helmikuuta 26, 2019

Sodastreamin uudet Fruit Drops -makuaromit testissä

Yhteistyö SodaStream

Pidempään blogiani seuranneet muistavat varmasti minun kirjoittaneen jo kahdesti SodaStream hiilihapotuslaitteessa. Minä olen suuri kuplaveden tai "vichyn" ystävä kuten sitä pikkutyttönä kutsuin. Jo lapsena vinguin hiilihapotuslaitetta kotiimme mutta vanhempani eivät halunneet enää yhtä lisälaitetta keittiöömme. Ymmärrän nyt miksi mutta lapsena en alkuunkaan. Itsekään en halua nykyään mitään turhia laitteita kotiin pölyttymään. Toisaalta limsa ja "vichykin" olivat noihin aikoihin "kerran viikossa saunan jälkeen" -elämyksiä. Myöskään ilmastomuutoksesta tai muovikierrättämisestä ei puhuttu yhtään mitään minun lapsuudessani. Pullotkin olivat lasisia.

Ensimmäinen SodaStreamin laite saapui omaan keittiööni 2017 ja siihen loppui kuplaveden kantaminen kotiin selkä vääränä. Ei enää tyhjien muovipullojen palauttamista kauppaan vaan ainoastaan hiilihappopatruuna sen tyhjennyttyä, jotta saan ostettua uuden tilalle. Kätevää, helppoa ja ekologista. Laite vaihtui toiseen SodaStreamin malliin syksyllä 2018 SodaStream yhteistyön myötä. Ensimmäinen laitteeni sai uuden kodin opiskelijataloudessa koska itsehän en kahta laitetta tarvitse. Tein onnelliseksi tutun opiskelijatytön, joka ei myöskään halua enää kantaa kotiin turhaan muovipulloja.


Sain vuoden alkupuolella SodaStreamilta testaukseen uusia Suomen markkinoille tulevia Fruit Drops -makuaromeja. Lähdin mielenkiinnosta mukaan näiden testaamiseen koska aiemmin olen suhtautunut kaikkiin "aromivalmisteihin" todella skeptisesti. Vatsani ei siedä aspartaamia makeutusaineena edes pieniäkään määriä. En ota kantaa onko se terveydelle haitallista vai ei mutta aspartaamilla makeutettuja tuotteita ei meille koskaan osteta. En nimittäin halua viettää vatsakrampeissa loppupäivää nautittuani aspartaamia.


Olen tähän saakka maustanut kuplaveteni marjoilla ja hedelmillä. Olen allerginen koivunsiitepölylle ja sen ristiallergiana myös kivellisille hedelmille (mm. omena, päärynä, luumu, persikka, kirsikka). Olen enimmäkseen puristanut sitruunan- ja appelsiininmehua kuplaveteeni. Myös marjoja kuten mustikka, mansikka ja vadelma on kuplavesilasiini päätynyt usein. Joskus kun on ollut oikein juhlava hetki olen jopa saattanut lisätä sinne pitaijaa tai granaattiomenaa. Myös sitruunamelissan ja mintunlehdistä saa makua.


Mutta aina kotoa ei löydykään marjoja tai hedelmiä kun tekee mieli kuplajuomaa. SodaStreamin uusia Fruit Drops -makuaromeja on peräti kuutta eri makuja. Persikka, sitruunamansikka, greippi, vadelma, appelsiini ja sitruunalime. Valittua Fruit Drops -makuaromia lisätään vain noin 1/2 tl yhteen litraan hiilihapotettua vettä. Olen itse kokenut, että tämä on juuri sopiva määrä antamaan makua mutta jokainen voi toki omien makumieltymysten mukaan lisätäkin makuaromia.

Yksi makuaromi pullo on vain 40 ml mutta siitä riittää makua 20 litraan ohjeiden mukaan valmistettua kuplajuomaa. Avaamaton pullo voidaan pitää huoneenlämmössä mutta avattuna se säilytetään jääkaapissa. Pulloissa, jotka itse sain on "parasta ennen päiväys joulukuu 2019" mutta tuskin niitä sinne saakka edes riittää :) 

 Persikka - Peach Drops

Mutta mistä Fruit Drops -makuaromit oikein koostuvat? Ne koostuvat vain luontaisia aromeista: sitruuna, mansikka, lime, greippi, vadelma, persikka, appelsiini. 

Tuotteeseen ei ole lisätty sokeria tai mitään keinotekoisia makeutusaineita eikä väriaineita tai aromeja. Tästä suuri plussa! Ei siis pelkoa aspartaamista ja vatsaväänteistä - huh!

Ravintosisältö per 100 ml ohjeiden mukaan valmistettua juomaa.
energiaa 4 kJ/ 0,9 kcal
rasvaa 0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g
hiilihydraatteja 0 g
josta sokereita 0 g
proteiineja 0 g
suolaa 0,00 g

Vadelma - Raspberry Drops

Sitruunamansikka - Lemon Strawbetty Drops

Kaikkia juomia olen testaillut mutta vadelmamakuinen makupullo on melkein jo tyhjä! Toinen ehdoton suosikkini on sitruunamansikka. Ottaessani kuvia tähän postaukseen ei lähikaupassa ollut yhtään kuvaukseen kelpaavaa mansikkaa joten siksi kuvassa on vesimeloni sitruunan kanssa. Ainakaan vielä ei vesimelonin makua löydy Fruit Drops -makuaromeista mutta ehkä jonain päivänä.

Sitruunalime - Lemon Lime Drops  


Vaikea näitä on muita makuja on laittaa mihinkään makujärjestykseen koska kaikille mauille on aikansa ja paikkansa. Olen myös nauttinut persikkaisesta mausta paljon koska muuten pystyn sitä syömään vain säilykkeenä kuten tuon valokuvan persikkani. Tarjoilin makuvettä myös vierailleni sunnuntaina ja kovasti tuli kyselyitä "Mitä uutta makuvettä tämä oikein on? Raikas maku." Heitä vähän nauratti ensin kun näytin pientä SodaStreamin pulloa, josta maku oli peräisin mutta pakkohan se oli uskoa kun jääkaapista ei muita makuvesiä löytynyt.

Fruit Drops -makuaromit maksavat vajaa 10€ vähän kaupasta riippuen ja siitä yhdestä pullosta saa todella 20 litraa makoista kuplajuomaa. SodaStreamin Fruit Drops -makuaromit yllättivät minut erittäin positiivisesti. Kiitos sokerittomuus, kalorittomuus ja ennen kaikkea se ettei tuote sisällä keinotekoisia makeutusaineita, väriaineita tai aromeja. 

Appelsiini - Orange Drops / Greippi - Grapefruit Drops


14 kommenttia:

  1. Kyseistä laitetta on tullut harkittua monesti mutten ole raaskinut ostaa. Kesähelteillä parasta onkin ollut vichy vesi. Sokerittomuus lienee kyllä tämän laitteen ehdoton myyntivaltti. Kerran laskin keittiö vaa'an avulla kuinka paljon puolen litran limu pullossa oli sokeria niin melkoinen keko syntyi. Hyh!
    Kateellisena lueskellut erilaisia tuote testailuja. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin juuri netistä, että halvimman SodaStream Genesis hiilihapotuslaitteen saisi tällä hetkellä 58€. Laitteen normaalihinta on 87,20€ https://www.makujakauppa.fi/sodastream-kolsyremaskin-genesis-megapack-vit-gra

      Tuo on muuten ihan totta, että se määrä mikä yhdessä limsapullossa on aika massiivinen! Uskon, että ne keot sokeripaloja olivat suuret. Vihcy on minustakin toella oivallinen janojuoma niin kesällä kuin talvellakin.

      Poista
  2. Pikku hiljaa alan lämmetä näiden sinun SodaStream-postausten myötä tuolle laitteelle. Meillä mies juo vichyä päivittäin janojuomana, joten käyttöä tälle laitteelle kyllä olisi. Itse lipitän vain vettä, mutta tällä laitteella saisi vaihtelua ja makua omiinkin juomiin.

    Sinulla on taas tosi kauniit kuvat postauksessasi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos mies on "vichy-fani" kuten minäkin niin nyt olisi aika edullisesti saatavilla SodaStream Genesis hiilihapotuslaite. Kurkkaa linkki tuolta aiemmasta kommentistani. Itse juon myös ihan normi hanavettä vichyn lisäksi.

      Kiitos ja mukavaa keskiviikkoa Krisse ♥

      Poista
  3. Soda Stream on meilläkin jatkuvassa käytössä. Muutama pullo löytyy noita makuaineitaikin, mutta eniten juomme kuplavettä aivan "au naturel".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse juon myös kuplavettä ihan sellaisenaan mutta joskus sitä haluaa myös makua ja silloin nämä aromimaut ovat kiva lisä kuplajuomaan.

      Poista
  4. Sitruuna-lime ois niin mun maku! Kuplavettä tulee kyllä Soda Streamin ansiosta juotua pari kertaa viikossa, se onkin ihanaa vaihtelua tavallisen veden juomiseen.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun lemppari oli jostain syystä vadelma :) Tosin ostan vadelmia kaupastakin melkein joka päivä. Sitruuna-lime on myös hyvää. Juuri tässä nytkin lipitän kuplavettä, jossa on persikka tällä kertaa.
      Ihanaa keskiviikkoa myös sinulle Outi ihanuus <3

      Poista
  5. Olemme kanssa kokeilleet makuaineita mutta "au naturel" vie aina loppujen lopuksi voiton.
    Se on jännää, että näin talvella meidän Soda Stream on poissa käytöstä totaalisesti mutta kesällä tehdään kuplavettä todella ahkerasti.

    Mukavaa loppuviikkoa ja Minnielle rapsuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Soda Stream on käytössä ihan ympäri vuoden. Olen sellainen "vichyn" suurkuluttaja :D
      Mukavaa viikonjatkoa ja rapsuja Hansille myös <3

      Poista
  6. Mulla taitaa olla mansikka-lime -maku tällä hetkellä hankittuna, mutta pitää ehdottomasti hankkia vielä lisää. Limppaa ei tule juurikaan juotua (mutta on kyllä kätevää kun sitäkin saa kätevästi esim. juhlissa tehtyä itse!), mutta makuvichyt ovat ihanaa vaihtelua ihan perinteiselle vedelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsemasi mansikka-lime on myös hyvää! Kokeile seuraavaksi vadelmaa koska se koukuttaa ihan varmasti sinutkin :D

      Poista
  7. Minulla kotona lojuu yksi laite, mutta se on jääyt kyllä käyttämättä. Maut kyllä vaikuttavat oikein hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä otat laitteet taas käyttöön kun kyllästyt kantamaan kuplavettä kaupasta. Ja makujen kera :)

      Poista