tammikuuta 20, 2020

Makuuhuoneen pöytälamppujen tarina


Rakastan sisustamista ja ennen kaikkea pidän tavaroista, joilla on tarina kerrottavanaan. Esittelin täällä blogissa lokakuun loppupuolella makuuhuoneen uuden ilmeen, joka oli tehty Poster Storen julistetauluilla. Kuvissa vilahtelivat myös upouudet pöytävalaisimiset. Olin niin tohkeissani piristävistä julistetauluista, että valonlähteiden esittely jäi. Olen nyt saanut muutamia kyselyitä liittyen näihin "mystisiin lamppuihin" joten ajattelin kertoa nyt tarinan pöytävalaisimien takaa.


Pöytävalaisimien tarina sai alkunsa kesälomallani heinäkuussa. Olimme päiväristeilyllä ystäväni kanssa ja otettuamme haltuun muutamia viikkoja aiemmin avatun Fotografiskan jäimme kiertelemään vielä Telliskiven alueelle. Halusin nimittäin ehdottomasti piipahtaa jo vuonna 2015 löytämässäni Homeart sisustusliikkeessä (osoite Telliskivi 60 A).

Ensi viisiitistäni kirjoitin blogiin ja muistan, että se oli todella luettu postaus aikoinaan. Jo silloin olen valokuvannut lukuisia liikkeessä myynnissä olevia erilaisia ja kiinnostavia valaisimia. Näihin aikoihin liikkeessä oli vielä "antiikkinurkkaus", jossa myytiin aidosti vanhoja esineitä. Minun matkaan sieltä on tarttunut mm. hopeoitu avattava munanmuotoinen rasia ja simpukanmuotoinen hopeinen tarjoilukulho, joka näkyy muuten postauksen viimeisessä kuvassa.


Huomasin hopeanväriset ja "vanhanmalliset" pöytävalaisimet "kuin vähän unohtuneena" valkoisella pöydällä. Katselin ja kääntelin niitä. Oikeastaan jo silloin näin ne omassa makuuhuoneessani. Mutta järkeni sanoi "Et kai nyt oikeasti aio raahata noita lamppuja mukanasi helteisessä Tallinnassa koko päivää?" Ja tiedättekö, että niin kovaa tuo tylsä ääni puhui pääni sisällä, että jätin lamput kauppaan. En kertonut asiasta ystävällenikään koska päätös oli jo tehty.


Kesä kuului eteenpäin, lomakin jo loppui ja mutta valaisimet kummittelivat edelleen päässäni. Sain elokuun loppupuolella kutsun kaksipäiväiselle pressimatkalle Tallinnaan mutta työkiireiden takia minun oli mahdollista osallistua vain ensimmäisen päivän osuuteen. Tästä voit kurkistaa idylliseen Mon Repos -ravintolaan, jonka herkullista tarjontaa pääsin maistelemaan. Aikaa piipahtaa Telliskivessä ei todellakaan ollut ennen laivarantaan kiiruhtamista.


Mutta asioilla on tapana järjestyä ja seuraavana päivänä kohtalon sormi puuttui peliin. Osa pr-matkalaisista oli jäänyt Tallinnaan ja Mari Kahvakuula kainalossa -blogista viestitteli jossain vaiheessa, että osa ryhmästä oli menossa seuraavaksi piipahtamaan Homeartiin. Hetken mielijohteesta pyysin Maria kurkistamaan olisiko mahdollisesti liikkeessä vielä "kivoja pöytävalaisimia"? Ja hetken kuluttua messengeriin kilahti tämä kuva.


Spontaanina ihmisenä minä ehdotin Marille mitä hän tuumii jos ostaisi nämä valaisimet minulle? Koska ryhmän kierros läheni jo loppuaan ja siirtyminen laivarantaa olisi kohta jo käsillä hän ilmoitti ottavansa valaisimet mukaansa. Olin ihan onnesta soikeana!!! Minun valaisimeni kotiutuivat siis vielä kuluvan päivän iltana. Sovimme, että noudan Marin autollani terminaalista ja heitän hänet totta kai laukkuineen kotiin. Rahat maksoin vielä samana iltana hänelle tililleen. Valaisimien hinta oli 69€ kappale, joka minusta oli erittäin kohtuullinen näin tyylikkäistä lampuista.


Nyt minulla on sitten makuuhuoneen yöpöydillä aivan ihanat Homeartista ostetut valaisimet, joihin liittyy vielä tarina. Myös makuuhuoneen pyöreään metallivalaisimeen ja sen hankkimiseen kuuluu aika hauska tarina, jonka voit lukea tästä. Tätä postausta tehdessäni silmäni osui eteisen kattovalaisimeen, jonka takana on myös todella hullunkurinen tarina. Joka kerta kun katson lamppuun muistan myös DIY-projektini....

Mitä pidätte pöytävalaisimistani? Hitti vai huti?
Löytyykö sinun kotoasi tavaroita, joiden tarina vie mukanaan? 
SUURKIITOS VIELÄ MARILLE ♥ 


34 kommenttia:

  1. No todellakin hitti! Lamput ovat todella kauniit ja minunkin mieleeni. Ne sopivat täydellisesti makuuhuoneesi sisustukseen. Kiva tarina vielä niiden takana ♥ Minun huonakaluillani tai somisteesineilläni ei ole vastaavia tarinoita, mutta tottakai kaikki vanhat huonekalut ja tavarat ovat lähellä sydäntäni.

    Mukavaa tiistaita sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ♥ Jännää, että kun aina normaalisti luotan intuitioon niin kesällä oma laiskuus - tai siis järjenääni - sai jättämään lamput kauppaan. Mutta onneksi Mari oli niin kiltti, että toi ne minulle.

      Kivaa viikonloppua ♥

      Poista
  2. Kauniit lamput.

    Minulla on samanlainen teräksinen simpukkarasia, siinä on pieni aukko lusikalle eli on taidettu valmistaa sokerirasiaksi. Lusikkaa ei mukana ollut, mutta muutama simpukkalusikkakin on muualta kotiin kulkeutunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ollaankin joskus puhuttu, että sinä olisit ostanut oman simpukkarasiasi Fiskars/Billnäs akselilta. Voi olla todella sokeriastia tai sitten joku hillon tarjoiluastia. Itse olen tähän mennessä pitänyt sitä ihan koristeena mutta voisi hyvin ottaa kattaukseenkin mukaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) eivät ole ole vanhat vaan uustuotantoa. Monta vuotta olen etsinyt oikeasti vanhoja mutta kivoja ei ole osunut silmiin.

      Poista
  4. Hienot lamput, eikä varmaan samanlaisia tule ihan joka paikassa vastaan. Kohtalo puuttui peliin ja teki sinusta näiden lamppujen onnellisen omistajan.
    Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina! Ei varmasti välttämättä törmää toisiin samanlaisiin täällä Suomessa. Juurkin näin ja olihan se aika hauska sattuma, että Mari sattui menemään juuri tuomme HomeArtiin.
      Mukavaa lauantaita Kristiina ♥

      Poista
  5. Upeat tosiaan! Tarinat ovat oleellisia - ne synnyttävät sellaisen ikirakkauden myös esineisiin. Olen myös postaillut muutamista tärkeistä tarinoista tavaroiden takana ja pidän ehkä niistä postauksista kaikkein eniten, tuntuvat merkityksimmisiltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia C! Tarinat ovat minullekin tärkeitä eli ne tavallaan juuruttavat esineet tehden niistä myös mielenkiintoisia. Kuten kirjoitin tuon kirpparilta löytyneet pöytävalaisimen postaukseen hyvä myyjä voi myös "keksiä tarinan saadakseen tuotteen myytyä". Jos tarina on mielenkiintoinen ja voisi liittyä esineeseen niin uppoaa kyllä minuun. Kiitos kun vinkkarit sinun kirjoittamista tarinoita. Käyn katsomassa niitä :)

      Poista
  6. Kiva se oli olla avuksi ja toimia kuriirina hienoille lampuille! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ♥ Olit superkiltti ja avulias tässä "lamppucasessa" :D
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  7. Ihan mielettömän hienot lamput ❤️. Pitääkin joskus käydä tuossa liikkeessä, näyttää kivalle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Ihan varmasti viihtyisit liikkessä. Siellä on mielenkiintosia ja vähän erilaisia sisusustuotteita ja myös kiva istuskelunurkkaus kahvilan kera.
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  8. Hienoa, että luotit intuitioosi! Sopivat loistavasti tyyliisi! Useimmiten meidän olisi luotettava ensi fiilikseen, joka on oikea, kunhan sille antaa luvan tulla esiin kokonaan. Tammikuisin terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija ♥ Jos olisin ollut fiksu kuumuudesta huolimatta olisin luottanut intuitiooni jo heti viime heinäkuussa. Mutta "se ikävä järjenääni" vei sillon voiton. Onneksi olivat vielä jäljellä ja sain ne ystävän kautta.
      Hyvää viikonloppua ja auringonpaistetta ♥

      Poista
  9. Todella kauniit lamput ja kiva tarina niiden takana! Paras tarina taitaa olla meidän olohuoneen pöydällä, jonka bongasin ulkokirpparin jälkeen hylättynä parkkihallista...tiedän, outo paikka, mutta siinä oli iso roskasäiliö, johon pöytä ei varmaan mahtunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Sinä olet tehnyt hienon pöydän hylätystä pöydästä ja osunut paikalle juuri oikeaan aikaan. Joku ei ollut jaksanut enää kantaa kotiinsa tai viedä kierrätykseen mutta onneksi osuit paikalle. Itse olen ottanut meidän taloyhtiön roskakatokseen jätetyn kukkapylvään ja on nyt olohuoneessani. Toisen romu voi olla toisen aarre
      Hyvää viikonloppua ja pikaista toipumista räkätaudista ♥

      Poista
  10. Ihanaa kun sait mahdollisuuden lamput kotiuttaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira ♥ Ihanaa omistaa noin mukava ystäviä, jotka auttavat hädässä.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  11. Minunkin mielestä nuo lamput ovat kauniit! Eivät liian antiikkinen näköiset ja sopivan teolliset myös omaan makuun. Kiva että sait ne lopulta itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina :) Niissä on ripaus juuri tuota teollista ilmettä. Joskus pitää vain rohkeasti uskaltaa pyytää apua ystävältä.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  12. Kivat lamput ja kiva tarina!

    Minulla on ruokalutilassa moderni, pelkistetty tsekkiläinen kristallikruunu, jonka olen ostanut yli 20v sitten Prahasta. Ihastuin siihen ja se oli ainoa kappale. Kauppa purki valaisimen ja pakkasi sen hyvin laatikkoon. Miehelläni sattui olemaan bisnesluokan lippu ja siihen aikaan koneissa oli vaatekaappi, jonka pohjalla lamppulaatikko matkasi turvallisesti Helsinkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen ♥

      Muistan nähneeni tuon valtaisimen teillä kun toin Minnietä hoitoon viime kesänä. Iskin silmäni siihen mutta unohdin siinä hässäkässä kysyä mistä kaunotar oli peräisin. Kiva kuulla nyt tarina ja ihanaa, että sait sen. Minähän olen tuonut Amsterdamista sen "paperin peuranpään", joka oli liikkeen seinällä ja viimeinen kappale. Vähän jännitti kun se purettiin osiin eikä kokoamisohjeita ollut mutta sain sen kyllä kasaan ja siitä syntyi postaus tänne blogiinkin.

      https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2016/11/loytoretki-pikkupuotiin-amsterdamissa.html

      Kivaa viikonloppua ♥

      Poista
  13. Ihanat valaisimet ja kyllä, tarinat ovat tärkeitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hillevi ihanuus ♥ Itselleni tarinat ovat äärimmäisen tärkeitä ja joskus ne saattavat olla huvittaviakin. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  14. Kaiken takana on tarina ❤️ Ja ehdottomasti hittilamput 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina ♥ Olen kanssasi samaa mieltä. Tarinat ovat mielenkiintoisia ja
      taidan olla "vähän sellainen tarinankertoja". Toivottavasti nähdään pian
      teatterin merkeissä. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  15. Aivan superkauniit lamput ja niin kaunista sun makkarin yöpöytä, ihania rasioita ja kaikki sopii just eikä melkein yhteen. Vitsi miten kiva tarina vielä näillä lampuilla ja molemmille tuli hyvä mieli ja Marietta sai vielä kyydin kotiin.

    Tästä postauksesta tuli hymy suupieliin. <3

    Kivaa viikon jatkoa Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ihanuus ♥ Itse asiassa nuo "yöpöydät" on ostettu edellisen työpaikkani varastomyynnistä ja ne ovat toimistopöydien "laatikostoja". Mutta toimivat minusta hyvin yöpöytiniä. Sydämenmuotoinen sinivalkoinen posliinirasia löytyi viime kesänä Jämsän Ranskalaisesta kyläkaupasta. Nuo metallirunkoiset lasirasiat on aikoja sitten ostettu Indiskasta. Siniset "kiviset/marmoriset" rasiat puolestaan joskus Stockan alemyynnistä.

      Ihanaa jos sain sinut hymyilemään ♥ mukavaa viikonloppua Tiia ♥

      Poista
  16. Todella kauniit valaisimet ja sinun näköiset. Kiva tarina lamppujen takana. Näitä on aina kiva lukea 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ♥ Kuten tuolla kirjoitin aiemmin "minussa on vähän tarinankertojan vikaa".
      Mukavaa viikonloppua ja rapsuja Hansille!

      Poista
  17. Kauniit lamput olet löytänyt. Itse en matkoilta juuri mitään jaksa kotiin kantaa. Kerran näin Tukholmassa hienon kattokruunun. Mies sanoi ettei sitä edes olisi jaksettu kotiin kantaa. Varmaan olisivat kotiin lähettäneet mutta kauppaan jäi ostamatta. Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka! Ymmärrän hyvin miestäsi sillä kyllähän varmasti kattokruunu olisi painanut aika paljon. Toisaalta ehkä liike olisi sen teille lähettänytkään. Toivottavasti tulee samanlainen vielä joskus vastaan jossain.

      Poista