kesäkuuta 19, 2021

Kesäinen kukkamekko, mieletön korvakoru löytö ja palohälytys hässäkkä

 

Huh hellettä!!! Nyt voi todellakin sanoa, että meillä Suomessa on kuumaa ja kosteaa kuin tropiikissa. Tänään lämpömittari kipusi meillä Espoossa +28,5C ja hiki virtaa pitkin selkää vaikka vain istui ihan paikallaan. Heinolassa lämpömittari nousi tänään yli +30C iltapäivällä kello neljän aikaan joten tämän kesän uusi lämpöennätys syntyi. Suomeen saapunut helteinen ilmamassa on peräisin kaukaa etelästä. Meillähän tuntuu nyt olevan ihan Välimeren ilmasto kun yölläkään lämpötila ei laske kuin nippanappa +20C alle. Luin muutama päivä sitten uutisen, että nyt vallitseva tavanomaista lämpimämpi sää tulisi jatkumaan vielä pitkään. En valita vaan nautin kesästä. Meillä kotiin saa onneksi hyvä tuuletuksen kun asuntomme on läpitalon.

Tänään oli jännä päivä koska vanhin kummityttöni vietti tänään lakkiaisiaan. Olin ostanut todella kauniin vaaleanpunaisen ruusun tuoreelle ylioppilaalle symbolisena eleenä valkolakin johdosta. Asetin kukan roikkumaan eteiseen riittävän korkealle ettei "pikku piraija" pääse siihen käsiksi. Kun laitoin itseäni kuntoon ja olin pidemmän ajan omissa oloissani oli tuo ruusu jotenkin oudosti räjähtänyt. Nelijalkainen valkomusta näytti täysin viattomalta mutta uskon hänen harjoitelleen hyppyjä ruusua kohden ja lopulta se sitten katkesi ollen "entinen kaunis vaaleanpunainen ruusu"

Kummityttöni vain nauroi kun kerroin ikävästä sattumuksesta sillä emme enää tänään ehtineet hankkia uutta kukkaa rikkoutuneen tilalle. Ehkä tämä oli Mimmin suloinen kosto minulle eilisestä palohälytyksestä asunnossamme. Olin suihkussa pidemmän aikaan ja jätin kylpyhuoneen oven raolleen ettei koiruli tunne oloaan yksinäiseksi. Mimmi oli omassa koira-aitauksessaan olohuoneessa leikkimässä. Kun vihdoin suljin suihkun alkoi meidän eteisen katossa oleva palohälytin huutaa kimeästi. Mimmi raukka meni ihan paniikkiin säntäillen aitauksessaan pääsemättä sieltä pois. Nappasin mukaan pyyheliinan kun ryntäsin ilkosillani ja litimärkänä ulos kylppäristä ja vapautin koiran ensin  aitauksestaan. Koiruus katosi jonnekin kauhusta ulisten. Huidoin pyyheliinalla palohälytintä jotta sain sen sammumaan. Tikkaat, joilla olisin yltänyt ylös kattoon eivät olleet kädenulottuvilla. En ollenkaan miettinyt tässä vaiheessa, että päälläni ei ollut rihmankiertämään. 

Seuraavat 20 minuuttia etsin asunnosta Mimmiä. Kutsuin sitä nimeltä mutta mistä ei kuulunut inahdustakaan. Katsoin makuuhuoneen sängyn sekä  olohuoneen sohvan alle. Kurkkasin jo kerran eteisen vaatenaulakon alle näkemättä koiraa mutta sieltä Mimmi sitten tuli ihan häntä maassa esille. Se vaikutti todella stressaantuneelta enkä yhtään ihmettele koska tuo palohälyttimen ääni on hirveä. Minun on pakko siirtää se toiseen paikkaan koska ilmeisesti jos kylpyhuoneesta tulee lämmintä höyryä menee se satunnaisesti siitä päälle. Näin on käynyt muutamia kertoja aiemmin mutta siitä on todella pitkä aika. 

Ylioppilasjuhliin vedin ylleni kesäisen kukkamekon, jonka tilasin jo useita viikkoa siten Gina Tricotin nettikaupasta. Mekko on "off shoulder dress" mallinen mutta siinä voi toki nostaa myös kauluksen siten etteivät hartiat välttämättä näy. Mutta toki tarvittaessa voi sitten niitä ruskettuneita hartioitakin näyttää. Toistaiseksi en juurikaan ole saanut päivitystä mutta eiköhän se tässä kartu kun säätkin suosivat. Kun liikkuu ulkosalla ja aurinko paistaa niin samallahan se väri myös tarttuu hipiään. En tiedä jaksaisinko enää maata auringossa kuten joskus nuoruudessa olen tehnyt. O tempora o mores - nuoruus ja hulluus! Toisaalta eihän auringonotto ole edes enää järin terveellistä vaikka olisi kunnon suojakertoimetkin iholla. 
Halusin ehdottomasti asustaa mekon korvakoruilla, jotka ovat myös tämän kevään nettilöytö. Minullahan ei enää ole reikiä korvalehdissä tai vasemmasta saattaa ehkä löytyä. Olen varmaan kertonut tämän korvalehtiepisodin täällä blogissa mutta lyhyesti vielä kerran. Sain korvalehtien lävistykset kun olin 10-vuotias. Pikku hiljaa lävistysreikien ympärille alkoi kasvaa oudon kovat patit, jotka myös kutisivat ikävästi. Patteja käytiin näyttämässä ihotautilääkärillä, joka totesi niiden olevan keloideja eli arpimuodostelmia. Niiden syntyminen voi olla perinnöllistä ja usein juuri lävistys laukaiseen reaktion. Minulta leikattiin keloidit korvalehdistä mutta kinusin uudet lävistykset korvalehtiin korvakoruille ihan leikanneelta lääkäriltä. Kului vuosia ja toinen korvanipukka pysyi ihan normaalina mutta oikeanpuoleinen kasvoi vielä suuremmaksi ja jouduttiin taas leikkaamaan. Silloin ei käytetty vielä nestetyppijäädytystä kasvun estämiseksi vain sain korvalehteeni pari kertaa sädehoitoa. Käynti alta 20-vuotiaana Syöpäsäätiöllä hoidossa sai aikaan sen etten enää halunnut uusia reikiä korvalehtiin joten en voi käyttää kuin klipsikorvakoruja.
Surfatessani internetin ihmeellisessä maailmassa törmäsin mielenkiintoiseen ranskalaiseen Vestiaire Collectiven nettisivuun. Muistin etäisesti lukeneeni tästä käytettyjä designer-tuotteita myyvästä yrityksestä jostain blogista. Vestiaire Collective tarjoaa siis todella laajan valikoiman sekä vanhempia että myös uudempia designer ihanuuksia niitä etsiville. Klikkasin sisälle sivustolle ja jostain kumman syystä kuin tilauksesta bongasin sieltä ensimmäisenä ilmoituksia korvakoruista. Tämähän oli kuin kutsun kurkata "Watches & Jewellery" osiin, josta edelleen "Earrings"

Korvakoruja löytyi monilta tunnetuilta brändeiltä kuten esim. Dior, Caroline Herrera, D&G, Guess, Marni muutamia mainitakseni. Aivan ihania korviksia ja myös klipseillä varustettuna mutta oman budjettini ulkopuolella. Huomasin myös osion "Non Signé / Unsigned" ja sieltähän löytyi vaikka mitä kivaa kohtuuhinnalla. Bongasin melko erikoiset roikkuvat korvakorut, joissa oli paljon violetin eri sävyjä. Kahlasin lähes koko malliston läpi kunnes lopulta päädyin tilaamaan nämä korvakorut espanjalaiselta myyjältä koska niiden hinta oli kohtuullinen ja kunnoksi oli määritelty "kuin uusi".

Tein tilauksen 13.toukokuuta ja samana päivänä lähettäjä postitti korvakorupaketin Vestiaire Collectivelle. Toukokuun 19. päivänä VC vastaanotti paketin ja tarkistin tuotteen kunnon lähettäen sen minulle edelleen Suomeen. 25.toukokuuta PostNordilta tuli ilmoitus, että milloin minulle sopisi toimittaa pakettini. Parin päivän kuluttua ovikello soi sovitussa aikaikkunassa ja nämä ihanat korvikset tulivat. Olen ollut todella tyytyväinen ostokseeni ja olen jo katsellut jotain muutakin ehkä jossain vaiheessa hankittavaa sivuilta. Minun oli tarkoitus laittaa kummitytön lakkiaisiin myös eriväristä helmistä koottu sormus - kuva näkyy tuolla ylempänä - mutta unohdin kiireessä laittaa sen sormeen. Olisi sopinut äärimmäisen hyvin korvakoruihin mutta ensi kerralla sitten. Käytin muuten tänään ensimmäistä kertaa sormuksia yli vuoteen. En ole nyt korona aikana halunnut pitää sormuksia kun koko ajan pestään käsiä ja hinkataan niihin käsidesiä. Viime kesänä tehdessäni valkoisesta puhvimekosta postausta laitoin sormuksia kuvaan mutta ulkona liikkuessa olen ollut ilman niitä.Tapasimme vielä lakkiaisten jälkeen toisen kummityttöni kanssa Kahvila Aijussa Träskandan kartanon puistossa. Nyt lauantaina ulkopaikat olivat koko ajan varattuja eli kiva juttu, että paikka on löydetty näin hyvin. Aivan ihana lauantai päivä takana! Laitan tähän loppuun vielä kuvan siitä Mimmin kantokassista koska minulta on kysytty miltä se näyttää. Kivaa sunnuntaita 
14 kommenttia:

 1. Ihana tapahtumarikas päivä sulla olli!

  Värikäs mekko ja runsaat korut ei ole kaikista helpoin yhdistelmä, mutta sinulla asukokonaisuudet onnistuvat aina niin hienosti, oikein WOW-efektillä ��. Ihanalta näyttää jälleen kerran.

  Aurinkoista kesän jatkoa sinulle ja Mimille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine ♥

   Värikäs mekko kiinni oman huomioni heti kun pyörin netin syövereissä ja juuri sen takia klikkasin kuvan auki. Pidän värikkäistä vaatteista juuri kesällä. Korvakoruja en ollut vielä ehtinyt käyttää kun sain ne vasta toukokuussa joten pakkohan nekin oli ottaa mukaan. Tässähän ihan punastuu sinun kehuista ♥

   Hyvää juhannuksen jatkoa sinulle ja Mimmi kiittää myös saamastaan huomiosta!

   Poista
 2. Voi pikku Mimmiä! Meillä on pari kertaa palohälytin ruvennut piipittämään yöllä patterinvaihdosta ilmoittaakseen ja patteria irottaessani hälytin on pärähtänyt huutamaan täysillä. Ääni on ollut kamala, mutta Klaus ei ole edes kylkeä kääntänyt! Paikkaa ei vaihdeta, sillä hälytin on oikealla paikallaan makuuhuoneen oven ulkopuolella.

  Korvakoruista luovuin aikoja sitten, kun usein unohdin laittaa ne aamuisin ja reijistä tuli ahtaammat ja ahtaammat. Muita koruja on senkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmille kaikki on vielä niin uutta! Muutama viikko sitten meidän pihalla oli huoltoyhtiön väkeä leikkaamassa ruohoa ja sekin oli aika pelottavaa. Tietyt yllättävät äänet kotona saavat se myös valpastumaan. Toivotaan, että tottuu pian kaikenlaisiin ääniin ja yllätyksiinkin elämässä.

   Meillä on juuri vaihdettu paristo palohälyttimeen ja se on oikealla paikallahan se kyllä on kun on eteisessä. Ehkä voisi olla himpun verran vasemmalla niin tuo mahdollinen kuumuus kylpyhuoneesta ei laukaisisi sitä. Olisi edelleen makuuhuoneen oven ulkopuolella. Täytyy vähän tuumailla.

   Kiva kuulla, että joku muukin on menettänyt "korvalehtien lävistykset". Minä kyllä pidän kovin paljon korvakoruista ja siksi etsin aina noita klipsikorviksia.

   Poista
 3. Ihana mekko sinulla! Sopii niin hyvin sinun väreihin.
  Voi pientä Mimmiä! Maailma on ihmeellinen paikka ja täynnä ihmeellisiä ääniä. Pelottavia ääniä!
  Ihana tuo kuva kummitytöstäsi ja Mimmistä.
  Ja vielä korvakoruihin. Minulla ovat reiät korvissa menneet umpeen, kun en ole korvakoruja käyttänyt. Jonkusen nappikorvakorun omistan, mutta harvoin käytän. Ja upeat nuo tilaamasi korvakorut. Kun tukka on ylhäällä, niin tulevat hienosti näkyviin.
  Nautitaan hellesäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ Mekon värit saivat minut juuri ostamaan sen.

   Pienellä koiralla on paljon opittavaa maailmassa. Ääniä, hajuja, makuja ja kokemuksia, joihin sen pitää osata luontevasti sopeutua. On tärkeää auttaa ja tukea pentua kehuen kun on rohkea ja lohduttaen kun pelkää.

   Kummitytön ja Mimmin kuva oli minustakin kiva. Kummityttöni ei ollut aiemmin nähnyt Mimmi joten siksi hän pääsi kantokassissaan mukaan juhlaan.

   Sinä olet nyt Tuulin jälkeen jo toinen täällä kommentoijissa, joilta korvien lävistykset ovat menneet umpeen. Itse käyttäisin korvakoruja kun minulla on niitä paljon mutta enää ei onnistu eikä taida olla viisasta enää lävistää.

   Nautinnollista sunnuntaita Tuula ♥

   Poista
 4. Kivat korvikset ja suloinen Mimmi!
  Minä olen vuosia sitten ostanut useammankin kerran tuolta Vestiairesta. Sitten hinnat lähtivät siellä kyttäämieni tuotteiden osalta niin kovaan nousuun, että olen unohtanut koko Vestiairen. En tiedä, että uskallanko edes kurkata, että mitä sieltä voisi löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Mimmi kiittää!

   Kiva kuulla, että joku toinenkin on ostanut Vestiairesta. Kukaan lähimmistä tutuistani ei ollut edes kuullut mitään tällaisesta mahdollisuudesta. Kurkkaa vain rohkeasti uudelleen sivuille. Onhan siellä edelleenkin korkeita hintoja design-puolella mutta ainahan voi edelleen tehdä löydön.

   Poista
 5. Mimmi on niin ihana ja kaunis on mekkosikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa ♥ Mimmi kiittää! Olen iloinen mekon löytymisestä.

   Poista
 6. Upea juhlatyyli todellakin ja ihanaa, että voi taas hieman juhlia. Ja onnittelut uudesta supersuloisesta perheenjäsenestä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ Kummityttöni olisi voinut juhlia jo viime syksynä mutta juhlat piti siirtää tälle keväälle juurin poikkeusolojen takia. Ihanaa, että edes nyt saatiin juhlia. Mimmi on kyllä supersuloinen mutta voin vakuuttaa, että se osaa olla myös täysi riiviö ja "Pikku-Piraija" niin halutessaan. Ja näkisitpä ne iltahepulit...

   Poista
 7. Ei melkein malttanut lukea tekstiä kun jäin vain ihailemaan upeita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira ♥ Oli kiva ottaa kuvia kun oli uusi mekko ja vähän laittautunut.

   Poista