kesäkuuta 28, 2021

Kesäisiä kuulumisia ja Laukko-passin onnellinen voittaja

 
Juhannus on nyt juhlittu ja alkaa kahden viikon työrupeama ennen kuin kesälomani vihdoin alkaa! Vietimme keskikesän juhlaa ihan kotimaisemissa Espoossa. Olin jo ennakkoon ottanut selvää, että pääkaupunkiseudulla isommat juhannustapahtumat on edelleen peruttu joten valitettavasti juhannuskokkoa emme siis tänäkään vuonna nähneet. Vähän toki harmitti mutta toisaalta ymmärrän tilanteen ja ehtiihän sen sitten ensi kesänä kokea. Juhannuskukat toki käytiin poimimassa aamuvarhain Mimmin kanssa. 

Kesällä on todellinen elämys herätä varhain ja hipsiä ulos fiilistelemään. Kaupunkialueelle ei ihan voi lähteä yöpaidassa ulos vaikka kerran olen vahingossa niin tehnytkin. Tosin eipä kukaan minua silloin auringonnousun aikaan edes ollut näkemässä. Lukemattomien lintujen laulukuoron esitys on huikeaa kuultavaa. Ilmassa ei vielä ole paahtavaa kuumuutta ja luonto tarjoaa parasta. Suosittelen kokeilemaan tätä elämystä jonain kesäaamuna.

Juhannuskimppuun löytyi maitohorsmia, ukonkelloja ja vuohenputkia. Olisin halunnut vielä kimppuun vielä jotain keltaisia kukkia. Niittyleinikkejä ei näkynyt missään joten keltaisuus jäi kimpusta puuttumaan. Maitohorsma tai rentun ruusu kuten jotkut kukkaa kutsuvat on itse asiassa todella monipuolinen kasvi. Keväällä hortoilijat keräilevät sen nuoria punertavia versoja, joita voidaan nauttia parsan tapaan. Maitohorsman vaaleanpunaisten kukkien terälehdistä saa heleän väristä juomaa ja niitä voi käyttää vaikka kakun koristelussa. Olen ilokseni huomannut miten paljon komeita ukonkelloja meidän lähellä kasvaa nykyään. Myös jasmikepensas kukkii jo todella kauniisti ja tuoksui ihanalta. Olisi tehnyt mieli napata siitä oksa mutta jäi ajattelun asteelle sillä jasmike pensas on istutettu pihamaalle. 

Juhannuksena toki syötiin ja syötiin ja taas vähän syötiin! Mutta eikös sekä jouluna että juhannuksena ole jo meidän omassa suomalaisessa juhlaperinteessä ajatus siitä, että pöytä notkuu herkkuja ja ruokailu kestää kauan. Kaksi hyvin traditionaalista juhlapäivää puolen vuoden välein ansaitsee kyllä minunkin mielestä makoisan ruokahetken perheen, läheisten ja ystävienkin kera. 

Kuvia ruokapöydästä ja -lajeista on minimaalisesti koska Mimmiä kiehtoi äärettömän paljon ruokapöydän liina tai varsinaisesti sen roikkuvat kulmat. Näin jo sieluni silmin kuin Pikku-Piraija vetää liinan alas ruokineen päivineen kuin K-Kaupan mainoksessa teeveessä. Pentukoiran kanssa pitää olla silmät selässä ja aistit koko ajan valppaina. Jos on liian hiljaista se ei koskaan tiedä hyvää. Valokuvaamiseen ei välillä oikein voi keskittyä ihan täysillä :D 

Olen muuten löytänyt taas parin vuoden tauon jälkeen Arizona jääteet ja niiden lukuisat maut. Hyvä kesäjuoma ja tämä ei ole maksettu mainos ja ihan puhdas suositus juomaksi kuumiin säihin.
Sunnuntaina kävimme piipahtamassa aivan huikeassa Toista maata -näyttelyssä Kansallismuseossa. 

"Kansallismuseossa toukokuussa 2021 avautunut Toista maata on itsenäinen näyttely, mutta rakentaa samalla sillan Kansallismuseon perusnäyttelyn kahden muun osan, Esihistorian ja Suomen tarinan, välille ja täydentää Kansallismuseon uudistuneen perusnäyttelyn kiehtovaksi kokonaisuudeksi."

Tähän erittäin mukaansa tempaavaan näyttelyyn palataan vielä ihan omassa postauksessa. Kuvia tuli räpsittyä jonkun verran kiinnostavasta materiaalista. Ja katsottavaa riitti sekä myös lukuisia ihmetyksen aiheita meillä nykypäivää eläville kuten taikavyö synnytystä varten, Momman Siinan erikoisesti kirjailtu alushame ja Piispa Henrikin legendan todenperäisyyden pohtiminen. Kansallismuseossa on todella turvallista ja hiljaista vierailla juhannusviikonlopun aikana. Netin kautta varatussa aikaikkunassa sisälle ja saleihin kulkemaan. Kontakteja muihin ihmisiin ei tullut lähes ollenkaan. Toki muutkin näyttely voi samalla kertaa käydä läpi mutta riensimme takaisin aurinkoon.

Eilen päättyneen Laukko-passin voittaja on arvottu. Arvontageneraattori suosi Minna Söderströmiä, joka kommentoi Marjon matkassa Facebook-sivulle seuraavasti. 

Minna Söderström

Menossa 21.7. kuuntelemaan porukalla Aili Ikosta. Mutta monet muutkin huippuartistit kiinnostavat, joten ehdottomasti mukana tässä arvonnassa! Tykätty ja jaettu!

Kiitos kaikille osallistujille ja onnea Minnalle. Mukavaa uutta viikkoa ja alkavaa heinäkuuta!

2 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen kaupunki juhannus sinullakin on ollut. Yhtenä aamuna nauhoitin linnunlaulua makuuhuoneen ikkunasta. Jotenkin siihen on aina niin kiva herätä.
  Rapsutuksia Mimmille ja ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Linnunlaulu on kyllä ihan uskomatonta näin kesällä. Myöhään illalla laulavat ja aamulla jo 4 aikaan aloittavat. Ahkeria laulajia. Meillä on ihan makuuhuoneen ikkunan lähellä puu, jossa mustarastas laulaa niin kauniisti.

   Mimmi kiittä rapsutuksista <3 Kivaa kesäloman aloitusviikkoa Outi <3
   Minä paiskin töitä vielä viikon!

   Poista