tammikuuta 29, 2022

Pantonen 2022 väri Very Peri

 


Kuva Pantone

Pantonen vuoden 2022 väri valittiin joulukuussa ja kuluvana vuonna se on todella jännän kuuloinen Very Peri. Poikkeuksellista tämän vuoden värissä on se, että Pantone 17-3938 Very Peri on täysin uusi Pantonen kehittämä värisävy. Aina aiemmin vuoden väri on valittu Pantonen olemassa olevasta värikartasta. Uuden värisävyn kuvaillaan edustavan huoletonta itseluottamusta ja rohkeaa uteliaisuutta. Pantonen toimitusjohtaja Leatrice Eiseman on kertonut, että Pantonelle oli tärkeää luoda uusi värisävy koska monella tavalla elämämme on muuttunut todella paljon viime aikojen tapahtumien myötä. Veri Pery värinä auttaa omaksumaan uudet, tulevat mahdollisuudet ja voimaa mennä eteenpäin kaikesta tapahtuneesta huolimatta. Very Peri on pirteää, iloista asennetta ja dynaamista läsnäoloa, joka kannustaa rohkeaan luovuuteen ja mielikuvitukselliseen ilmaisuun.
 Kuva wwd.com

"Elämme muutosten aikoja. PANTONE 17-3938 Very Peri on symboli tämän hetken globaalista ajatusta ja siirtymäkautta, jota käymme läpi. Kun selviämme intensiivisestä eristyneisyyden ajanjaksosta, käsityksemme ja standardimme muuttuvat, ja fyysinen sekä digitaalinen elämämme sulautuvat yhteen uudella tavalla. Digitaalinen suunnittelu auttaa meitä venyttämään todellisuuden rajoja ja avaamaan oven dynaamiseen virtuaalimaailmaan, jossa voimme tutkia ja luoda uusia värimahdollisuuksia. Pelitrendit, metaversumien laajeneva suosio ja kasvava digitaalisessa tilassa toimiva taiteellinen yhteisö muodostavat modernin elämän fuusio. Em. kuvastavat myös sitä,  kuinka digitaalisen maailman väritrendit ilmenevät fyysisessä maailmassa ja päinvastoin." Pantone Leatrice Eiseman Instagram / kuvakaappaus 

Very Pery värissä on mukana sinisen värin mukanaan tuomaa rauhaa ja turvallisuutta. Sen lisäksi siniseen on otettu mukaan punainen vivahde, joka tekee väristä voimaannuttavan ja antaa tunteen jostain ihan uudesta. Monella tavalla viime vuosien aikana ollaan lukemattomia asioita jouduttu miettimään maailmanlaajuisesti ihan uudella tavalla tai uudesta näkökulmasta käsin. Nyt tarvitaan uskoa tulevaan huomiseen ja "siihen valoon tunnelin päässä". 

sourcingjournal.com 

MicrosoftVogue Tod’s spring 2022 Photo: Alessandro Lucioni / Gorunway.com

designlimitededition.comGuess Techie Sneaker, NYPost The Nordroom
glowsly.com

Rugsociety

Väri vivahtaa myös violettiin juuri sinisen ja punaisen liiton kautta. Itse mielellä violettiin taittavat siniset myös voimaa, ylellisyyttä ja hengellisyyttä huokuviksi sävyiksi. Violetti pitää sisällään myös mystiikkaa ja salaperäisyyttäkin. Haaleammat violetin sävyt ovat myös romanttisen pehmeitä kun taas tummat violetin sävyt ovat se ylellisyyden tunnus. Violettiin taittavat sävyt rauhoittavat kuten sininen värinä muutenkin mutta ne myös kannustavat luovuuteen. Se pieni ripaus punaista joukossa saa aikaan tuo tsemppaamisen. 

The Portugal News

 Harper's Bazaar Home inspiration ideas 

Plain Magazine

Vuoden 2022 Pantonen väri puhuttelee minua ja varmasti sitä tullaan näkemään osana pukeutumistani. En usko, että kynsiini ja huuliini tulee sinistä tänäkään vuonna ilmestymään koska luotan punaisen toimivan niissä paremmin. Kotona meillä on jo sinistä sisustuksessa kun "sininen kauteni" kodin sisustuksessa alkoi muutamia vuosia sitten. Harmittaa kun en vieläkään ole uskaltanut laittaa ruokapöydän alle tuota sinivalkoista mattoa koska en ole varma miten Mimmi sen kanssa pärjäisi. Sitä paitsi hänen "tiputtelu vuotonsa" jatkuu edelleen joten parempi nyt vain säästellä maton kanssa vielä. Ehkä tätä uutta Pantonen sävy saattaa näkyä jossain pienissä elementeissä vaikkapa kukissa meillä. 

Minkälaisia ajatuksia tämä Pantonen uusi Very Pery herättää siellä ruudun toisella puolella? Pitääkö sinisen on puhtaan sininen vai voisiko se taittaa vähän lilahtavaa? Mukavaa sunnuntaita kaikille. Toivottavasti selvisitte Valtteri talvimyräkästä kunnialla. 
6 kommenttia:

 1. Tästä värisävystä tulivat ensimmäisenä mieleen 80 -luku ja nuoruus. Ainakaan ensi näkemältä tämä sävy ei säväytä, kun muistoissa on lainamekko, johon pukeuduin opiskeluaikana ja se ei vaan ollut minulla kaunis. Siihen oli tyytyminen niukoissa varoissa.

  On upeaa, että maailmaan värejä ja tyylejä mahtuu! Jokainen löytää varmasti itselleen mieluisat vaihtoehdot. Sinulle rohkealle pukeutujalle uskoisin tämän sopivan.Minä pidän nykyään seesteisistä väreistä ja luonnonläheisistä materiaaleista kokeiltuani elämäni varrella aika monenlaisia tyylejä.;) Porkkananpunaiset hiukset kuulemma pukivat minua mustalla kaudellani Wetterhoffin opiskelijana, kun yhtenä maanantaiaamuna yllätin kaikki uudella ulkomuodollani.

  Kiitos Marjo näistä ammattitaidolla laadituista kirjoituksista! Hyvää sunnuntai-iltaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuossa lilahtavassa sinisessä on vähän sellaisia kasariviboja kyllä mukana kuten sinä huomasit. Ja tämähän on vain yksi väri muiden tämän sesongin värien joukossa. Aina on lupa ja vapaus valita juuri ne itselleni sopivat sekä omaa sielunmaisemaan puhuttelevat sävyt.

   Sinulle seesteiset värit sopivat ja ovat osa persoonaasi. Yritin laittaa silmät ja kuvitella sinut punaisilla hiuksilla ja mustiin pukeutuneena. Pakko myöntää, että minun mielikuvitukseni oli jotenkin rajallinen enkä saan kuvaa edes kuviteltua. Mutta jokaisella meillä on ollut nuoruudessa omat kasvukautemme tyylien ja värien kanssa. Muistan itsekin jotain kokeiluita - vaikka hiuksiani en ole koskaan itse värjännyt - jotka eivät olleet minun näköisiä ja yhden käyttökerran jälkeen palasin taas omaan tyyliin.

   Kiitos kauniista sanoistasi. Hyvää viikonloppua Villa Iirikseen <3

   Poista
 2. Olipa kiva yhteenveto tästä Pantonen vuoden väristä. Olen kokoamassa sisustustrendeistä webinaaria eikä näitä tredändivärejä voi silloin ohittaa...
  Pantonen sävy ei lukeudu lempiväreihini, mutta katsotaan, miten meikäläinen siedättyy väriin, jos sitä alkaa näkymään enemmänkin. Ihanaa alkavaa uutta viikkoa ja helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kyllä tämä Pantonen vuodenväri on webinaarissa ihan pakko käydä läpi vaikka onkin vain yksi tämän sesongin juttu. Jännäähän tässä on se, että tehtiin täysin uusi väri ja ensimmäistä kertaa. Ehkä se kertoo juuri tämän ajan ainutlaatuisuudesta eli haluttiin myös jättää merkki Pantonen historiaan.

   Väri ei varmasti ole ihan niitä helpoimpia ja koska se punaisen takia laittaa tuohon violettiin. Pieninä yksityiskohtina toimii kyllä piristeenä.

   Hyvää helmikuuta ja viikonloppua!

   Poista
 3. Teetin Kiinassa töihin kankaita tilatessa oman värin silkkikankaaseen, piti tulla harmahtaaan taittava denimsininen, tulikin Very Peri. Ei onneksi iso vahinko; trendikäs ja hyvä myyntiväri sekin, mutta täytyy antaa seuraavan kerran Pantone-numeron lisäksi vielä tarkemmat specsit omiin väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi Kiinassa olla Very Peri hyvin hallussa ja mielessä kun saivat harmaaseen taittavasta denimistä tuo sävyn aikaiseksi. Luultavasti kannattaa kyllä käyttää speksejä Pantonen-numeron lisäksi, että saa mitä oikean väristä. Hyvä kuitenkin, että uskot sävyn menekkiin teilläkin.

   Poista