keittiöpinnoissa.  


Rouheita käsin kosketeltavia pintoja sekä kalusteissa, sisustusmateriaaleissa että talojen ulkopinnoissa. Kohde 25 Lammi-Kivitalo Maja on hyvä esimerkki siitä, että "Vähemmän on enemmän". Jotenkin tämä loft-henkisyys puhutteli minua vaikka runsaamman ystävä olenkin....


Messualue oli rakennettu melko väljästi mutta koska puusto puuttui vielä täysin tuntui hassulta, että valtavasta ikkunasta ja patiolta olisi suora näkymä kadulle ja naapureille. Vie aikaansa ennen kuin alueen kasvillisuus antaa paremman suojan ja yksityisyyden asujille.


Istutuksissa on käytetty mukavasti syötäviä kasveja kukkien kanssa eli suloisesti sekaisin mansikkaa, persiljaa, tomaattia, minttua, sitruunamelissaa. Kiva idea :)


Muutamia fiilistely kuvia sisustuksista, yksityiskohdista, materiaaleista, joista pidin messutaloissa.Suosikkitaloni messuilla olivat selkeästi Dekon ja Annan sisustamat talot. Niissä oli kivoja ja raikkaita ratkaisuja ja tilat tuntuivat toimivilta. Huomasin, että Dekon talossa oli taas ilmoitus siitä, että messujen jälkeen koko kalustus/sisustusrekvisiitta myydään. Ystäväni Alli osti muutama vuosi sitten Asuntomessujen jälkeen Tolixin tuolit keittiöönsä Dekon talosta joten täytyypä minunkin miettiä muutamaa juttuja, jotka jäivät polttelemaan messutalossa.

Tässä muutama kuva Dekon talosta. Kivoja väripilkkuja siellä täällä ja mustavalkoisuutta.
Anna lehden talossa keittiön siniset kaapit eivät oikein uponneet minuun mutta muuten tilaratkaisut ja sisustus olivat mieleeni.

En kokenut messuilla hirveistä AHAA-elämyksiä eli aiempiin vuosiin verrattuna kovin paljon uutta ja ihmeellistä näillä Hyvinkään messuilla ei ollut. Kivoja yksityiskohtia sisustuksissa tuli bongailtua ja saattaapa hyvinkin olla, että Dekoon olen yhdessä muutamista jutuista. Messuilla käydessä tulee aina ihmeteltyä sitä, että vaikka tekemisessä on hirveä kiire jossain näkyy todella huonoa työnjälkeä ja laatua, joka ei tietenkään ole kenenkään edun mukaista. Messuilla käy melkoisia määriä ihmisiä joten "roiskittu työ" kyllä näkyy ja tieto siitä myös kiirii suusta suuhun ja tämä jos mikä on huonoa mainosta....

Ensi vuotta ja Jyväskylän messuja sekä Ainon jälleennäkemistä odotellen!

Nyt suuntaan Suvilahteen ja Flow-festareille. Pakko laittaa teille vähän fiilistelyä tämän illan pääesiintyjästä. Mukavaa perjantaita :)

2 kommenttia:

 1. Ihana Aino!

  Hauska oli kierrellä, mutta mitään uutta ja maata mullistavaa ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps ja kiitos messuseurasta! Aino vei sydämenin kyllä totaalisesti vaikkei sitä uskalla Minnielle kertoa ;)

   Poista