tammikuuta 01, 2022

Hyvää uutta vuotta 2022 ♥

 


Hyvää uutta vuotta 2022 kaikille! Vaihdoimme vuoden jo toisen kerran peräkkäin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Aloitin 2021 vuoden uudenvuoden postauksen näillä lauseilla. "Kun vuosi sitten kirjoittelin vastaavaa vuoden ensimmäistä postausta tekstiin tuli seuraava lause - Mitä tämä vuosi tuo tullessaan on vielä suuri mysteeri mutta sellaistahan tämä meidän elämämme on." Joku pessimisti voisi todeta,  että olemme täysin samassa pisteessä kuin vuosi sitten ellemme nyt vallitsevan omikron viruksen takia pahemmassakin. Itse haluan kuitenkin nähdä asian valoisammin. Paljon on mielestäni tapahtunut  koronapandemian osalta kuluneen vuoden aikana. Vuosi sitten näihin samoihin aikoihin me vasta odotimme pääsyä ensimmäiseen rokotukseen ja nyt jo kohta vuorossa on kolmas rokotus. Saimme viime kesänä elää jo vapaammin koronaturvallisuus toki huomioiden. 

Pessimisti jatkaisi "ja kohta sitten neljänteen ja viidenteen rokotukseen". Näin saattaa hyvinkin olla, että lisää rokotekierroksia on tulossa mutta uskon, että jos ne tarvitaan pandemian kukistamiseksi niin ne on viisasta toteuttaa ja ottaa itselleen. Joku viisas - olisiko olla presidenttimme Sauli Niinistö - totesi jo viime vuonna, että "emme ole pikamatkalla vaan tässä on kyse kestävyysjuoksusta". Poikkeuksellisessa ajassa voi myös mielestäni oppia elämään kun hyväksyy tietyt ehkä vähän ikävätkin rajoitukset ja reunaehdot. Totta kai välillä minuakin pännii se, että etten voi huolettomasti mennä kauppaan vaan ensin vedän maskin kasvoilleni ja hanskat käteen. Mutta kaikkeen tottuu! Ja minähän voin ottaa "ylimääräiset vermeet" pois heti tultuani ulos taas raikkaaseen talvi-ilmaan. Vuodenvaihde sujui mukavasti ihan kotipiirissä läheisten kesken. Olin vähän yllättynyt siitä, että Mimmi pelkäsi raketteja koska Minnie aikoinaan ei ollut niistä moksiskaan. Minnien osalta vasta siinä 10 ikävuoden korvilla tuli pelko ilotulitteisiin ja sen jälkeen hän aina "olikin Sileon vaikutuksen alaisena" uudenvuoden aattona. Mimmi oli kuulostellut rakettien pauketta jo alkuillasta mutta viimeiselle iltalenkille se suostui vain tekemään nopeat hätäpisut ovenpieleen ja toivon heti sen jälkeen sisälle menoa pikaisesti. Mimmi ei onneksi yrittänyt piiloutua mihinkään pahimman ilotulituksen aikaan mutta halusi olla kiinni minussa hyvin tiiviisti. Aika myöhään raketteja vielä ammuttiin ja taisin herätä vielä joskus lähempänä neljään johon pamahdukseen. 

Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia
Kuva Yle sivuilta / alk.per. kuva Terry Linke 

Tänään on otettu todella chillisti! Perinteinen presidentin uudenvuoden puhe on totta kai kuunneltu ja sen jälkeen Wienin filharmonikkojen Uuden vuoden konsertti. Minulla on "ikuisuus haave" päästä joskus uudenvuoden aikaan Wieniin kuuntelemaan tuota konserttia ihan livenä paikan päälle. Saa nähdä koska se toteutuu vai jääkö toteutumatta. Siitä on muuten ikuisuus kun olen ollut Wienissä eli muutenkin siinä kaupungissa olisi kyllä näkemistä ja kokemista. 

Tänään syötiin vielä eilisen tapas/juustotarjottimen loppuja siinä musiikin ja Saulin puheen lomassa. Juustoja ei koskaan voi syödä liikaa ja herkullista Serranon ilmakuivattua kinkkua siihen kylkeen - omnomnom! Meillä oli kokeilussa nyt Kuusamon juuston Maasdam XO, Emmental XO, Vuoristojuusto ja Savustettu Gouda. En osaa valita omaa suosikkia koska kaikista pidin. Olin jo viime jouluna saanut Delicard -lahjakortin, jonka nyt sitten lunastin kuluvan uuden vuoden kunniaksi.  Mukana juustolautasella oli myös Don Cayo Queso Manchego - ihanaa lampaanmaidosta tehtyä juustoa. Totta kai myös sinihomejuusto ja chevreä sekä marjoja ja hedelmiä. 
Siinä herkkujen lomassa olen myös ihaillut uutta "ikipiparkakkutaloani". Tilasin itselleni joululahjaksi nyt joulualesta Emma's & Mama's verkkokaupasta ikioman piparkakkutalon, joka on siis ikuinen eikä syötävä versio. Olin miettinyt tällaista taloa jo muutaman vuoden kun tuntuu siltä, että se aika aina ennen joulua loppuu kesken tehdä oma piparkakkutalo. Kun huomasin, että välipäivinä tämä talo oli tullut alennukseen minähän tilasin sen viivana ja eilen pääsin hakemaan Matkahuollon pakettiautomaatista oman piparkakkutaloni. Saatoin tilata sieltä jotain muutakin mutta palataan niihin myöhemmin...
Miten teidän uudenvuoden vastaanottaminen sujui? Ammuitteko raketteja tai oliko tarjolla muiden järjestämä ilotulitus? Katsoitko Tasavallan presidentin puheen tai Wienin perinteisen uudenvuoden konsertin? 8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Raketteja ei ammuttu, muutama tähtisadetikku poltettiin :-)
  Perheen kanssa rauhallisissa merkeissä vietettiin koko uusi vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Minna ♥️ Minä etsin tähtisadetikkuja mutta en löytänyt niitä lähikaupoista, joten jäivät sitten hankkimatta. Muistan, että lapsena ei ollut uutta vuotta jos ei saanut tähtisadetikkuja. Kerran taisi vähän innostuksessa myös lapanen savuta :D
   Hyvää loppiaista!

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta 2022 ♡ Raketteja ei mekään ammuttu. Söimme hyvin ja juhlimme kotosalla. Presidentin puhe katsottiin ja konsertti kuunneltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuottaa 2022 Tarja ♥️ Teidän vuodenvaihtuminen kuulostaa mukavalta.
   Moni kauppahan on tehnyt päätöksen etteivät myy raketteja ja koiran omistajana olen siitä hyvin iloinen. Järjestetyt ilotulitukset ovat minusta turvallisempia ja ne alkavat sekä loppuvat aikataulun mukaisesti. Nyt meilläkin paukkui vielä todella myöhään yöllä.
   Hyvä loppiaista!

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta sinulle Marjo! Rauhallisesti vietimme kotona kahdestaan uuden vuoden aattoa ja nukkumaan mentiin jo ennen puolta yötä. Ikävystyttävää, saattaa monikin ajatella, mutta me olemme tällaisia illan torkkuja, aamun virkkuja. Huokaisen helpotuksesta kun pyhät kohta ovat ohitse ja arki alkaa. Vaikka töissä käyville ei kovin montaa ylimääräistä vapaapäivää tällä kertaa tullutkaan. Luulisi että eläkeläiselle olisi se ja sama onko pyhä, vai ei, mutta ei se vaan niin ole. Ja aamu-tv:tä kaipaan ihan älyttömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Kristiina ♥️ Ei teidän juhlinta kuullosta ollenkaan ikävystyttävältä. Kuulostaa oikein rauhalliselta ja mukavalta. Tänä vuonna vapaapäiviä ei montaa tullut kun joulu oli viikonloppuna. Minähän olin joulun alusviikon lomalla ja päivän joulun jälkeen. Aika ennen joulua meni kuitenkin siivotessa ja laittaessa joulua joten tuli sitten vain yksi lomapäivä.
   Hyvä loppiaista!

   Poista
 4. Hieno tuo ikipiparkakkutalo. Juuri katson sitä nettikaupassa, että pitäisikö ostaa pläjäyttää minun samanlainen :)

  Meillä sujui aatto kotona syöden noutoruokaa, pelaten joulupukin tuomaa tietopeliä ja lopuksi ammuttiin pari rakettia. Melkein jo heitimme laukaisutelineen metallikeräykseen, kun olimme jo päättäneet lopettaa rakettihommat. Pojat pyysivät, että josko sittenkin vielä kerran raketteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥️ Minä iskin silmäni tuohon jo ennen joulua silloin kun löysin Emma's & Mama's verkkokaupan. Mietin mitä kiva ikipiparkakkutalo onkaan kun aina ei omaa talo ehdi väsätä. Tämä on yllättävän aidon näköinen mistä iso plussa. Olisin ehkä voinut ostaa sen pienemmänkin version mutta tämä tuli nyt tilattua.

   Hyvä ruoka ja tietopeli kuulostaa oivalliselta uudenvuoden viettotavalta. Pojat taitavat olla enemmän rakettien perään kuin me tytöt.

   Hyvä loppiaista!

   Poista