elokuuta 18, 2013

Auringonkukka kiusaus

Muutama viikko sitten tehdyssä postauksessa kukkapeltokahlauksesta taisinkin jo mainita, että auringonkukat eivät olleet vielä valmiita vaan pulleita nuppusia. Tällainen kaunis keltainen kukkameri osui silmiini viime viikolla kun ajoin Tammiston Plantageniin hakemaan pallokrysanteemiä parvekkeelleni. Auringonkukkapelto on suoraan Toys"R"us liikettä vastapäätä Valimotien varrella ja ohi ajaessa sen varmasti huomaa koska niin kauniin keltaisena se hohti ilta-auringossa. Ja auringonkukat ovat todella suuria ja pitkiä.Tarkempi tutkimusretki tälle pellolle tehtiin loppuviikosta Minnan ja Manun kanssa Haltialaan suuntautuneen koiralenkkeilyn jälkeen. Minulla oli mukana oranssiset Firskarsit mutta tällä pellolla niille ei ollut käyttöä! Kuten tässä opastetaulussa kehotetaan jätimme kukat kukkimaan kaikille iloksi.
Mutta valitettavasti kaikki samaan aikaan kanssamme kukkia ihailemaan tulleet ohikulkijat eivät toimineet samalla tavalla.


Oli siinä äidin vaikea selittää kahdelle pienelle tyttärelleen miksei kukkia saa ottaa mukaan kun täti kolmikko kahlasi pellossa sakset viuhuten auringonkukkia kainaloonsa napsien. Erikoinen näky pellolla oli myös pariskunta, joka oli raahannut A-tikkaat pellolle ja mies kuvasi tikkailta naista auringonkukkien keskellä. Ei tässä nyt vielä sinänsä ollut mitään pahaa ellei tallo siinä samassa kukkia liiskaksi maahan mutta siinä vaiheessa kun mies keräsi ison kimpullisen kukkia ja aloitettiin kuvaukset "kukkakimppu sylissä" sanoi toinen pikku tytöistä tosi topakasti "Äiti, mä menen sanomaan tolle sedälle ettei kukkia saa poimia. Se ei varmaan osaa lukea!"

Mikä meitä suomalaisia oikein riivaa kun emme ymmärrä sitä mitä luemme tai miten meitä kehotetaan toimimaan?


Minun sakseni pysyivät tällä pellolla visusti kassissa ja tyydyimme vain ihailemaan kukkia kävelemällä siellä välttäen tallomasta niitä. Kaikki eivät olleet viitsineet nähdä vaivaa vaan harmittavan monta kukkaa oli kaadettu maahan tai sitten kukat olivat pudonneet niitä luvattomista poimivilta kiireessä.....surullista....


Ihan lähellä tätä auringonkukkapeltoa on Tuusulantien toisella puolella Tuomarinkylän kartanon mailla luvallinen auringonkukka paikka ja Haltialan tilalla on kaksikin peltoa, joista voi ihan luvan kanssa napsia mukaan kukkia kotiin omaksi iloksi. Kukat ovat siellä toki huomattavasti pienempiä mutta kotimaljakossa ihan kauniita eli me päädyimme hakemaan auringonkukat sieltä ja jätimme nämä kaunistamaan maisemaan. Mietin sitä, että olisiko sitä itsellä pokkaa mennä kaupungin istutetusta kukkapenkistä saksimaan kotiin pari ruusua tai päivänkakkaraa vai tulisiko siinä vaiheessa mieleen ettei taida olla ihan oikein toimia näin? Ihmisten moraali tuntuu joskus yllättävän joustavalta vaikka kehotetaan toimimaan ihan toisin. Tekeekö siis tilaisuus varkaan?


Espoon puolella lähellä Puolarmetsän sairaalaa on myös luvallinen auringonkukkapelto poimimista varten. Viime viikolla pellon vuokraviljelijä joutui viemään pellolle kyltin, että maksamalla euron hänen tililleen voit poimia neljä auringonkukkaa. Aiemmin paikalla oli rahalippaita, joihin voi jättää maksun poimimistaan kukista mutta joku hyväkäs päätti murtaa lippaiden lukot auki ja viedä rahat. Nyt olen ihan sanaton!!! Miksi ihmiset toimivat näin typerästi ja pilaavat kaikkien ilon epärehellisyydellään? Luin juttua Länsiväylä lehdestä alkuviikosta ja en ollut uskoa sitä todeksi. Toinen luvallinen auringonkukkapelto on muuten Pohjois-Tapiolassa lähellä urheilupuistoalueella ja se onkin minulle tutumpi paikka kuin tuo Puolarmetsän pelto.


Tämän keltaisen hauskan silikonipussukan löysin muuten Itiksen New Yorkerista olen käyttänyt nyt kesällä sitä mukana koiralenkeillä. Ei paljon haittaa jos se vähän likaantuu tai kastuu kun materiaali hylkii vettä. Hyvä ostos muutamalla eurolla ja kiva värikin!New Yorkerin alesta tarttuivat mukaan myös nämä kirkkaan keltaiset tossut :) Keltainen retrohenkinen kesämekkoni on Sellon Flashista muutamia vuosia sitten hankittu aleostos, joka otetaan vuosi toisensa jälkeen käyttöön - rakastan mekkoa niin älyttömästi. Keltaista kun päällä niin aurinko paistaa vähän harmaanakin päivä :)  


Nyt otetaan suunnaksi Ravintolapäivän herkuttelut! Mukavaa sunnuntaita kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Jotkut ovat välinpitämättömiä... Sen huomaa kyllä monessa muussakin paikassa, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välinpitämättömyys on vain niin ärsyttävää! Tänään hyvä esimerkki Ravintolapäivässä - vieressä roskis mutta omat lautaset jäävät syönnin jälkeen silti ajelehtimaan minne sattuu....mur mur....

      Poista