helmikuuta 04, 2019

Sipoonkorvesta löytyy uniikki Ravintola Tila


Viime elokuussa näin ystäväni Tuulan alias Etanaellin Facebookissa kuvia tosi mielenkiintoisen näköisestä ravintolasta jossain Sipoossa. Tuula oli käynyt siellä kahvittelemassa ystävänsä kanssa. Itse ravintolatila näytti jo hänen valokuvissaan upean korkealta ja arkkitehtoniselta paikalta. Rakennuksen ympärillä kuvissa aukesivat avoimet pellot joka suuntaan sekä niitä reunusti tuuhea metsämaisema. Laitoin paikan muistiin tulevia reissujani ajatellen. Lokakuun 6. olikin sitten se päivä jolloin huristeltiin Sipoonkorpeen ja Ravintola Tilaan kahvittelemaan.


Kun ajelimme Porvoon moottoritietä tuli vääjäämättä mieleen oman koiran hakureissu yli 13 vuotta sitten samoista maisemista. Russeliriiviöni Minnien synnyinkoti oli juurikin täällä Sipoossa. Muistan vieläkin elävästi kun mukana ollut serkkuni otti kuskin paikan paluumatkalla. Minä istuin toisella etupenkillä pieni russelivauva sylissäni. Ihan ensimmäiset kilometrit Minnie inisi ja vähän itkikin mutta sitten se alkoi ihanasti tuhisten nukkumaan. Kun pääsimme kotiin se haisteli reippaasti asunnon ja taisi myös tehdä pienen pisulammikon paperille. Ihana muisto ♥


Ravintola Tila sijaitsee ihanan vanhan maatilan pihapiirissä. Punamultainen talo on omistajien koti ja varmasti tämä rakennus on myös aika vanha. Itse Ravintola Tila on puolestaan upea uudisrakennus, jossa todella on "tilantuntua" yllin kyllin. Ravintolasalin katto kohoaan kahden kerroksen korkeuteen. Kun vielä ikkunoistakin tulvii huonetilaan luonnonvaloa lisää sekin vielä avaruutta. Ravintolasalin toisella sivustalla on valtavan suuri terassi, jossa voi kevät- ja kesäaikaan myös istua nauttimassa tarjoiluista. Erityisesti pidin myös noista hauskoista eri kokoisista ikkunoista, joilla korkealle kohoavia seiniä oli rikottu. Unohdin kysyä rakennuksen suunnitelleen arkkitehdin nimen!



Ravintola Tilan pihapiiristä löytyy myös kanala. Jätimme auton parkkipaikalle ja siirryimme seurailemaan mitä kanalan asukkaat puuhailivat. Ainakin yhdellä kanoista oli suloisia pieniä untuvikko poikasia, joita kanaemo niin äidillisesti paimensi pihamaalla. Kukko näytti selkeästi  hallitsijan elkeet laumaansa, jossa myös vallitsi oma tiukka järjestyksensä. Jossain vaiheessa pikkutipuset lähtivät emonsa perässä viipottamaan kohden kanakoppia. Suloisia olivat!


Ravintola Tilan yläkerrasta löytyy Matti isännän Syvä Uni antikvariaatti täynnä mielenkiintoisia kirjoja. Ne löytyivät siististi Lundia-kirjahyllyistä tuon punaisella seinällä olevan avoimen oven takaa. Siellä oli pöytä ja tuolejakin koska kirjoja lehteilleissä menee kyllä aina aikaa. Itse tasanteella oli puolestaan myynnissä sekä villalankaa, villasukkia että myös lampaantaljoja. Ihailen aina entisaikojen langankehräyksessä käytettyjä rukkeja. Vanhempieni kesämökillä on vanha rukki ja toivon, että joskus se minun kodissani. Rukeissa on jotain niin romanttista.




Ravintola Tilassa pääsimme myös tutustumaan kolmeen australiankelpie koiraan. Muistaakseni niiden nimet olivat Armi, Meesi ja Göran. Aivan mielettömän suloisia otuksia kaikki kolme! Ne pitivät ihan suunnattomasti rapsutuksista ja kääntyivät välillä ihan selälleen, että saatiin oikein kunnolla rapsutella masuja. Kysäisin paimentavatko kelpiet omistajien lammaslaumaa, joka näkyi terassin edessä aukeavalta pellolta. Kaisa emäntä kertoi, että jos lampaat karkaisivat koirat tulisivat varmasti herättämään heidät mutta paimentamaan ne eivät lähtisi. Australiankelpie on alun perin juuri tarkoitettu paimentamaan karjaan maatiloille. No, ehkä tuo pätee Australiassa muttei Sipoonkorvessa :D ihania he joka tapauksessa olivat.


Ravintola Tila on avoinna 12.1.2019 lähtien la-su klo 12-18. Kun me vierailimme lokakuussa paikka oli auki myös to-pe 11-18 viikonloppujen lisäksi ja varmasti tulee taas keväämmälle lisäämään aukiolojaan. Ravintola Tilaa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, tyky-päiviin, kursseihin, kokouksiin ja konsertteihin. Nyt 24.helmikuuta klo 16 on Ravintola Tilassa konsertti "Sydämeni laulu" - baritoni Jorma Hynninen ja pianossa Ilmari Räikkönen.


Ravintola Tila tarjoaa mutkatonta paikan päällä valmistettua ruokaa sekä leivonnaisia. Raaka-aineissa pyritään suosimaan lähituottajia ja luomua. Me nautimme suolaista piirakkaa, joka vei hyvin pienen nälän ja totta kai vielä jälkiruoaksi vadelmakakkua. Kahvia sai santsikupin ja Kaisa emäntä kertoi meille hauskasti "hieman raumalaisittain" paikasta ja koirista. Myynnissä oli myös luomuviljaa ja -hunajaa. Huomioikaa nuo ihanat käsitehdyt keramiikka astiat!



Ravintola Tila löytyy osoitteesta Knutersintie 262 ja sinne ajoi reilussa puolessa tunnissa Espoosta. Jos käy samoilemassa, marjastamassa, sienestämässä jne. Sipoonkorven luonnonsuojelualueella on ihan pakko kyllä poiketa Ravintola Tilassa. Kurkkasin heidän Facebook sivuilta, että nyt talvella on terassilta voinut nähdä hirvenkin läheisellä pellolla. Täällä ollaan todella "erämaan ja metsän keskellä". Ihana paikka ja tulemme vierailemaan toistekin!


26 kommenttia:

  1. Viehättävän näköinen paikka. Tuossa koirakuvassa kiinnitin koiran sijaan huomioni mattoon jossa aivan ihanat värit! Tuo ravintolarakennus on myöskin kovasti mieleeni: yksinkertaista ja suoraviivaista, ei turhia "hörhelöitä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus löytyy uusi ihania paikkoja! Ravintolassa oli kiva räsymatot ja kiinnitin itsekin niihin huomiota. Uusi moderni ja suoraviivainen arkkitehtuuri sopii peltojen keskelle ja myös vanhan punamultatalon naapuriksi :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen paikka, pitää ehdottomasti nyt saada aikaiseksi piipahtaa. Ajan joka viikko siitä ohi ja aiemmin aina ihmettelin, että mitäköhän tuohon rakennetaan :) Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikkakuntalaisena sinun on kyllä ihan pakko vierailla täällä :) Muistelen, että hevosesi talli on jossain lähistöllä...? Kurkkaa aukiolot ja piipahda - et pety.
      Kivaa perjantaina ❤️

      Poista
  3. Aivan ihanan näköinen paikka! Täytyy tutustua heidän sivuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja :) mukavan mutkaton ja hyvää ruokaakin tarjoava paikka.
      Eläimet bonuksena ja kauniit maisemat!

      Poista
  4. En kestä! Olen juuri toteuttanut tuota "käynyt samoilemassa Sipoonkorvessa" -meininkiä, mutta minulla ei ole ollut aavistustakaan näin ihanasta taukopaikasta. Seuraavalla kerralla en missaa. Kiitos vinkistä <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juuri sinun paikkasi joten ensi kerralla samoilun jälkeen tänne kahvittelemaan.
      Olen itse todella iloinen kun tämän tyylisiä paikkoja nousee ja ihmisten reviirit myös liikkua
      laajenevat. Sipoonkorvessa on huikea maastot ja siellä todella myös kannattaa piipahtaa.
      Ihana sinä ❤️

      Poista
  5. Viihtyisän näköinen paikka ja ihanat koiruudet! Eikä kakkukapalakaan huonommalta näytä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpiet olivat suloisia ❤️ Kun niitä oli kolme ja minulla vain kaksi kättä niin kyllä siinä sai rapsuttaa. Voit uskoa, että kun menin autoon takaisin niin Minnie haisteli käsiäni ja vaatteita hyvin epäluuloisen näköisenä "missä emäntä on mahtanut olla" -ilme kasvoillaan.
      Sekä piirakka että kakku suussa sulavia! Vahva suositus!

      Poista
  6. Onpa kaunis paikka. Rakastan korkeita huoneita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan korkeita huonetiloja Outi ❤️
      Siellä riittää aina valoa ja avaruudentuntua.

      Poista
  7. Kauniit kuvat ihanankuuloisesta paikasta! Pitäisikin alkaa listaamaan kiinnostavia käyntikohteita Suomessa ensi kesää silmällä pitäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ❤️ Suomi on täynnä upeita ja kivoja paikkoja, jotka vain odottavat sitä, että ne löydetään. Yritän jatkossakin aina kertoa kun löydän uutta sillä lähimatkailu rules!

      Poista
  8. Kivan näköinen paikka. Täytyy pitää mielessä kevään tullen ja käydä tutustumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen ❤️ Otat dronen mukaan ja kuvailet vähän ensin luontoa ja sitten tänne kaffelle. Voin lähteä "seuraneidiksi" :D

      Poista
  9. Onpa ihanannäköinen paikka! Näistä (lähes) maaseudulla sijaitsevista paikoista ei tiedä mitään, joten kiva kun vinkkasit.
    Ja maalaistalon pihapiiri on kruunaa kaiken - olisi kiva kohde mennä lastenlastenkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Maarit ❤️ Kanat ja lampaat luovat jo melkein maalaistalo fiilikset joten varmasti lastenlapset viihtyisivät. Kelpie-koirat myös rakastivat rapsutuksia.

      Poista
  10. Paikka näyttää kyllä tosi viihtyvältä ja tulee heti lämmin tunnelma :). Kiitos hyvästä kahvila vinkistä ja ihanasta postauksesta <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti Helena kuvailet paikka sillä täällä oli todella lämminhenkinen tunnelma ❤️
      Olepa hyvä ja mukavaa kahvittelu/ruokahetkeä joskus tulevaisuudessa Sipoonkorvessa.

      Poista
  11. Ompa tosiaan kivan oloinen paikka. Tuo Syvä Uni antivariaatti kuullosti kivalta. Minä mielelläni suosin tälläisiä paikkoja. Näissä on aina vaan sitä jotain uniikkia. Kiitos, kun vinkkasit tästä meille seuraajillesi, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Krisse ❤️ Tämä on kuule just sinun paikkasi. Eihän teiltä nyt ihan hirveän pitkä matka tänne olisi....siis ainakaan kesällä.

      Poista
    2. Tarkistin tuon matkan niin Kouvolasta on 123 kilometriä ja 1,5h olisi arvioitu ajoaika eli ihan kohtuullinen matka kesällä ajettavaksi.

      Poista
    3. Ei mikään paha ajomatka joten kesällä sitten kahvitellaan täällä :)

      Poista
  12. Ihanan uniikki paikka, kyllä vaan kelpaisi herkutella siellä eläinten keskellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaseutu on ihanaa ja itse kun rakastan eläimiä yli kaiken tällaiset paikat vievät sydämen ❤️

      Poista